Problém s krokovými motory - urgetně!!!!
Jak se ti to s těmito drivery povedlo nastavit na 2.5A, ty jsi je nějak modifikoval?Bischop píše:pouštěl jsem 2,5A s omezením na 75%
EDIT: nic, beru zpět, špatně jsem koukal.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 23. 2. 2016, 12:14, celkem upraveno 2 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
Jestli nic nehorelo, budou pravdepodobne jen prehazene draty /nedotazene svorkovnice apod...
Trochu offtopic, ale k tématu
Hrozně by mě zajímalo, jak má nastavování proudu u tohoto driveru fungovat (resp. moje teorie je, že nefunguje tak, jak tvrdí krabička a návod) - driver je postavený na čipu TB6560AHQ, kde se proud nastavuje hodnotou Rsense odporů a dvoubitovým TQ děličem (20/50/75/100% hodnoty, dané hodnotou Rsense odporů). Chápu, že můžou tím DIP přepínačem měnit TQ, ale hodnotu Rsense tím měnit nemůžou (odpory jsou dva, takže by tam musely být čtyři přepínače nikoliv jen dva, leda by tam bylo něco fakt vymakanýho jako nějaký spínací FETy, což pochybuju). Nespletli to, není ten druhej pár SW třeba DECAY? Nezkoumal to někdo?
EDIT: hmm, teď koukám na obrázek PCB z návodu a vidim tam takovej podezřelej (třetí) výkonovej odpor navíc, kterej do toho DIPu vede, že by to nějak spolu něco.. jakože by se do něj ty dva sbíhali či co.. uf, bláznivé. Osobně bych si zjistil, jak že je tam toto zapojeno a překopal to na něco normálního.

EDIT: hmm, teď koukám na obrázek PCB z návodu a vidim tam takovej podezřelej (třetí) výkonovej odpor navíc, kterej do toho DIPu vede, že by to nějak spolu něco.. jakože by se do něj ty dva sbíhali či co.. uf, bláznivé. Osobně bych si zjistil, jak že je tam toto zapojeno a překopal to na něco normálního.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Koukni na to, až nebudeš na mobiluatlan píše:Som na mobile tak to. NEvidim. Ale snimacie odpory su pevne 2, jeden pre kazdy kanal. Ubytok na nich sa porovnava s referencnym napätím a to si prave volis tymi dipspinacmi zaroven je privedene na oba kanaly.

Tak potom vidim 2 vstupy a 4 stavy to by mohlo byt. Ci? Aha uz chapen na co narazas. Tak to musi zistit ten kto to ma ze ako to vyrobca oznacil. Ale asi je to myslene tak ze 20% prudu je 1,5A
Edit: prave si myslim ze TQ1 a TQ2 su spinace oznacene 1,5A atd.
Ja by som to rozobral a zmerak ako a kde je to pripojene. I ked nechapem preco to kupil ked uz su tb6600. Asi skladove zasoby.
Edit: prave si myslim ze TQ1 a TQ2 su spinace oznacene 1,5A atd.
Ja by som to rozobral a zmerak ako a kde je to pripojene. I ked nechapem preco to kupil ked uz su tb6600. Asi skladove zasoby.
Naposledy upravil(a) atlan dne 23. 2. 2016, 2:43, celkem upraveno 3 x.
Podle návodu a popisku na krabičce můžeš nastavit jak proud 1.5/2.5/3/3.5A (SW3 a SW4) tak ještě procenta z této hodnoty (SW5 a SW6, ty budou imho nastavovat TQ1 a TQ2). Asi to opravdu má takto fungovat, viz. ten třetí odpor, každopádně je to podivný. Btw. proud při nečinosti (po půl sekundě) je napevno 50%, alespoň podle návodu.
Docela jsem si zkazil názor na tyhle drivery HY-DIV. Na první pohled vypadají slušně, velký chladič atd., ale ten vnitřek asi nic moc.
Koupil jsem si teď 3 kousky těch novějších s TB6600 (HY-DIV268-5A), a asi to bude chtít kouknout dovnitř.
U toho starého s TB6560 to vypadá na pěkný humus. Na desce podle obrázku nemají žádné výkonové spínače (nějaké FETy), takže evidentně celý proud motorem tahají přes ty myší klavíry. Ale tyhle spínače se pro takové proudy naprosto nehodí, a v nejlevnějším čínském provedení už vůbec ne.
Hodně jsem používal jednoosé drivery s TB6560 co se prodávají jen jako holá deska. Tam se proud motorů tahal přes o něco lepší spínače, ale i tak jsem vždycky po vyladění pohonu ty spínače pro sichr natvrdo proletoval v příslušné konfiguraci.
Zase na desce mají stabilizátor +12V (k čemu?) a nějaké záhadné výkonové diody, navíc v divném počtu 6ks.
Tak si říkám, jestli to taky někdo nenavrhoval v Číně jako bakalářku.
Stáhl jsem 3 návody, ale ani v jednom nebyla dobře vysvětlena funkce těch spínačů 25-100%.
Řekl bych, že je to tak, že proud se skutečně dá nastavit jen v těch krubých krocích (1.5-2.5-3-3.5A) a ty switche s % nastavují jen pokles proudu při nečinnosti.
Pokud to tak je, tak původní tazatel do těch svých motorů nacpal plných 2.5A, což by na ty malé motory mohlo být trochu moc. Sice bych si skoro myslel, že by to mohly vydržet, ale podle jeho měření teda asi ne (nojo, mědí se šetří jak to jen jde).
Koupil jsem si teď 3 kousky těch novějších s TB6600 (HY-DIV268-5A), a asi to bude chtít kouknout dovnitř.
U toho starého s TB6560 to vypadá na pěkný humus. Na desce podle obrázku nemají žádné výkonové spínače (nějaké FETy), takže evidentně celý proud motorem tahají přes ty myší klavíry. Ale tyhle spínače se pro takové proudy naprosto nehodí, a v nejlevnějším čínském provedení už vůbec ne.
Hodně jsem používal jednoosé drivery s TB6560 co se prodávají jen jako holá deska. Tam se proud motorů tahal přes o něco lepší spínače, ale i tak jsem vždycky po vyladění pohonu ty spínače pro sichr natvrdo proletoval v příslušné konfiguraci.
Zase na desce mají stabilizátor +12V (k čemu?) a nějaké záhadné výkonové diody, navíc v divném počtu 6ks.
Tak si říkám, jestli to taky někdo nenavrhoval v Číně jako bakalářku.
Stáhl jsem 3 návody, ale ani v jednom nebyla dobře vysvětlena funkce těch spínačů 25-100%.
Řekl bych, že je to tak, že proud se skutečně dá nastavit jen v těch krubých krocích (1.5-2.5-3-3.5A) a ty switche s % nastavují jen pokles proudu při nečinnosti.
Pokud to tak je, tak původní tazatel do těch svých motorů nacpal plných 2.5A, což by na ty malé motory mohlo být trochu moc. Sice bych si skoro myslel, že by to mohly vydržet, ale podle jeho měření teda asi ne (nojo, mědí se šetří jak to jen jde).
Já už to vidim tak, že SW3 a SW4 nastavují nějakou šílenou (a podobně vhodnou, jako použití DIP switche pro tydle proudy) fintou hodnotu Rsense a SW5+SW6 procenta (TQ1+TQ2) s tím, že TQ1+TQ2 jdou ještě nějak přes uspávací obvod, který nastavuje 50%
Famózní Yngliš btw. 
T.
Kód: Vybrat vše
4, the semi-flow functionality
The semi-flow function is a step pulse 500ms, the driver output current is automatically reduced to the rated output current 50%, used to prevent motor heating.

T.