Frézka univerzálna FU32

navody prirucky brozury
prosim oznacujte vlakna podle nasledujiciho klice "Frezka nastrojova FNGJ32"

Odpovědět
Umbriell

28. 2. 2016, 9:50

Zdrávím. Chcem sa spýtať a poprosiť odbornikov a tych co sa vyznaju v konvenčných frezkach. Nevie mi niekto poradiť, kde zohnať návod k frézke FU32? mam moznost si ju kúpit za rozumny peniaz (750e) v super stave a aj s dovozom sca 7 km odo mna. Celozivotny nastrojar a frezar s perfektne vybavenou strojarskou dielnou s ktorym som ju bol obzriet sa vyjadfil ze je v naozaj v dobrom stave, aj prevodovka a aj radenie. Jedine co trochu drhne je pozdlzny posuv, ale ze to by mi vedel opravit, ale ze si len osobne mysli ze je len "zalepený" lebo dlho stála a že to bude treba len vičisťiť.. Majitel co ju predava, ju predava z dovodu, ze kupoval sustruh, ale podmienka bola ze zobere aj frezu, a kedze uz jednu ma, tato je mu na nic. Potreboval by som však nieaku dokumentaciu k nej, ak by bol dakto ochotny a mal.

ďalej, má k nej aj vertikalnu, aj horizontalnu hlavu -(lištu a konzolu), Ale ohladne hlav sa chcem spytať. Dala by sa pouziť (je s ňou kompatibilna?) vertikálna hlava z frezky FV32? ( Fv32 by mal byt takmer to iste, az na to ze je pevne ako vertikalna freza, a ta Fu je univerzalna to jest aj verticalna a aj horizontalna po vymene hlav) ktora ma vysuvnu pinolu a tak by som z frezky zaroven ziskal aj mohutnu vŕtačku. Alebo je nieaka vertikálna hlava z vysuvnou pinolou z podobnych typov frezok kompatibilna s FU32? Druhá otázka, existuje niejaka šťuchacia (obráźacia? hlava) hlava naňu, či už originál na ňu alebo z nieakej podobnej frezky, ktora by sa dala použiť a bola kompatibilna? Ja osobne zo strojarinou len zacinam, a nemam kde zisskať tieto informacie. Preto su mozno moje otazky naivne a predstavujem si to moc jednoducho, Ale ak by ste vedeli poradit alebo pomoct, budem velmi rad a vďačný. Ten nastrojar v tomto nevie poradit, vraj pracoval hlavne s FA3 až FA5. a s touto neprišiel pracovne do styku. Ale že sa mu paci ze je pomerne mala a skladna, ale zaroven mohutna, pevna a ze na to co by som zamyslal ja na nej robit je viac ako postacujuca. .preto mi ju odporucal zobrat s tym, ze ak ju nevezmem ja, zoberie ju on, vycisti, opravi pripadny problem, nastrieka a predá:-D Preto prosim o akekolvek rady, pomoc a hlavne informácie ohladne tohto typu a Hlavne ohladne tých hláv ćo som sa pýtal.

Za akukolvek pomoc vopred uprimne dakujem. Neviem či som moj dotaz umiestnil do sptravnej kategorie, Ten isty dám aj do sekcie konvenčné frézky, tak ak by bol v niektorej kategori umiestnený nespráqvne, poprosim spravcu zmazat jednu z nich a pardon za robotu. Potrebujem sa ćim skor rozhodnut ci ju beriem, a pri zadani jej nazvu som tu nič nenašiel , ani na nete, tak sa pytam. ďakujem.
Umbriell

3. 3. 2016, 10:02

Obrázek

Jedná sa o túto, tákuto frézku . Nik nevie poradiť? a tu vertikálnu hlavu alebo štuchaciu som myslel aj tak, ze z nieakej kompatibilnej použiť, alebo z nieakej podobnej, napríklad Fa2, alebo iných, prípadne upraviť upevnenie alebo dáky medzikus. ako napríklad tá frézka tu na fóre "kovošrot edition". Má niekto skúsenosti s upravou frézovacej hlavy na dakú inú frézu? vychadzam z toho, ze na druhej foto je k nej (krížová?) hlava bud originál, alebo upravovaná z inej frézky.

Obrázek

Neviete niekto kde by sa dal zohnať katalog príslušenstva k týmto frézkam? nemá ho niekto?
Odpovědět

Zpět na „Navody ke strojum, dokumentace“