O tomto kondenzátoru jsem poprvé četl již někdy kolem roku 2005, že prý na trhu bude do 5-ti let. Když se člověk baví s lidmi z obru, tak je buď složíté nanést vrstvu, nebo je vrstva nestabilní, popřípadě je v tom zakopaný pes jinde. Píší že pracovala v měřítku nanotechnologií, takže nanesla uhlíkové saze s nějakými ionty na vodivý polymer, čímž vytvořila 3D strukturu, která má mnohem vyšší kapacitu než klasický deskový kondenzátor, ale blbě se připravuje. Na tomto konceptu pracuje několik renomovaných laboratoří a stále se jim to nedaří. Navíc hláška testovala na LED diodách mne rozesmála, to mi připomíná Civína, jak v roce 2002 přišel s velký průlomem v oblasti palivových článků, kdy membrána z Megy se točila 2x déle než s klasickou komerční membránou. Důvod byl ten, že Ralexky, mají oproti Nafionu vyšší odpor jak elektrický, tak pro přenos hmoty, tudíž s Nafionem se vrtulka mohla zbláznit protože jí tekla hodinu skoro ampéra, kdežto s Ralexem se líně otáčela, protože jí po dvě hodiny teklo 200mA. Tudíž Ralexka se při podrobnějším měření ukázala jako horší, ale při testování s vrtulkou to byla bomba.
Jak jsem již psal výše, laborky z chemického inženýrství, pokud budou výsledky vycházet +/- 30% tak je to dobrý. Prostě jinak se chová malé měřítko v laborce a jinak průmyslový provoz. My jsme na scale-up měli specialní předmět a těch problémů je tam spousta. Od distribuce hmoty, přes náboj, přenos tepla po přívodní vodiče. Vem si jaké přívodní vodiče by musel mít ten kondík aby jsi jej opravdu nabyl na požadované parametry. Já si teď mimojiné hraji s ultrakapacitory o kapacitě prachbýdných 1200F a jen kontakty jsou masivní duralové plechy o tloušťce 5mm. Tohle se ti do mobilu moc nevejde. Prostě mobil nabíjím půl hodiny 1300mA, to znamená že abych jej nabyl na 20s na stejnou kapacitu, tak jeje musím připojit ke zdroji na 117A, to mi dá tak svářečka a k ní mobil připojovat rozhodně nehodlám. Takže již vidím akci jak na mne pokřikuje zelený skřet k chytrému telefonu svářečka s balením obalovaných elektrod zdarma

Nebo nové heslo, 100 svářeček týdně
Někdy stačí jen používat obyčejný selský rozum a školy nejsou potřeba, aby člověk na první pohled poznal že je to blbost, kterou vyplodil nějaký novinář rozumící od laktační psychózy, přes třískové obrábění po rozdíl mezi klasickou a alternativní adaptací Čechovova višňového sadu.
Ještě k tvé placaté Zemi, já sám jsem se stal průkopníkem jedné slepé cesty a to použití membrán s iontvými kapalinami, sice se na začátku zdály být nadějné, ale po dvou letech jsme to vzdali, protože výsledky byly tragické. Dneska se však tyto kapaliny uplatňují v poslední generaci Li-ion baterek (mimojiné jeden z důvodů proč tak rády bouchají při vyšších teplotách). Prostě někdy je nutné si říci, že tudy cesta opravdu nevede. Jinak všichni, kdo vykřikují něco o té placaté Zemi, tak bych je prosil aby mi přinesli ty magnety ze středu země, jak se o nich píše v cestě do středu Země a pak bych prosil kus Nautilu kapitána Nema, jak se o tom píše v Tajuplném ostrově.
Elektrochemik holdující strojařině

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1