Ahoj , neděláte někdo reballing, potřeboval bych udělat grafický čip na notasu hp . na netu to nabízí kupa podnikavců a dát jim zato dvaapůl litru je nesmysl.
ještějsem koukal na netu a u tohoto typu to kupa lidí opravuje jen prohřátím horkovzduchem, máte s tím někdo zkušenosti ? jak dlouho a jakou teplotu ?
BGA Reballing
V troubě jsem vzkřísil notebook. Doporučuje se teplota 160-200°C- já začal na 5 minutách 150°C a povedlo se až napotřetí s 180°C na 10 minut. Každý výrobce používá jiné složení pájky, takže teplota a čas se může lišit. Pod desku dej na nějaké distanční podložky, např. mosazné šroubky pro podložení MB do normálního pc.
-
Většina moderních bezolovnatých pájek začíná tát tak při 215-230 stupních .Tyhle opravy v troubě fungují spíše způsobem že se něco pohne a čip má lepší kontakt s plošným spojem . Nedělám opravy desek s BGA ,pájím nové věci . Spíš by mě zajímalo jak pak dopadne zbytek věcí co je na desce . Například některé konektory se pájí zvlášť až do přetavené desky a nevěřím že teplotu v troubě snesou. Věřím ale že může fungovat lokální ohřev čipu horkovzduchem.
Hovadina, která funguje. Není to 100% řešení na všechny problémy. Pokud ale deska nefunguje a jediné jiné řešení je nechat za 2tisíce udělat reball (u kterého stejně není jistota následné funkčnosti desky) stojí trouba za pokus.atlan píše:DAt to do truby je hovadina
Obzvlášť, když druhá možnost je obvykle vyhození notebooku do šrotu.
Stejně raději používám horkovzdušnou pistoli. Když má člověk za sebou tisíce desek, tak není nutné profesionální vybavení.
A to, že ty kuličky jsou roztavené a lesknou se mnohem víc, než v pevném skupenství, je vidět pouhým okem.
Připomínám, že pokud nepřidáte tavidlo, dost snižujete šanci na úspěch.
Stejně raději používám horkovzdušnou pistoli. Když má člověk za sebou tisíce desek, tak není nutné profesionální vybavení.
A to, že ty kuličky jsou roztavené a lesknou se mnohem víc, než v pevném skupenství, je vidět pouhým okem.
Připomínám, že pokud nepřidáte tavidlo, dost snižujete šanci na úspěch.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.