No já se tímhle způsobem snažím uživit ad doby co jsem začal podnikat, tedy od roku 1990. Původně to byla elektronika, konkrétně audio věci a světelný efekty do diskoték. Skončilo to někdy okolo roku 2002 (moje tuzemská konkurence končila vesměs dřív), kšeftaři prodávali čínu za cenu za kterou já nenakoupil matroš ..... ustál jsem to jen díky tomu, že jsem neměl úvěry a firmu budoval pomalu po troškách, když se vydělalo. Nepřeju Ti ty pocity když jsem nedávno po letech vyhazoval do šrotu nový vylakovaný šasi a jinej absolutně nevyužitelnej materiál, o tom o kolik jsem přišel v penězích raději nepíšu.

Měl jsem cca osm distributorů (nakonec to až na tři sežralo i je), ale trh chtěl lacinou čínu, co na tom, že kvalita byla děsivá!!!! Na elektroniku jsem se následně přes deset let nemohl ani podívat....
Od roku 2002 se snažím uživit produkcí pro modeláře a funguju jen díky téměř nulovým nákladům a díky tomu, že dělám speciální věci, ale žádný vyskakování si dovolit nemohu. Hledání dalších volných míst na trhu samozřejmě pokračuje a zkouším to znova a znova (kdysi jsem tu načnul téma malýho kvalitního soustruhu - z ankety jakou cenu by případní zákazníci akceptovali vyplynulo, že bych si asi nevydělal ani na slanou vodu, ne-li, že bych to dotoval

),
ale čím jsem starší tím víc se kloním k názoru RaSe, tedy raději se hodit na kanape a pošetřit mašiny, vercajk a popř. i sebe.
Vím, že Tě tímhle asi moc nenakopnu, ale tak to prostě .... klobouk dolů před každým kdo svůj nápad dotáhne a proboxuje se na vrchol a hlavně to prodá....
Před měsícem kolega s mými závodními modely RC aut vyhrál suvereně dva tituly mistra ČR (
http://alsracing.net/?p=3118" onclick="window.open(this.href);return false; ). Mám za deset let vývoje vymyšlený jednoduchý a funkční auta, který porážejí cca třikrát dražší zahraniční konkurenci a je mi to stejně k hovnu, nedokážu to prodat a věř mi, že to je další věc která člověka nepředstavitelně sere .... a proč to tak je? No protože svět chce být klamán, skoro všechno je o reklamě a často o spoustě keců a lží.... na což já nemám žaludek a v případě reklamy ani prostředky. V modelařině navíc opět konkuruje masivně čína a jejich plastohračky..... No a když pak vidím třeba tohle
http://aukro.cz/cnc-frezka-wegst-freza- ... 15158.html" onclick="window.open(this.href);return false; tak vesměs už vůbec nechápu lidi a onen "trh" kolem sebe ....

Takže tady máš inspiraci ..... udělej takovej soustruh z nějakýho barevnýho papundeklu a lineáry vem třeba z pojezdů na záclony, možná na tom nakonec zbohatneš, teda jestli budeš mít žaludek to prodávat.

jo a nezapomeň na patenty a certifikáty, ty jsou možná úplně to nejdůležitější.

Závěrem dodám ještě jednu věc .... to co má dnes šanci uspět jsou vesměs dost komplexní věci vyžadující znalosti z více oborů (já se svého času třeba naučil i řezat sklo - filtr 10x10cm skla síly 1mm za tisíc korun mi nikdo z okolních sklenářů nechtěl nařezat na 1x1cm tak aby to nerozbil, tak jsem to nakonec dělal sám) a musíš to dostat ven. v opačným případě to je většinou jen takový příštipkaření, kde v malejch sériích děláš v podstatě na režii.