CNC Frézka na balsu

Odpovědět
pavlaxy

6. 3. 2016, 7:44

Ahojky Lifi ,
je "úsměvné" vidět dokonce červeným písmem napsané to slovo ,které snad v reálu ani nevíš co znamená :lol:
Proč je používáš v této souvislosti ?
Je to snad výraz pro cosi ošklivého ?
Jaký je výklad k tomu že je použito ?
Nezanášej na forum takové slovní obraty ...
Říká se že slovo dělá muže , tím se z Tebe muž nestane :!:
Lify

6. 3. 2016, 7:52

To Pavlaxy : OK ,už se krotím :D
Tak nevim jak to teda postavit :/
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Kratus

6. 3. 2016, 8:02

Co nakonec stavíš ? Ve jménu vlákna je frézka na balsu a jak jsi napsal, dřevo ten tvůj pokus frézuje dobře. Proč teda zkoušíš hliník ?
Lify

6. 3. 2016, 8:45

No dřevo to vezme (zatím to ručně ovládám) ,ale když trochu dám Ztko dolu ,tak se Dremelka hned hne do strany a je to nerovné + jak je hodně těžká ,tak to 10mm tyče neunesou (jsou to pouze tyče z Pro Domy...) a jde to taky do strany + je to na závitových tyčích :D :lol: :lol: :lol: --> takže přemýšlím ,že jdu do hliníku nebo železa s kuličkovými šrouby 16mm/5mm a na Y,X podepřené tyče 20mm nebo prizmatické vedení 20mm a na Z nepodepřené tyče 20mm
Věčný tazatel
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2016, 8:50

Lify píše:No dřevo to vezme (zatím to ručně ovládám) ,ale když trochu dám Ztko dolu ,tak se Dremelka hned hne do strany a je to nerovné + jak je hodně těžká ,tak to 10mm tyče neunesou (jsou to pouze tyče z Pro Domy...) a jde to taky do strany + je to na závitových tyčích :D :lol: :lol: :lol: --> takže přemýšlím ,že jdu do hliníku nebo železa s kuličkovými šrouby 16mm/5mm a na Y,X podepřené tyče 20mm nebo prizmatické vedení 20mm a na Z nepodepřené tyče 20mm
Všechno jsme ti už vysvětlovali a udělals to po svém, a taky to tak dopadlo.Další pokus bude zase tvoje konstrukční škola nebo už to bude k něčemu?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Lify

6. 3. 2016, 9:14

To fmodel : Už to bude k učení a řezání balsy,dřeva a gravírování hliníku a už budu poslouchat vaše názory ,protože kdybych neblbnul ,tak jsem ušetřil šest stovek a mohl mít jeden vozík :D :lol: :lol:
Jaký směr zvolit ? to co má RKal ,Luban,Thomeeque nebo jiný ?
Věčný tazatel
chb

7. 3. 2016, 7:19

Lify píše:... a už budu poslouchat vaše názory ,protože kdybych neblbnul ,tak jsem ušetřil šest stovek a mohl mít jeden vozík :D :lol: :lol:
víc takovýchto příspěvků by webu prospělo - a klidně i psáno červeně
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Lify

7. 3. 2016, 9:13

:lol: :lol: :lol:
Věčný tazatel
Thomeeque

7. 3. 2016, 9:50

Ale hovno. Pokud jsi se dopracoval k něčemu, co už jezdilo ve dvou osách a dokonce to už i něco obrábělo a ty sis to tak moh poprvý reálně ošahat a vidět na vlastní oči, co se děje, tak to za těch šest stovek stálo. Nesypej si tu popel na hlavu, že sis zkusil něco vymyslet a postavit sám, minimálně je to jedna z možných cest (podle mne nejlepší, ale každej sme jinej), i když ti to tu někteří s chutí daj vyžrat.
Lify píše:Jaký směr zvolit ? to co má RKal ,Luban,Thomeeque nebo jiný ?
Jak ti píše Pavla, potřebuješ rámec (finanční možnosti, výrobní možnosti, přístup /např. chci si to pokud možno vyrobit celý sám i za cenu kompromisů/, cíl atd.). Bez toho se neni od čeho odpíchnout. Sice jsi tu už něco napsal, ale o pár postů dál už to zase bylo jinak, takže těžko radit.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Lify

7. 3. 2016, 11:00

Ono díky tomu ze to je na tyčích z prodomy a ty jsou dělane ze je tam 1mm mezera , jinak to je rucne ovladane a nedokážu si představit s motory ....,

Díky tomu že už je to nákladnější takže zaklad je 10k + další věci po stupně
Opracování jsem koukal že u nás je technometra takže by to mohli snad udělat
Jinak moje vybavení ... dvě vrtačky 30let starý (narex z mototechny :lol:) , soustruh
Věčný tazatel
pavlaxy

7. 3. 2016, 11:35

SOUSTRUH .....
co dodat a o čem dál hovořit ....
Na MN80 jsem i "fézovala" kostku z duralu , samozřejmě celé odpoledne ....
No pokud mne k ní chlapi pustili protože byla stále vytížená ,
měli jsme ji v servisu a jen protože ji šéf obstaral ,ale to je jiná historka .
Thomeeque

7. 3. 2016, 4:43

Lify píše:Opracování jsem koukal že u nás je technometra takže by to mohli snad udělat
Asi jo, otázka je, kolik to bude stát a jak dlouho na to budeš čekat.
Lify píše:Jinak moje vybavení ... dvě vrtačky 30let starý (narex z mototechny :lol:) , soustruh
Soustruh, to je luxus. Nakoupil bych masivní http://cncshop.cz/w-vodici-tyce, trapézový šrouby, bronz na kluzný ložiska (případně http://cncshop.cz/lm-kulickove-pouzdro" onclick="window.open(this.href);return false; a něco na domky) atp. a možná se do těch 10ti i vejdeš. Lineáry a kuličkový šrouby mi přijdou pro první stavbu poněkud overkill, nejen cenou, ale i náročností na přesnost uložení, tyče a trapézový šrouby ti toho odpustěj mnohem víc a taky to bude dobrý.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Lify

7. 3. 2016, 5:49

To Thomeeque: Já jsem taky přemýšlel místo vozíků na vodící tyče použít ty pouzdra co píšeš ,jinak stačí ty 20-25mm vodící tyče ? a trapézové šrouby - nahradit za kuličkový to jde (s trochou úprav) i potom ne ? a na uchycení mezi nosníky stačí normální ložiska třeba - http://www.loziska-palmovka.cz/loziska/ ... zz-60042z/ ?
lineáry si myslel jaký ? :roll: :o :shock:
Věčný tazatel
Kratus

7. 3. 2016, 7:14

Průměr tyčí se odvíjí od jejich délky - 20mm tyče by třeba na nějakých 300-400mm pojezdu stačit mohly. http://e-konstrukter.cz/technicke-vypoc ... ho-nosniku. Naházej tam hodnoty a uvidíš, jak se s délkou zvyšuje průhyb.
Šroub asi trapéz. Kuličkáč by stál víc, než zbytek dílů. Možná nějaký použitý.
Zajištění šroubu musíš na jedné straně(u motoru) zajistit axiálně a radiálně, na druhé stačí radiálně.
Lify

7. 3. 2016, 8:55

Bud postavit to co má RKal, Thomeeque, Luban a nebo Ztkovou osu napevno a XY na "křížovým stole"
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“