co dělat

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
karelsklo

8. 3. 2016, 5:17

To srandaCNC pořád nosím v hlavě ale trošku jinak než na tom videu.Podle mě je nesmysl pídit se po nějaké absolutní univerzálnosti-drát,3D tisk,frézování.Musel by se dělat dlouhý vývoj a zkoušení-spousta času a peněz a myslím si že to stejně bude nesmysl...Nedokážu si představit že by to fungovalo a že by tohle ocenil zrovna někdo v česku.Tohle si může dovolit němec nebo anglán na hraní.Výrobce pak z něj tahá prachy za dokupování modulů na krám který za to nestojí viz ty nepodepřené tyče a frézování.
No a problém to bude i investičně-maníci asi dostaly nějaké dotace+našli investora který to riskl,dělat takový projekt vlastních peněz je podle mě sebevražda.Tady rozhodně,i kdyby se člověk orientoval na trhu a v reklamě...
To už spíš hračku která bude sice co nejlevnější ale bude slušně frézovat aspoň do balzy a slabé překližky.Klidně z AL+HPL desek a jako stavebnici...
Udělat 2 kusy a až se jeden prodá dodělat další dva...
packa

8. 3. 2016, 7:56

Aco takhle postavit nějaký krásný malý EDMdrátořez . je to v hoby dost nedostupná věc a pokud by se to zbouchlo za slušný peníz tak by odbyt musel být . já už ho mám rozdělaný asi tři roky :D
Jo a ještě mám dotaz , mám tady skleněnou desku z indukční desky , myslíš že se to dá normálně říznout diamenten nebo se mi rozsype ?
karelsklo

9. 3. 2016, 4:26

packa píše:Aco takhle postavit nějaký krásný malý EDMdrátořez . je to v hoby dost nedostupná věc a pokud by se to zbouchlo za slušný peníz tak by odbyt musel být . já už ho mám rozdělaný asi tři roky :D
Jo a ještě mám dotaz , mám tady skleněnou desku z indukční desky , myslíš že se to dá normálně říznout diamenten nebo se mi rozsype ?
Spíš se to rozsype ale zkus to a dej vědět... :)
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 5:17

packa píše:Aco takhle postavit nějaký krásný malý EDMdrátořez . je to v hoby dost nedostupná věc a pokud by se to zbouchlo za slušný peníz tak by odbyt musel být.
Budem prvý, čo bude mať záujem...
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 9. 3. 2016, 5:36, celkem upraveno 1 x.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
Thomeeque

9. 3. 2016, 5:33

No vida a už to sviští! :) Karlův drátořez do každé dílny :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 5:35

:D :D :D
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
karelsklo

9. 3. 2016, 6:03

Jo tak to určitě není prcina :D ...Když nakreslíš mechaniku tak tu možná,elektro jen to co je na videu... :D

https://www.youtube.com/watch?v=RUYWzd7CBWQ
Pepa z depa

9. 3. 2016, 6:24

packa: skleněnou desku ti případně fiknou na vodním paprsku bez problémů.
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 6:36

Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
karelsklo

9. 3. 2016, 6:45

Pepa z depa píše:packa: skleněnou desku ti případně fiknou na vodním paprsku bez problémů.
To sice jo ale v tomto případě se to asi stejně rozsype (dejme tomu po 5 cm řezu).Nejde ani tak o to že by ten materiál byl "tvrdý",princip tepelného tvrzení spočívá v tom že se v materiálu vytvoří "naprogramované napětí".
A to je to co pak při narušení to sklo rozebere na fragmenty...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 6:54

Není ta deska z vařiče spíš z Ceranu? Ten se dá vodním paprskometem řezat bez problémů, nechová se jako kalené sklo, protože ono to vlastně není sklo. Ale tipnul bych si, že řezat diamantem nepůjde (ale nezkoušel jsem to).
Aleš Procháska
karelsklo

9. 3. 2016, 6:59

prochaska píše:Není ta deska z vařiče spíš z Ceranu? Ten se dá vodou řezat bez problémů, nechová se jako kalené sklo, protože ono to vlastně není sklo.
To je možné.Jednu mám na dílně tak se to může vyzkoušet až se pojede na paprsek...
Jinak co si myslíte o výrobě mini ohýbačky na plech?dejme tomu do 40 cm délky...
Pepa z depa

9. 3. 2016, 7:07

prochazka: "vodní paprskomet", to je dobrý, od teď používám tohle slovní spojení, celý den frézuju, už pomalu kyselej ksicht, ale to jsi mi zvednul náladu, dík :D

karelsklo: já bych zase potřeboval nějakou malou stolní pásovou brusku ca 500mm, to by taky nemuselo být složitý
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 7:17

karelsklo píše:Jinak co si myslíte o výrobě mini ohýbačky na plech?dejme tomu do 40 cm délky...
Jestli postavíš 400mm miniohraňovák s vyměnitelnými modulárními nástroji, tak ve mě máš hned zákazníka :-)
Aleš Procháska
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 7:25

Jinak co si myslíte o výrobě mini ohýbačky na plech?dejme tomu do 40 cm délky...
Já bych ji bral, ale...
... dokážeš udělat úplne jednoduchou nebo segmentovou levněji nebo výrazně kvalitněji než ti, co už ji vyrábějí?
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“