Výroba replik

Denny

12. 1. 2009, 4:03

Duvod me reakce je nasledujici:

- Zakaznik si vypracoval koncept, dle ktereho jsem se pri modelovani drzel, je s mym modelem totozny 1:1. Tento 2D graficky koncept je chranen autorskym pravem, jez v case predani digitalnich dat prechazi primo na 3D model. S ohledem na tyto fakta byla vyhotovena smlouva, ktera me zavazuje nikomu digitalni data neposkytovat, a to jak v digitalni forme, tak ve forme prezentacni.

Jelikoz se jedna o modely, nad kteryma jsem stravil radu hodin, domluvil jsem si nekolik presne danych mist na forech, kde lze data v nahledove forme prezentovat, jakozto ukazku schopnosti, jenz jsem schopen nabidnout.

Dnes me kontaktoval onen zakaznik, ze existuje osoba, ktera disponuje daty, ktere byly urceny jen jemu, na ktere mel strucne receno exkluzivitu podporenou smluvnim ujednanim a ta timto byla porusena.

A jak na tohle prisel? Ve svem prvnim prispevku uvadite tento text "Všechny data i obrázky jsou mé vlastní. Jinak vlastním portálovku...atd" Otevrel si prilohu, uvidel data, usoudil, ze s nimi disponujete a ja mel zadelano. Ze je v textu uvedeno minipismem "predloha", pripadne ze se Vase tvrzeni nevztahuje na vsechny data, jak sam uvadite, je vec jina (snadno prehlednete neco, co je v rozporu s puvodnim tvrzenim).

Tato problematika se muze jevit jako banalni, ale verte mi, ze pokud si ve svete obchodu hrajete se slovicky a v ramci dobrych vztahu stvrdite podminky, jedna se o existencne dulezitou vec.

Na uvedene nahledove materialy jsem implementoval digitalni copyright system, ktery se bohuzel neosvedcil, moje chyba v tomto smeru. Priste jej uvedu primo pisemnou formou, aby byl dobre videt. V takovem pripade s mymi daty nebude nikdo opravnen nakladat bez meho vyslovneho souhlasu a tim predejdeme podobnym problemum. Tohle se vztahuje taktez na 2D materialy.

Vas prispevek byl vylozen chybne (nemyslim si uplne vinou mou, ci lidi, kteri me upozornili, ostane neni nahodou, ze nas reagovalo vice), presto se omlouvam za svuj prvni prispevek. Byl ovlivnen emocemi pri reseni tohoto "problemu". Nebylo cilem nekoho osocovat, cilem bylo chranit vlastni zajmy.

Dodatek - prave jste editoval svuj prvni prispevek a zmenil tak onu vetu, ktera odkazovala na Vase data :) Mam típnutou obrazovku s puvodni verzi, v priapde vyzadani mohu upnout, ale samozrejme se nechci hadat, nikam by to nevedlo. Hezky den
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
Tpol

12. 1. 2009, 4:35

Dobrý den Denny,

Díky, za upozornění, nebylo to úmyslně ani záměr přivlastňovat cizí obrázkové předlohy , má tvorba je volná, nemíním se s Vámi přít,špatně to uvedeno bylo, po upozornění jsem to upravil, ale v PDF souboru je to správně!!

Copyright, u těch obrázků není - takže dosti těžko dokazovat komu patří, kdo je autor, odkaz na mail .... nevím????

Chci Vás tímto upozornit i na jiné adresy z netu, kde jsou ty Vaše obrázky ,celkem (18 odkazů) pokud bych si dal práci určitě jich byl schopen najít více.

Příšte budu více důsledný a přesný u popisu obrázků, aby nedošlo k nedorozumění - či špatnému vyložení smyslu sdělení. Pokud jste autorem obrázků, přijměte mou omluvu, ale příště musíte uvést i jméno autora s copyraitem - jinak budete mít problémy neustále.
Je to moc pěkný, a inspirativní.

U ostatních jsem to po Vašem nařčení upravil - upřesnil.

Díky za upozornění Tpol
Denny

12. 1. 2009, 5:52

Dobry den,

dekuji za vstricne jednani, urcite mi to pomuze. S ochranou dat mate pravdu, nastala faze, kdy se bez duslednejsich opatreni neobejdu.

- S sirenim prezentacnich obrazku jste me zaskocil (nyni vsak vim, ze se to dalo cekat). Mohl byste mi namatkou nejaky odkaz zaslat, pres soukrome zpravy idealne?

- Dovolte mi tez dotaz z jineho soudku, nejsou-li Vase modely generovany pres Poser ci jiny, "usnadnujici - ne doslovne, Poser je sam o sobe veda (generovani satu, vlasu, apod.)" software, jsou-li tedy poctive rucne vymodelovany, nemel byste zajem na spolupraci? Dal jsem si nekolik inzeratu v oblasti 3D grafiky, ale nikdy to nebylo idelani, stale hledam.

Diky
Denny
2Dto3D Studio
Digitalni sochy, reliefy, portrety, a busty pro CNC obrabeni.
Tpol

12. 1. 2009, 7:40

Modeluji tzv.ručně 60-70%=hrubý skelet a hrubá póza.
Na detaily používám "soukromé!!!" scripty psané v javě .
Podstata je v tom, že vše je potřeba hodně zkoušet,upravovat-idealizovat, ne vše co se vymodeluje lze obrobit (některé detaily je potřeba vypustit a dodělat takříkajíc manuálně - proto ty scripty - usnadňují práci. V javě proto, protože mi to s ní jde. A proč si některé, stále se opakující operace nezautomatizovat,že.

Nevím jak to s tou spolupráci myslíte? Machr vašich kvalit....?, já v tom laboruji zhruba 5let (3D modely na PC), kdysi jsem vše dělal ručně.

Tpol
Tpol

8. 2. 2009, 8:03

Digitální polotovar skeletu dalšího modelu. Nyní pracuji na doplňcích a detailech.Předpokládané měřítko 1:2 a 1:16.

Tpol
Přílohy
model_1b.jpg
model_1a.jpg
model_1.jpg
Tpol

12. 2. 2009, 4:39

Další model který je připraven na zhotovení, s daty v měřítku 1:5 a 1:2.
Přílohy
Soukromý model Studio Replik.
Soukromý model Studio Replik.
lubos
Sponzor fora

12. 2. 2009, 5:23

co na to říci, pěkné moc. Nemáš taky fotku výrobku?
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“