CNC Frézka na balsu
Na tom videu vypadá už lákavě ,na kolik vlastně vyjde 15k ? (někdo to tady prodává za 8k) to jsou kuličkové šrouby ? A v to mi ten "Krutor" nařeže díly ? a ještě co zaostatní výbavu k tomu potřebuji ?
Akorát na moje účely to je zbytečně velké :/
Akorát na moje účely to je zbytečně velké :/
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
přetáhla jsem to i sem i když prvotně napsala sem :
http://www.c-n-c.cz/posting.php?mode=edit&f=15&p=204743" onclick="window.open(this.href);return false;
Zásada číslo jedna je přečíst opravdu celé vlákno než se na něco zeptám ...
Mohu najít někde odpověď na svoji otázku třeba jen tak mimochodem jako sdělení někomu jinému ...
Nebo i jiné zajímavé věci ,které mne ani před dotazem nenapadly ...
A chtěla bych se na ně zeptat vzápětí jako někdo přede mnou ...
Dost možná že by to mělo být hned na začátku jako pokyny , obdobně jako jsou pokyny u sekce prodej ...
atd.atd.

http://www.c-n-c.cz/posting.php?mode=edit&f=15&p=204743" onclick="window.open(this.href);return false;
Zásada číslo jedna je přečíst opravdu celé vlákno než se na něco zeptám ...
Mohu najít někde odpověď na svoji otázku třeba jen tak mimochodem jako sdělení někomu jinému ...
Nebo i jiné zajímavé věci ,které mne ani před dotazem nenapadly ...
A chtěla bych se na ně zeptat vzápětí jako někdo přede mnou ...
Dost možná že by to mělo být hned na začátku jako pokyny , obdobně jako jsou pokyny u sekce prodej ...
atd.atd.

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?p=204121#p204121" onclick="window.open(this.href);return false;pavlaxy píše:Zásada číslo jedna je přečíst opravdu celé vlákno než se na něco zeptám ...
Ahoj ,tak jsem si vše pročet znovu a omezil ostatní mašiny a jdou pouze tyto bud 1)Sable 2)Guliverova dřěvěná 3)Tron+ 4)rcpilotova stará mašina s úpravou
Jaká teda konstrukce ?
Akorát u sable je problém,že to nemohu objednat z číny
Jaká teda konstrukce ?
Akorát u sable je problém,že to nemohu objednat z číny
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Zapomenul jsi na "malého Gulivera" http://forum.rcdesign.ru/f111/thread147309.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten má výhodu že má výkresy a fotky ze stavby jsou hodně názorné ...
Pro tvoje účely asi NEJ řešení ...
Možná že máš vnitřní pocit že je to ruské a to je přece špatné ,
dosti často hledám na netu bezvýsledně a najdu na ruských servrech

dosti často hledám na netu bezvýsledně a najdu na ruských servrech

Na toho jsem zapomněl :/pavlaxy píše:Zapomenul jsi na "malého Gulivera" http://forum.rcdesign.ru/f111/thread147309.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dosti často hledám na netu bezvýsledně a najdu na ruských servrech![]()
![]()
Pro mě ruské neznamená špatné

Ale kdyby to bylo v němčině ,tak rozumím líp ,takto musí stačit překladač
Věčný tazatel
Věčný tazatel
-
Ahoj spousta lidí radí a co z toho vybrat.
jestli jseště platí jako vřetebo dreml tak bych měl návrh na řešení.
pokus se někde na šrotišti sehnat stůl od jakékoliv staré frézky, dají se se hnat kolem 4 tisíc
nelekni se nebude to žádná krása na první pohled , ořež z toho všechny zbytečnosti ,většinou tak 3 hodiky s rozbruškou.
Tak a máme pěkný tuhý stolek, doufám jen že nebydlíš v paneláku.
trochu to poměř jestli není hodně doničen, ideální by bylo to zabrousit, ale jsi kluk šíkovnej kraj pod lineár si zaškrábneš
Na stůl si do krajů dej lineár stačí 15ka , no a osu X máme - postup montáže viz. zdejší fórum.
na domky dej dle libosti a potřeby rozjezdu osy Z ocelové UPE. osa X to samé UPE na placáka přírubama nahoru,jednu přírubu nech přefrézovat a dej na ni jeden lineár velikost 25 s jedním vozíkem. Kolmo na to udělej osu Z zjednoho lineáru a destičky a jednoho vozíku velikost 25 na dremla to bude bohatě stačit.
takovou sadu lineárů dáš na zdejším bazaru komplet jistě do 6 tisíc.No a čím to posunovat - dle korunek já jsem pro dát na osu X A Y hřeben , nebo klidně řemen.
Klidně ti dám na hraní 4m 25mm širokého kevlarového řemene - byl na AKUTÁTORU OD THK.
Odhaduju cenu mech. dílů tak na 15tisíc komplet.
TAK A KOLEGOVÉ DO MĚ.
jestli jseště platí jako vřetebo dreml tak bych měl návrh na řešení.
pokus se někde na šrotišti sehnat stůl od jakékoliv staré frézky, dají se se hnat kolem 4 tisíc
nelekni se nebude to žádná krása na první pohled , ořež z toho všechny zbytečnosti ,většinou tak 3 hodiky s rozbruškou.
Tak a máme pěkný tuhý stolek, doufám jen že nebydlíš v paneláku.

trochu to poměř jestli není hodně doničen, ideální by bylo to zabrousit, ale jsi kluk šíkovnej kraj pod lineár si zaškrábneš

Na stůl si do krajů dej lineár stačí 15ka , no a osu X máme - postup montáže viz. zdejší fórum.
na domky dej dle libosti a potřeby rozjezdu osy Z ocelové UPE. osa X to samé UPE na placáka přírubama nahoru,jednu přírubu nech přefrézovat a dej na ni jeden lineár velikost 25 s jedním vozíkem. Kolmo na to udělej osu Z zjednoho lineáru a destičky a jednoho vozíku velikost 25 na dremla to bude bohatě stačit.
takovou sadu lineárů dáš na zdejším bazaru komplet jistě do 6 tisíc.No a čím to posunovat - dle korunek já jsem pro dát na osu X A Y hřeben , nebo klidně řemen.
Klidně ti dám na hraní 4m 25mm širokého kevlarového řemene - byl na AKUTÁTORU OD THK.
Odhaduju cenu mech. dílů tak na 15tisíc komplet.
TAK A KOLEGOVÉ DO MĚ.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
teda za 15 mas hotovou cinskou masinu s kulickacema CNC3020
takze jestli cesta nema bejt cil tak bych se v tuhle chvili na tenhle zpusob vyprdnul
jo a kdyz to zvladne po upgrade vretena zlehka i mosaz tak to balzu da
takze jestli cesta nema bejt cil tak bych se v tuhle chvili na tenhle zpusob vyprdnul
jo a kdyz to zvladne po upgrade vretena zlehka i mosaz tak to balzu da
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se, že do umění kolem CNC strojů bude zařazena nová disciplína - rodinná diplomacieLify píše:Já koukal po cine , ale je problém! !! Nemam jak to zaplatit (rodiče nechtějí platit kartou) :/

Aleš Procháska
-
A co se tím naučí - jak nakupovat u číňana?
Promiň ,ale netušil jsem že potřebuje rozjezdy 20*20 cm
Měl jsem za to že chce neco kolem 70*30cm.
Já myslim, že ta už tam dávno je, akorát jde většinout o bilaterální vztahy na úrovni partnerů, syn - rodič se tu až tak často neobjevujeprochaska píše:Zdá se, že do umění kolem CNC strojů bude zařazena nová disciplína - rodinná diplomacieLify píše:Já koukal po cine , ale je problém! !! Nemam jak to zaplatit (rodiče nechtějí platit kartou) :/

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
zase díly na letadla z balsy jsou celkem Velké kort křídla na ten 3020 se to nevejdeZDENEK1.DOLEZAL píše:A co se tím naučí - jak nakupovat u číňana?
Zkusim kouknout na srotak snad něco seženu
Věčný tazatel
Věčný tazatel