Co jste dneska bastlili?
Hele, že se z Tebe stal perpeťák.lubos píše:Dnes jsem dokončil pro zákazníka stend a 2 motory. Docela se to povedlo.
Tohle je klasická perpeťácká sestava - motor, který roztáčí alternátor, a ten pak vyrábí mnohem víc energie, než spotřebuje ten motor.
A ještě je k tomu třeba dodat "... už Tesla věděl a dělal ...".

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
dyt jo
na ten generator namotej 2xvic zavitu polovicnim dratem
na vstup voltmetr na vystup voltmetr kterej tim padem bude ukazovat vetsi napeti
pak to prdni na net, to by bylo aby to nehodilo nejakou kacku z reklamy na youtube
na ten generator namotej 2xvic zavitu polovicnim dratem
na vstup voltmetr na vystup voltmetr kterej tim padem bude ukazovat vetsi napeti
pak to prdni na net, to by bylo aby to nehodilo nejakou kacku z reklamy na youtube
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Cosi podobného jsem měla od táty z amerického letadla z WWII ...
Byl to měnič napětí s účinností slabých 46% na radiostanici ...
"to jsem změřila a sama -heč
" na ZDŠ ještě chodila ...
Moje první pokusy s motorgenerátory atd...obrovské proudy z autobaterie 12V -dráty hořely
...no bylo to na 24/27VDC
ale to mi nevadilo hlavně jsem nezlobila...a ono se to točilo a svítila žárovka na 220VAC i když z toho lezl stejnosměrný...
No ještě že jsem neměla nominální napětí na vstupu a na "výstupu bylo málo"
Medvídka v malé postýlce jsem také měla ,ale měl svoji malinkou lampičku v pokoji z krabice

Byl to měnič napětí s účinností slabých 46% na radiostanici ...
"to jsem změřila a sama -heč

Moje první pokusy s motorgenerátory atd...obrovské proudy z autobaterie 12V -dráty hořely

ale to mi nevadilo hlavně jsem nezlobila...a ono se to točilo a svítila žárovka na 220VAC i když z toho lezl stejnosměrný...

No ještě že jsem neměla nominální napětí na vstupu a na "výstupu bylo málo"
Medvídka v malé postýlce jsem také měla ,ale měl svoji malinkou lampičku v pokoji z krabice

no a tydy dokázaly američtí inženýři dostat že 4000 koní 3megawaty el energi
: http://www.stoplusjednicka.cz/americti- ... -internetu" onclick="window.open(this.href);return false;

A co je na tom tak strašně špatně?packa píše:no a tydy dokázaly američtí inženýři dostat že 4000 koní 3megawaty el energi![]()
: http://www.stoplusjednicka.cz/americti- ... -internetu" onclick="window.open(this.href);return false;
3 MW jsou 4023 koňských sil.
Pokud u motoru mají psaný skutečně výkon, tak do hry vstupuje jen účinnost alternátoru, a ta je u vysokých výkonů dost slušná.
Takže ta novinářská zkratka 4000 koní na 3000 kW není podle mě zas tak moc ustřelená.
Nebo jsi to myslel nějak jinak?
Ahojte momentálne pracujem na home made prerábke automatického kotla Buderus.
Horák som zohnal na bazoši za dobru cenu.
šnek som najprv vyrábal roztahovanim podložiek 2 dni som trepal kladivom ako blbý..Pri skúške som zistil že podávač podáva ale je kratky
Tak som nakoniec zohnal origo šnek a zvyšok je home Made .
Zatiaľ pokusne kúrim vyzerá to super uvidim, keď udrú jarné mrazy

Horák som zohnal na bazoši za dobru cenu.
šnek som najprv vyrábal roztahovanim podložiek 2 dni som trepal kladivom ako blbý..Pri skúške som zistil že podávač podáva ale je kratky

Tak som nakoniec zohnal origo šnek a zvyšok je home Made .
Zatiaľ pokusne kúrim vyzerá to super uvidim, keď udrú jarné mrazy

jo ten u Smečna znám (z vyprávění)origosch píše:Jeden má tady:Kde ten bunkr vůbec má?
http://vojensky-skanzen-smecno.webnode. ... -skanzenu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten znám, , ale tam 24 nepatří. Druhý někde u Slaného, tam jsem ještě nebyl.

TO pavlaxy: jo to je ta 26tka (LK vz.26), na obr. samozřejmě model. Byl tak úspěšný, že licence byla prodána do Anglie, kde se vyráběl pod označením Bren (BRno ENfield). Podle dr. Miroslava Šáda, autora knihy: Čs. ruční palné zbraně a kulomety, se jednalo o nejúspěšnější čs. ruční palnou zbraň, a uplatnil by se i dnes, po 90 letech od výroby. A.
SN 20, SM 16 B, FN 25
- Pepa z depa
... origosch, je to tajné, nebo mi neodpovíš, já ti na SZ odpověděl ihned, o víkendu se ten chlap staví, tak bych to potřeboval vědět, ať nelaboruji hned zkraje.
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.