Problém CINCINNATI ARROW 500 AC servomotor X osa
Dobrý den, mám problém na stroji Cincinnati Arrow 500 s největší pravděpodobností je problém s odměřováním na motoru v ose X. Na servo-pohonu mi to hlásí chybu foldback - tedy komunikace s motorem. Motory jsem na internetu (ebay) našel asi 3 i za relativně rozumnou cenu cca. 15k Kč ale problém je že další 15k Kč je doprava (:. Samozřejmě mohu nechat motor diagnostikovat a případně opravit, varianta nového respektive repasovaného motoru je nereálná jedná se o částku cca. 3.5 k EUR což je investice do 25 let starého stroje skutečně nesmysl.
Vystávají tedy otázky:
1) nechat opravit motor za cca. 20k Kč
2) Objednat motor z ebay za cca. 40k Kč ¨
3) Provést na stroji retrofit vyměnit motory na osách atd.. protože varianta 1 i 2 nevyřeší to že tam jsou další 2 motory který mě můžou podat ruku každým dnem.
Co by jste poradili a máte někdo přestavbu na mach3 nebo na linuxcnc na podobném stroji zasebou??
Děkuji za každou radu výroba stojí a nevím co s tím.
Ahoj Jakub
Vystávají tedy otázky:
1) nechat opravit motor za cca. 20k Kč
2) Objednat motor z ebay za cca. 40k Kč ¨
3) Provést na stroji retrofit vyměnit motory na osách atd.. protože varianta 1 i 2 nevyřeší to že tam jsou další 2 motory který mě můžou podat ruku každým dnem.
Co by jste poradili a máte někdo přestavbu na mach3 nebo na linuxcnc na podobném stroji zasebou??
Děkuji za každou radu výroba stojí a nevím co s tím.
Ahoj Jakub
Taková malá obrobnička.
Hurco BMC 4020, Cincinnati Arrow 500 (Acramatic), OptiMill F-150 (novej mazlik), OptiTurn S600 (novej mazlik), ELE2040 portálek 2000x4000x400mm
Hurco BMC 4020, Cincinnati Arrow 500 (Acramatic), OptiMill F-150 (novej mazlik), OptiTurn S600 (novej mazlik), ELE2040 portálek 2000x4000x400mm
robokop píše:tech prestaveb tu je popsanych vic
ja sam jsem jich delal celo radu
zkus vic popsat masinu, pridat fotky a tak
Mašina je rok 1995 výrobce Cincinnati Milacron typ Arrow 500 rozjezdy 510x510x510mm systém řízení je Acramatic A2100. Stroj je vybaven 4. osou a umí obrábět plynule ve všech osách. Dále je stroj vybaven nástrojovou a obrobkovou sondou Renishaw (obrobková sonda má optický přenos dotyku), chlazení oplachem i středem nástroje, zásobník na 21 nástrojů.
Systém Acramatic mi skutečně vyhovuje ale přístup k náhradním dílům je zcela mimo realitu. Foto přidám ale těch najdete na internetu dost a dost.
O jaké investici do přestavby se řádově bavíme.
Taková malá obrobnička.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
predpokladam i vymenu nastroje
tak trosku jsem prave doufal ze ty fotky dodas ty
abychom to nemuseli hledat za tebe kdyz ty to chces opravit a hledas tu radu
navic malokdy na netu uvidime fotky elektrokomponent atd...
tezko rict takhle od boku
dejmetomu ze vymena elektra vyjde od 100 do 300 000
ale kdyz tam zachovas komponenty tak to tak strasne neni
mozna ze to mrtve servo pujde vymenit za jine kompatibilni
to bys v tom mohl byt radove zase o dost za min
v pripade dalsiho umrti jen zopakujes objednavku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Fotky dodám řekni si co chceš nafotit a není problém. Rozhodně chci řešit i výměnu nástroje jinak to nemá vůbec význam stejně tak chci zachovat funkčnost 4.osy a obrobkové i nástrojové sondy. Na druhou stranu pokud je to otázka 300.000 kč nemusím potom nic vymýšlet a nechat to na původním systému motor vyměnit protože za 100.000 kč mi ten motor dají i záruku. Moje představa o ceně přestavby trochu jiná.robokop píše:predpokladam i vymenu nastroje
Taková malá obrobnička.
musíte si uvědomit jestli to necháte u někoho udělat na zakázku a nebo si to zbastlíte sami.. pokud sami tak ta přestavba s novejma motorama a celým systémem je do kila určitě.. výměna nástrojů, obrobková sonda 4tá osa jsou samozřejmostí.. ale chce to něco umět
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja ti nevim, do stovky mozna kdyz toho vymenis jen nejnutnejsi cast
jsem daval realnej rozpocet do vlakna retrofit soustruhu
tam je to i s cenama
je to jen soustruh takze 2 osy
pulka komponent bazarovejch
a ta cena me samotnyho prekvapila
v konecnym dusledku kdyz zapoctes kazdej sroubek a to ze pro nej musis zajet tak je to vic jak dvojnasobek nez kdyz jsem se jen tak zamyslel a poscital velky castky za pouzity komponenty
jsem daval realnej rozpocet do vlakna retrofit soustruhu
tam je to i s cenama
je to jen soustruh takze 2 osy
pulka komponent bazarovejch
a ta cena me samotnyho prekvapila
v konecnym dusledku kdyz zapoctes kazdej sroubek a to ze pro nej musis zajet tak je to vic jak dvojnasobek nez kdyz jsem se jen tak zamyslel a poscital velky castky za pouzity komponenty
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Takže by tedy zůstal stále systém acramatic? a vyměnil by se měnič a motor na ose x?
Taková malá obrobnička.
To je poměrně zajmavé řešení které jsem si myslel že vůbec nemůže fungovat. Odkud jste nejlepší by asi bylo se potkat přímo u mašiny a pobavit se o možnostech na místě. Já jsem z Jaroměře.
Taková malá obrobnička.
No jo ve zlínském kraji maj servisáci hnízdopetr4753 píše:Ano, tak jsme to udělali a fungovalo to. Jinak A2100 jsem se kdysi zabýval a dokážu popř. i sehnat nějaké díly.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Než se začnete do něčeho takového pouštět - přestavba atd.
Nestálo by za to nejdřív zjistit v čem je problém?
Může to bejt blbost - enkoder prohodit s jinou osou - kabel kontrola proměření- konektor driver a já nevím co ještě
Něž začnete přemýšlet o výměně pohonu za tisíce?
Šel bych krok po kroku za co nejmenší peníze
Může to bejt blbost - enkoder prohodit s jinou osou - kabel kontrola proměření- konektor driver a já nevím co ještě
Určitě je to rozumný nápad jediné o co jde je čas. Mašina mi nestojí doma v garáži kde bych na ní dělal jenom melouchy. Tj stroj stojí a nevydělává. Nejrychlejším řešením je výměna motoru a vyzkoušet to, problém je že výrobce stroje už neexistuje tj. není žádná servisní podpora servis dělá pan Fikejs a ten stejně náhradní díly nemá. Takže kudy z toho kolečka ven.Monteg píše:Než se začnete do něčeho takového pouštět - přestavba atd.
Taková malá obrobnička.