Postup ?

Odpovědět
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2009, 11:33

Ahojky lidi, tak jsem tu s dalším problémem. Kreslím v programu SketchUp a chci si tvarové dílce vyfrézovat. jak na to? Kreslím doma na Oknech cam mám Gsimple a frézka běží na emc2. Problém je v tom že když to exportuju ze SketchUpu tak v Gsimple není velikost stejná a ještě k tomu mi to oblouky rozdělí na asi dvacet menších obloučku a prostě je to strašně složitý. A ještě mi to hází chybu že objekty ID .. + ID... nejsou spojeny či tak něco. Co dělám špatně? Je nějaký jednoduší postup pár kliků a hotovo?
k

15. 1. 2009, 6:03

aky je dovod nekreslit to priamo v gsimple ? ja som sa tiez pokusal nieco importnut do gsimple (cez dxf-ko z gcadu) ziaden probs, velkost sa da nastavit pri importe, pyta sa to aky je pomer kresliacich jednotiek.
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2009, 8:49

Ano import není problém, problém je jen když zadám compose/bugle tak mi to vyhodí tuhle hlášku a dál se ani nehnu. Co s tím? Stejná chyba i při importu ze sketchupu, ale tohle jsem nakreslil v qcadu. Nevím jestli dělám něco blbě. Poraďte pls.
Přílohy
Bez názvu.JPG
k

15. 1. 2009, 9:10

prezrite to DXF-ko .. su suradnice tohoto objektu naozaj rodielne, ze ich gsimple nevie spojit ? Pripada mi to akoby tam bud doslo k zaokruhlovacej chybe a objekty sa tym padom nespojili lebop maju rozdielne suradnice alebo je tam chyba este niekde inde .. tazko z toho povedat . (pripadne sem dajte ten importovany DXF).
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2009, 9:55

Tady jsou ty DXFka
Přílohy
dxf.rar
(6.83 KiB) Staženo 355 x
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2009, 9:56

Je to bezny problem i v jinych cadech, vychazi to z toho ze SLAVNY Autocad ma kazdym rokem , nebo alespon jednu dobu mel , novou verzi. Sam mel pak prolemy korektne otevirat svoje vlastni starsi soubory.

Ostatni vyrobci SW se samozrejmne pokouseli podle toho chovat a nacitaji ruzne verze v poradku . Nektre vsak dodnes maji z importem problemy a projevuje se to prave timto .

Koncove body car objektu nejsou orezany (maji ruznou velikost) a spline nebo oblouky se rozbiji na vetsi pocet malych.

Pokud vas SW umi zvolit nacteni ruznych verzi souboru DXF doporucuju proskouset.
Pokud ne tak mate smulu. Nacteny soubor musite prekreslit znovu rucne.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
k

15. 1. 2009, 11:13

AcemanLB píše:Tady jsou ty DXFka
qcad -> kazdy spoj som preklikol cez EDIT -> Orez/predlz 2 a uz to islo previazat
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“