Stavím maličkou frézku, která je celá z hliníku a to včetně krabice elektroniky (CPU s grbl, trafo, drivery).
Vše mám pospojované a uzemněné (na kolík zásuvky).
CPU s grbl bude k notebooku připojen přes USB, ale mezi CPU a čip USB převodníku chci zařadit 2 optické oddělovače (TX, RX).
Převodník a jeden optický oddělovač bude napájen z USB.
Co ale provést se stíněním USB?
Připojit jej na krabici elektroniky a tudíž uzemnit? V tomto případě uzemním asi i šasí notebooku a on a kabely budou napěťově namahané.
Nebo do plechu elektroniky udělat třeba 2x2 cm díru a USB konektor umístit na izolant? Toto řešení se mi zdá správnější, ale nejsem si jist, že bych to někde viděl.
Uzemnění
píšeš že tam dáš optické oddělovače tudíš nemůžeš propojit ani to stínění to musí zůstat oddělené , co to máš vlastně za oddělovače ? pokud mají na obou koncích usb konektory ´tak ti to bude oddělovat i stínění tak to prostě musí být .
packa píše:píšeš že tam dáš optické oddělovače tudíš nemůžeš propojit ani to stínění to musí zůstat oddělené , co to máš vlastně za oddělovače ? pokud mají na obou koncích usb konektory ´tak ti to bude oddělovat i stínění tak to prostě musí být .
Dík za reakci.
Budou tam 2 desky:
1. CPU + usměrnění, ... drivery
2. čip usb převodníku a optické oddělovače (integráče). Ta bude umístěna tak, aby USB konektor koukal skrz krabici.
Dík za info. Myslel jsem si to, že to tak bude muset být.packa píše:takže to usb co ti bude čouhat z krabice ven pro připojení pc musí být odizolováno od zbytku krabice afrézky
Ještě bych měl jednu věc. Je lepší nechat elektroniku frézky (CPU, drivery, ...) "plavat" nebo mínus napájení (GND) připojit za usměrňovačem na tělo frézky?
Řekl bych, že řešíš kraviny.
Klidně to propoj úplně obyčejným galvanicky spojeným USB, pokud možno nějakým aspoň trochu slušným stíneným USB kabelem (ale zas to nemusí být nic kosmického). Země propoj a frézuj.
Případné problémy řeš až nastanou (a ony nenastanou, nemají proč).
Stahovat gatě 20km před brodem je blbost.
Klidně to propoj úplně obyčejným galvanicky spojeným USB, pokud možno nějakým aspoň trochu slušným stíneným USB kabelem (ale zas to nemusí být nic kosmického). Země propoj a frézuj.
Případné problémy řeš až nastanou (a ony nenastanou, nemají proč).
Stahovat gatě 20km před brodem je blbost.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
osobne bych usb na stroji na rizeni nepouzil
je to minimalne dobra praxe to takhle delat, vyhnes se problemum
ono ani to galvanicke oddeleni neni jistota
ale asi je to zakladovka od zakladovky ruzne takze to treba nebude nachylne pak jak pise mex je to asi jedno
a nebo to nachylne bude a pak muzes problem resit mnoha zpusoby ale jen jeden mi prijde elegantni (nepouzivat nespolehlive technologie byt jsou takove z jakehokoli duvodu, kdyz neni v silach to nejak vyresit tak ne)
je to minimalne dobra praxe to takhle delat, vyhnes se problemum
ono ani to galvanicke oddeleni neni jistota
ale asi je to zakladovka od zakladovky ruzne takze to treba nebude nachylne pak jak pise mex je to asi jedno
a nebo to nachylne bude a pak muzes problem resit mnoha zpusoby ale jen jeden mi prijde elegantni (nepouzivat nespolehlive technologie byt jsou takove z jakehokoli duvodu, kdyz neni v silach to nejak vyresit tak ne)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)