Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC
no až rozjede výrobu mašin a bude frézovat T drážkový stoly tak se mu ta horizontka bude třeba hodit
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
no co se směješ.. před 14dny jsi nepoznal soustruh od frézky, před 10dny jsi začal promýšlet všechny možné kostrukce od lisovanýho papíru po překližku a teď už pokukuješ po tunový litině... takže logicky za týden, dva začneš vyrábět mašiny na kšeft 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Bohůžel stroj tak těžký nemohu mít, protože ještě nemám velkou dílnu a garáž by to asi neunesla :/RaS píše:no co se směješ.. před 14dny jsi nepoznal soustruh od frézky, před 10dny jsi začal promýšlet všechny možné kostrukce od lisovanýho papíru po překližku a teď už pokukuješ po tunový litině... takže logicky za týden, dva začneš vyrábět mašiny na kšeft
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Lify nic nepíše, tak jen tak pro zajímavost z toho, co se tu za poslední dobu mihlo: http://www.cnc-konecny.cz/cnc-stroje" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.axyz.com/us/pacer-series/" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.comagrav.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - ti všichni uvádí jako první rozměr čelní pohled na portál (tj. špindl po něm pendluje zlava doprava) a i tak situují ovládací prvky, loga atp. a to nezávisle na tom, zda je nebo není druhý rozměr větší.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
no jo nemají Boba a nevědí, že je to blbě.. 

Už jsis ulevil, už je Ti lépe, asi ano, když to stejné co já, píše i robokop tak jsi jako pěna. Víš Ty jsi nepochopil, ikyž se tváříš že rozumíš všemu, že jsme se bavili o hobby frézkách portálového provedení kde v 99% kde se používá pro nejdelší osu označení X , a tím že někdo zkonstruuje frézku kde má tu osu Y delší než osu X tak to je výjímka, ale ne pravidlo. A pokud si někdo ty osy nazývá jak chce, je to jeho věc, ale neblbnite hlavu začátečníkovi - to nejsou moc dobré rady, které tomu začátečníkovi dáváte, ale jak psal robokop - tak ten začátečník dbalý vašich rad, si postaví monitor na stojato, aby mu to nějak vycházelo.RaS píše:no jo nemají Boba a nevědí, že je to blbě..
neber to nijak zle.. já ti dal konkrétní dotaz a na to si neodpověděl, protože to prostě není tak jednoznačný jak ty tvrdíš a musel bys nám dát za pravdu, teď tady ještě Tomík přidal další výrobce a opět to bourá tvoji teorii.. ale ty si budeš stát tvrdohlavě za svým..
-
- Kontaktovat uživatele:
3 OSÁ
pevný pracovní stůl
všechny pohyby koná nástroj
kompaktní portálové obráběcí centrum
(příklad označení: osa X 1.100, osa Y 1.000 = velikost stroje VC 1110)
http://www.trimill.cz/produkty/vertikal ... a/vc-2316/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.trimill.cz/produkty/vertikal ... ym-stolem/" onclick="window.open(this.href);return false;
pevný pracovní stůl
kompaktní portálové obráběcí centrum
(příklad označení: osa X 1.100, osa Y 1.000 = velikost stroje VC 1110)
http://www.trimill.cz/produkty/vertikal ... a/vc-2316/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.trimill.cz/produkty/vertikal ... ym-stolem/" onclick="window.open(this.href);return false;
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
tenhle schématickej obrázek je jasnej o tom tady nikdo nediskutuje... a ten Trimill to má tak jak píše Bob, nejdelší osa je osa X a je dozadu, takže když k tomu někdo příjde zepředu otevřenejma dveřma tak mu jezdí osa X dopředu a dozadu, takže k němu přistupuje jakoby zboku.. , jinej výrobce to má otočené tak aby to odpovídalo tomu obrázku a nemusel si všechno v hlavě otáčet.. mě prostě příjde to Bobovo nelogický, když si představím obráběče, kterej bude chodit mezi dvěma strojema, který bude ručně ovládat: jedním tím trimilem a druhým běžným, vertikálním CNC sloupové konstrukce tak je jen otázka času kdy se sekne.. (pokud tedy jen nepokládá obrobky a pouští start, pak je to jedno)
Na přiloženym obrázku je ale vertikální frézka, kde v XY koná pohyby pracovní stůl, takže ty (+) a (-) jsou u X a Y oproti portálce opačně (aby nástroj jel vůči obrobku doprava/dozadu, musí jet stůl doleva/dopředu), proto jsou na něm asi i pojmenovaný X' a Y' (s čarou), takže to nebyla zrovna úplně šťastná volba.piskoteek píše:3 OSÁ
pevný pracovní stůl
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
- Kontaktovat uživatele:
To mcfv bylo přiložený pro lidi co mají stroj podobné konstrukce(šel jsem kolem,tak sem to vyfotil)...
jinak cítím z tvojich komentu nějaký jiný problém k mé osobě...
jinak cítím z tvojich komentu nějaký jiný problém k mé osobě...
To mi vzhledem k tématu a k tomu, co v postu píšeš, moc smysl nedává.piskoteek píše:To mcfv bylo přiložený pro lidi co mají stroj podobné konstrukce..
Blbost, vyjadřuju se k jednotlivejm postům, osoby a obsazení neřešim.piskoteek píše:jinak cítím z tvojich komentu nějaký jiný problém k mé osobě...
T.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se vyjádřil k dané frezce tematu,viz informace k trimillu.
Dle mě to nebude podle polohy dveří. Panel se dá natáčet o 180°.tzn si můžeš stoupnout i bokem i čelem k mašině.
Fotku Trimillu ti dodám klidně taky.
Mcfv jsem vyfotil,protože jsem šel zrovna kolem a ten osovej kříž jsem zahlédl.Tak či tak osa x má nejdelší rozjezd.Třeba toto téma čtou i lidé co nechtějí stavět portálku...
Dle mě to nebude podle polohy dveří. Panel se dá natáčet o 180°.tzn si můžeš stoupnout i bokem i čelem k mašině.
Fotku Trimillu ti dodám klidně taky.
Mcfv jsem vyfotil,protože jsem šel zrovna kolem a ten osovej kříž jsem zahlédl.Tak či tak osa x má nejdelší rozjezd.Třeba toto téma čtou i lidé co nechtějí stavět portálku...
nejde o to se urážet, kdo má či nemá pravdu, je to o diskuzi, a tady se vyjelo na Tomíka něco v tom smyslu, že je vůl že neví jak jsou osy u portálky.. jak je vidět dělá si to každej výrobce jak uzná za vhodné, mě osobně by přišlo nepřirozené stát bokem k mašině, a chodit se dívat jakoby z boku, ale chápu že někomu to nemusí dělat problém, zvlášť pokud bude dělat pouze jen a jen na té jediné mašině, pak takovému frézaři může připadat nesmyslný pohled na portálku otočenou, stejně jako třeba Bobovi, já si zase prostě nedokážu představit chodit od mašiny k mašině a každou mít jinak.. to bych brzo někde naboural..piskoteek píše:Já jsem se vyjádřil k dané frezce tematu,viz informace k trimillu.
Dle mě to nebude podle polohy dveří. Panel se dá natáčet o 180°.tzn si můžeš stoupnout i bokem i celém k mašině.