Moje první mašinka
Ahojky tak mi chodí první mašinka, a měl bych rovnou pár dotazů, je dělaná z LTD a postupem času ji chci vylepšit (metrické tyče vyměnit za trapézy, místo LTD alu nebo dural atd) ovládám to elektronikou od http://maczaka.webz.cz/, jezdí to na ložiskách přes alu profily, ovládání Linux/EMC2 na PII 333 MHz s 256 RAM, motory 2x robotron nezjištěných parametrů + 1x motor tuším stepsyn na ose Z, Pracovní plocha cca 750 x 600. Teď momentálně řeším to že bych rád přidal na osu X druhý motor podle nplánu. Řekne mi někdo co bude lepší zda 2 motory na X nebo jen jeden motor a ozubený řemen? teď to mám řešené motorem a tyčí uprostřed a jsou tam na bočnicích samozřejmě dost šílený vůle. Pokud použiju 2 motory musím mít dva drivery nebo to stačí připojit na jeden? A pokud by museli být dva drivery tak se ten druhý připojuje na stejný výstup jako ten první?
super stavba, gratuluji. Je vidět, že i za malé peníze jde stavět.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Díky, jj za malé peníze zatím cca 6 tisíc komplet, nejdražší ložiska (1600). Video dodám hned jak se naučím alespoň trochu frézovat
.Původní myšlenka byla použití jako vrtací stroj pro různé otvory v truhlárně, ale pokud zpevním tu osu Y tak to pojede i jako fréza. Sice pomalu, ale pojede. Poradí někdo s tou konstrukcí ?

ložisek je 28??
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Skoro
je jich 38 po nějakých 40 korunách. Celkem 1520,-