Mesa 7i43 na Činskej doske
V manuálu u 7i90 je toto, ale fakt netušim.
HARDWARE CONFIGURATION
IP ADDRESS SELECTION
The 7I92 has three options for selecting its IP address. These options are selected
by Jumpers W5 and W6.
W5 W6 IP ADDRESS
DOWN DOWN FIXED 192.168.1.121 (DEFAULT)
DOWN UP FIXED FROM EEPROM
UP DOWN BOOTP
UP UP INVALID
Note: that the initial EEPROM IP address is set to 10.10.10.10 at Mesa, but can be
changed to any address with the mesaflash utility.
T.
HARDWARE CONFIGURATION
IP ADDRESS SELECTION
The 7I92 has three options for selecting its IP address. These options are selected
by Jumpers W5 and W6.
W5 W6 IP ADDRESS
DOWN DOWN FIXED 192.168.1.121 (DEFAULT)
DOWN UP FIXED FROM EEPROM
UP DOWN BOOTP
UP UP INVALID
Note: that the initial EEPROM IP address is set to 10.10.10.10 at Mesa, but can be
changed to any address with the mesaflash utility.
T.
co jsem se dočetl tak z TCP/IP jsou tam ipmplementovány pouze základy jako ICMP...., celé to pak běží na UDP na portu 27181 kde používají LBP16 protokol.
Ta IP je zapsaná v EEPROM, našel jsem to ve zdrojácích k ETHERHM2 v asembleru, nějakým způsobem je z toho pak vytvořeno vhd.
Ta IP je zapsaná v EEPROM, našel jsem to ve zdrojácích k ETHERHM2 v asembleru, nějakým způsobem je z toho pak vytvořeno vhd.
Ahoj.
V těch pár testech, který sem dělal tak sem to risknul přece jen něco požere lpt kabel, spoje, propojky atd... Nicméně jak sem psal tak by to chtělo oddělovací desku.
Na vstup z paralelního portu bych asi dal jenom odporový děliče a optický oddělení dělal jen pro vstupy\výstupy na koncáky, vřeteno atd.
V těch pár testech, který sem dělal tak sem to risknul přece jen něco požere lpt kabel, spoje, propojky atd... Nicméně jak sem psal tak by to chtělo oddělovací desku.
Na vstup z paralelního portu bych asi dal jenom odporový děliče a optický oddělení dělal jen pro vstupy\výstupy na koncáky, vřeteno atd.
ještě jsem nad tím přemýšlel a googlil. Dělič a myslim že ani 74HCT by použít nešlo, protože je potřeba obousměrná komunikace.
Našel jsem toto a inspiroval bych se tim schematkem:
https://learn.sparkfun.com/tutorials/bi ... okup-guide
Našel jsem toto a inspiroval bych se tim schematkem:
https://learn.sparkfun.com/tutorials/bi ... okup-guide
Tak ještě jednou:TomasVr píše:To jako, že bys na každý datový vodič použil jedno hradlo z 74HCT a jedno z 74HC?
- na výstupní signály použít 74HCTxx s napájením 5V (výstupy pro DIR/STEP, ENA, PWM pro vřeteno atd.)
- na obousměrnou komunikaci obvody 74AHCxx s napájením 3.3V (komunikace mezi FPGA a LPT)
- modemo
- Kontaktovat uživatele:
Oddelovacia doska nie je problem. Kedysi davno, este ked som bol mlade ucho, som vytvoril toto: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=48&p=13478
Teraz by som to uz riesil asi trochu inak. Casom sa nazbierali skusenosti a pripomienky a myslim si, ze keby sa miestna komunita do toho oprela, tak by sme dali hodne slusnu dosku dohromady...
Ak by bol zaujem, mohol by som pomoct, poradit.
Teraz by som to uz riesil asi trochu inak. Casom sa nazbierali skusenosti a pripomienky a myslim si, ze keby sa miestna komunita do toho oprela, tak by sme dali hodne slusnu dosku dohromady...
Ak by bol zaujem, mohol by som pomoct, poradit.