Co jste dneska bastlili?
Pracuje dřevo ,třeba sud s vodou "se zatáhne" ...
Je pravdou že třeba klikové hřídele se nesvařují ,ale jsou výkovkem z jednoho kusu .
jsou vysoce namáhané ..
Zde je to konstrukčně přijatelné a vyhovující .
není zde namáhání až takové aby bylo nutné to řešit jinak ..
Šlo by to řešit nalisováním za tepla s přesahem ...což je výrobně náročnější ..
asi tak ..

Je pravdou že třeba klikové hřídele se nesvařují ,ale jsou výkovkem z jednoho kusu .
jsou vysoce namáhané ..
Zde je to konstrukčně přijatelné a vyhovující .
není zde namáhání až takové aby bylo nutné to řešit jinak ..
Šlo by to řešit nalisováním za tepla s přesahem ...což je výrobně náročnější ..
asi tak ..

Kotouč je nalisovanej na obroušenej konec futra a doraženej na osazení. Pochybuju, že to něco udělá a i kdyby, tak neni problém dosedací plochu znova přebrousit.qwer píše:Nemáš obavu, že ten zvar bude pracovať, a po nejakom čase to bude hádzať?
to se nehne ,odzkoušeno.Zbýňa píše:Kotouč je nalisovanej na obroušenej konec futra a doraženej na osazení. Pochybuju, že to něco udělá a i kdyby, tak neni problém dosedací plochu znova přebrousit.qwer píše:Nemáš obavu, že ten zvar bude pracovať, a po nejakom čase to bude hádzať?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano tak jsem si to navrhla na hřídel s přírubou a s ložisky jako skládané z dílů ...
Ono to soustružit z plné kulatiny velkého průměru je docela zbytečné a drahé jak materiálově ,tak i výrobně ...
Leda že to bude dělat někdo na CNC stroji a se skladem plným za zády .

Ono to soustružit z plné kulatiny velkého průměru je docela zbytečné a drahé jak materiálově ,tak i výrobně ...
Leda že to bude dělat někdo na CNC stroji a se skladem plným za zády .

Nesnáším bezpečáky, po deseti letech - but tam bude kryt nebo ho nesmíte používat

Také něco přidám. Sice to trvalo po chvilkách týden do tohoto stavu, ale je to funkční prototyp. Je to sestaveno dá se říct z odpadu z výroby
, takže pořizovací náklady jen bruska na řetězy a pár elektrod. Zatím to mám manuální a nakonec to tak asi i tak zůstane, protože broušení pásu trvá tak do dvou minut.
Barva a zušlechtění mě ještě čeká.

Barva a zušlechtění mě ještě čeká.

Taky mam v planu stavit brusku na pasy ale mela by vypadat spis nejak takto https://www.youtube.com/watch?v=LOw5TTYNSsE" onclick="window.open(this.href);return false; nez jako ta tvoje

Momentalne delam na brusce ktera brousi zuby z boku, ta je pro mne prednejsi. Ale i na tohle casem dojde.