Výroba vřetena

Odpovědět
gaminn

21. 1. 2009, 4:21

Zdravím,
doma mám BLDC motor Maxon, 50W, max otáčky cca 40 000/min, motor je válcový, průměr 22mm. Rád bych s ním vrtal a frézoval měkké materiály, otáčky se mohou dostat až na těch 40 000/min.

Nejsem znalý v oboru, takže bych potřeboval pomoct s výběrem dalších komponent. Moje představa je taková, že se hřidel motoru připojí k nějaké spojce, na spojce pak bude něco jako sklíčidlo, do kterého se upne nástroj (stopka 3.2mm).

Snad jsem dostatečně popsal, co je mým záměrem, takže pokud by mě někdo mohl odkázat na konkrétní použitelné komponenty (spojka, sklíčidlo...), byl bych moc rád.

Díky
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2009, 4:27

Pouzit BLDC motor na vreteno je ponekud nevhodne .
Moc se to hreje a nesnese to trvale pretezovani.
50 W je opravdu malo i na nastroje malych prumeru.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
gaminn

21. 1. 2009, 4:37

Ten motor mám osahaný a jsem si jistý, že např. vrtání nebo frézování DPS, což bude asi hlavní nasazení, zvládne levou zadní.

O nadměrné zahřívání bych taky strach neměl.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2009, 4:55

v tom pripade s chuti do toho., chybama se clovek nejvic nauci :D

polotovar pro male vretynko njdes treba u Hoffmana, a nebo muzes primo kuchnout nejakou pokazenou horni frezu. pouzijes s toho jen rotor a matici s klestinami.

RADEK
automatizace/konstrukce
gaminn

21. 1. 2009, 5:01

Já mám fakt pocit, že to ten motorek v pohodě utáhne, ale když ne, tak už budu vždycky dávat na zkušenější, slibuju :)

No, Hoffman... potřeboval bych nějaký odkaz (doufám, že to je na netu), netuším, o koho jde. Google mi taky neporadil...
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

21. 1. 2009, 5:25

automatizace/konstrukce
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

22. 1. 2009, 6:26

gaminn píše:Já mám fakt pocit, že to ten motorek v pohodě utáhne, ale když ne, tak už budu vždycky dávat na zkušenější, slibuju :)

No, Hoffman... potřeboval bych nějaký odkaz (doufám, že to je na netu), netuším, o koho jde. Google mi taky neporadil...
50W je hodne malo - tohle je 300W motor a byl by na to gravirovani tak akorat

http://www.cncnet.info/gallery.php?modu ... erie_id=22

na tom motoru je rovnou i regulator a je tam udelane vodni chlazeni - tohle bylo pocitano i na frezy kolem 3-4mm

spis budes muset vyresit tu regulaci - ty otacky by nemely moc kolisat
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
gaminn

22. 1. 2009, 8:00

Dobře, začínám pochybovat :) Takže do toho jdu s tím, že motor třeba/pravděpodobně bude nutné vyměnit za silnější.

Regulátor je pro mě to nejmenší, ten si ubastlím.

Jenom bych fakt potřeboval přímo vybrat ty věci, jak jsem psal. Případně, našel by se tu někdo, kdo by byl ochotný vybrat za mě ty díly, dát je do kupy, přidělat k tomu nějaké upevnění tak, abych já do toho jen připojil svůj motor, upevnil na stojan a jel?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 1. 2009, 10:55

gaminn píše:Já mám fakt pocit, že to ten motorek v pohodě utáhne, ale když ne, tak už budu vždycky dávat na zkušenější, slibuju :)

On je to spíš Hoffmann a protože v Německu se jmenuje Hoffmann pomalu každá druhá firma :-) tak ještě odkaz: http://www.hoffmann-group.com. Bohužel nemají katalog na netu (pošlou papírový) ale stejně každý kdo to myslí s obráběním vážně by měl mít pár těchle tisícistránkových katalogů od několika dodavatelů doma :-)
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“