magi píše:Tzn. máš odlišné obrazce papilárních linií, což z kriminalistického hlediska nemusí být vůbec špané

No problém to byl na cvikách z forenzní analýzy, při práci daktyloskopie a najděte jeden ze 16-ti základních obrazců jsem musel použít otisk pravého palce dvakrát, protože ta jizva na levém znemožňovala strojní analýzu otisku prstů. No a protože se mi to nechtělo oklikávat ručně, tak jsem to po konzultaci s asystentem oblafnul takto.
Prostě zase jeden z oborů jak přitáhnout lidi do školy (pomocí všech možných a nemožných kriminálek) a pak je postupně předělat na klasické analytiky. Každopádně tohle byly pěkně otravný laborky a docela jsme litovali, že jsme si je dali. Jinak největší problémy měly holky, které dělaly výrobu hnojiv, protože ty měly kůži tak sleptanou, že otisky neměly žádné. Tyhle dvě si vždycky v metru sedly, protože když lidi viděli ty žluté ruce a jak se jim z nich drolí kůže, tak si mysleli že mají nějakou kožní chorobu a nechali je sednout. Hold máchání rukou v koncentrovaný dusičce není dobrý na pleť
Jinak tuším že na hutních montážích v Ostravě dělal známý a ten mi ukazoval (když mne učil svářet obalovanou elektrodou) jak si jednou šáhl pro rozžhavenou elektrodu, která mu vypadla a co mu to udělalo za paseku. Skoro půl roku na nemocenské a problémy s tím měl až do smrti.
Elektrochemik holdující strojařině

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1