Nazdar, nezbyl někomu po přestavbě BFka na CNC trapézák? Stačí případně i kousek cca 70mm. Chtěl bych si do budoucna udělat plastové matice do X a Y osy. Ještě raději bych viděl bronzové, ale nenarazil jsem na nikoho, kdo by je udělal.
Díky za jakékoliv info.
Trapéz na BF20
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Že si vždycky vymyslím nějakou takovou chujovinu :_(, být to 16x4, tak si můžu vybírat. Matice 16x2 levá se dá koupit na Ebay, cena s dopravou tak litr. Ale zjistil jsem, že York prodává závitníky a snad mají i 16x2 levej za nějaké pětikilo.Teď jsem jim volal a to pětikilo je bohužel v Eurech. 

Nevím jak to má Tvoje frézka, ale u mě má ten delší šroub "pravý" závit a ten kratší zase "levý". Pokud se ovládací klička posunuje zároveň se stolem, tak je tam pravý závit! A pokud se klička neposouvá s otáčením, tak je závit levý. Ale možná to máš jinak...
Jinak, pokud máš digitální odměřování, tak bych asi šel na větší stoupání, např. 4, kde už je přece jenom větší výběr a to jak šroubů, tak matic.

Já mám na frézce oba trapézy levé. Co se týká výměny, tak do toho se mi opravdu nechce. Hlavně mi to přijde jako úplně zbytečná práce. Pak si nejsem jistej, jak je to se samosvorností té 16x4. Teď mám tři možnosti. V Yorku jsou ochotní ji udělat, na ebay jí maji taky a můžu si jí odlejt (po rozebrání mašiny). Možná jsem měl dát do názvu vlákna Trapéz na BF 20, ale neumím to zeditovat.