Chcem sa podelit o skusenosti s CNC cinskej znacky.Prim hrali samozrejme financie a pouzitie na drevo pretoze sa zaoberam ako hobby s diodovym laserom.Takze made in china mi uplne vyhovovala.Vybral som si dodavatela Rattmmotor cez Ebay UK

Dorucenie bolo rychle a spolahlive z UK.
Samozrejme bez skusenosti sa mi podarilo lamat nastroje naburat a podobne hovadiny. Soft je na cinsky sposob upraveny ale funkcny a navod na istalaciu lopatisticky.Vysledok je jednoduchost ovladaciej plochy.Potialto je to pohoda.Pri mojich pokusoch pocas chodu 5x mi zablokoval virtualny Estop chod.Stale zacinat od zaciatku lebo pri vypadku doslo k strate krokov. Od cinana som dostal len vseobecne zdvorilosti nie rozumi a navod ako zapojit koncaky na doske typu YOOCNC M3-USB-JB4 ver.04 lebo je to cinske statne tajomstvo a na nete to nenajdete. Jedine som nasiel cinsky OMIOCNC ze ich ponuka vo svojich konfiguraciach.
YOOCNC M3-USB-JB4

Takze som zacal metodou pokus omyl na odstranenie sumu .
1.Uzemnit 100% stroj + odsavanie AL hadicu
2. hlavny privod iba stroj a pc nic viac solo istic a ina faza ako zasuvky v suterene.(Mal som rezervu iba v rozvadzaci som prehodil na inu fazu ako som mal zasuvkovy okruh v suterene )
3.odsavanie PROMA a cerpadlo vody su na inom zasuvkom okruhu.
4.Pouzil som zasuvkovy zalozny zdroj APC kde je zapojene PC a elektronika CNC

5.Nasiel som limity pre frezovanie na moju vykonovu radu.
6. V Machu som zrusil zahacknutie watch dogs a nastavil debounce interval v general setting
8. Uz mi nevyhadzuje ESTOP ked zapnem vysavac alebo ziarivkove osvetlenie ako sa mi stavalo.Asi su tieto cinske stroje citlive na bordel v elektr.sieti ktory treba vsemozne eliminovat.
9.A este odpajam konektor sondy pre kalibraciu osi Z vzdy po nastaveni.
PROMA

Drivers

Menic

Pripadne viac foto na mojej osobnej webovej stranke:
http://www.coptervideorec.sk/technika.php?#p371
Zhrnutie.Na moje potreby ako hobby mi to staci.Ked som aj nabural z-tkovu os do dreva tak pruznost bola evidentna takze asi aj presnost je zrejme vhodna na drevo.Na dural alebo hlinik no neviem neviem aj ked som videl videa YT ale aky by bol vysledok realne nedokazem ani odhadnut.Prajem Vam vsetko dobre.