5 axis fréza zaciatocnik

wnt

28. 5. 2016, 12:10

zdravím Vás vie niekto poradiť funkčnú 5 axis frézu do 3000 eur? nieco uplne mini kludne aj pouzívanú
RaS

28. 5. 2016, 12:16

za ty peníze dostaneš tak akorád hračky tohoto typu, dělají se v různých modifikacích s kuličkama, trapézama, lineárama, tyčema a od toho se odvíjí cena..
http://www.aliexpress.com/item/High-Pre ... 98fddabe89" onclick="window.open(this.href);return false;

jde o to co s tím chceš obrábět? jaké rozjezdy požaduješ atd...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
wnt

28. 5. 2016, 6:00

dik za odpoved potrebujem to na mosadz maximalnych rozmerou 25x25mm takze nic velkeho nepotrebujem skor aby to zvladlo frézovat do tej mosadze....ani sa najedna o nejaku mega sériov vyrobu cca 500ks súčiastok ročne...čo budem ešte po zakúpení tejto hračky ešte potrebovať?
RaS

28. 5. 2016, 6:08

já ti tenhle stroj neradím, já jen tvrdím, že je to asi to jediné co se dá do tvé ceny pořídit .. být tebou tak bych vzal kus mosazi a nechal si to ukázat u prodejce /nemyslím toho v číně) ale třeba toho co to prodává tady za 2násobek ceny..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
wnt

28. 5. 2016, 6:24

Dik a ked mi to ukaze tak potom si to objednat od cinana? lebo ako som tak pozeral tak v tejto cene je vsetko od cinana aj ked to predava cech ci slovak ci kto kolvek akurat je nato zaruka ale za tu dvonasobnu cenu je to zbytocne lebo ak sa ti nieco pokazi od cinana tak mas este stale 1500eur na opravy ci sa mylim?
RaS

28. 5. 2016, 8:34

Já osobne bych českou záruku podle mě k ničemu nevymahatelnou určitě nepriplacel
wnt

28. 5. 2016, 10:09

oki berme ze si zoberiem tu ktorú si uviedol v linku cca 2k eur kolko este dam za softy ktoré mi to spojazdnia?a ktoré odporucas?
doncarlos

29. 5. 2016, 5:28

za ty peníze dostaneš tak akorád hračky tohoto typu, dělají se v různých modifikacích s kuličkama, trapézama, lineárama, tyčema a od toho se odvíjí cena..
http://www.aliexpress.com/item/High-Pre" onclick="window.open(this.href);return false; ... 98fddabe89
Osa C - otočný stůl na tomto odkazu je poháněna řemenem od krokáče. Protože pro jakž-takž přesné dělení nelze uvažovat více než půlkroky, jsme na 400 krocích
na otáčku, pokud by byl převod 1:4 (není tam vidět), tak dosáhneme kroku otočného stolu 1/1600 obvodu, ten je pro průměr stolu 140 asi 420, tedy 420 / 1600 = asi 0.25 mm,
(to je chyba na obvodu stolu) a ještě přidej nepřesnost v řemenu a dalších os, takže frézování jakýchkoliv součástek byť z mosazi je naprostá iluze, není to skutečně víc než pouhá hračka
RaS

29. 5. 2016, 8:27

pokud se rozhodneš pro tenhle typ hraček, tak si alespoň vyber verzi s lineárama a kuličkama, ale nech si to někde předvézt neboť s mosazí určitě nebudeš spokojenej.. já to v chodu viděl, je to tak na plastový nebo voskový figurky, prostě za 100000 nekoupíš ani 3osku na mosaz a ty chceš 5ti osku.. tak buď navýšíš rozpočet a nebo si budeš jen neproduktivně hrát a vyrábět šmejdy.. zajdi se na to podívat a uvidíš.. já bych tak optimistický nebyl
wnt

29. 5. 2016, 8:37

doncarlos píše:
http://www.aliexpress.com/item/High-Pre" onclick="window.open(this.href);return false; ... 98fddabe89
Osa C - otočný stůl na tomto odkazu je poháněna řemenem od krokáče. Protože pro jakž-takž přesné dělení nelze uvažovat více než půlkroky, jsme na 400 krocích
na otáčku, pokud by byl převod 1:4 (není tam vidět), tak dosáhneme kroku otočného stolu 1/1600 obvodu, ten je pro průměr stolu 140 asi 420, tedy 420 / 1600 = asi 0.25 mm,
(to je chyba na obvodu stolu) a ještě přidej nepřesnost v řemenu a dalších os, takže frézování jakýchkoliv součástek byť z mosazi je naprostá iluze, není to skutečně víc než pouhá hračka
Dik za odpoved ale ja nebudem obrabat nc co by malo obvod 420mm....moje suciastky maju maximalny obvod 80mm vtedy je ta presnost vacsia...nie?

A @ RaS myslis ze so tedokaze navrtat trebars 1,00mm otvory do 1,5mm hrubej trubky?ze je to az take slabé?alebo vyfrzezovat vzor do hlbky max 0,5mm do rovnakeho profilu teda mosadzna trubka o hrubke steny 1.5mm?
RaS

29. 5. 2016, 8:46

vem si trubku odnes ji k prodejci a nech si to ukázat.. já ti tady nebudu psát jestli to zvládne nebo nezvládne.. ono je taky otázka jak zvládne a s jakou přesností.. problém té 4té a 5té osy tady již zazněl celé je to na řemenu, to se prostě při frézování klepe, samozřejmě na větším průměru podstatně víc než na malém.. ale každá normální frézka je buď přes samosvorný šnek, nebo je bržděná a prostě s tím nehneš, tohle je prostě gumové, nějaký 1mm vrták to asi nerozhodí, ale nějaká 10mm fréza to rozvibruje, že je to nepoužitelné.. ano možná se to dá tou 10mm frézou brousit po stovečkách jak tady mnozí zastánci těchto frézek ukazují a natáčejí na video a možná i finální výtvor vytvoří ale musíš si to zkusit sám a pak se jdi podívat na něco normálního..
mimochodem potřebuješ skutečně 5ti osu? nestačí ti třeba 3osa + 4tá osa?
wnt

29. 5. 2016, 8:59

no uvazoval som aj o 4osej ale su modely ktoré by nezvadla a potom ked sa naucim robit touto 5osou tak uz mam vyhrate lebo vyrobim vlastne vsetko co potrebujem.chapem v com je problem tychto cinsky hraciek ale tak ako som pisal obvody mojich vyrobkou niesu vacsie ako 80mm a zvacsa budem pouzivat frezky od 0.5 do 1,0mm tak si myslim ze by to nemalo s tym 75kg vaziacim strojom nejak vybrovat.ale viem ze to jednoduche nebude....ak to nepojde budem to vyuzivat do vosku tam by to uz nemalo robit problém.a aj ta rychlost je u mna v pohode pokojne si pockam aj 2-3hodinky kym mi vyfrezuje suciastku...tak ako som pisal max 500 suciastok za rok...a to je uz sen :-)

som velmi rad ze vase prispevky ale bohuzial nemam vacsi rozpocet takze zbytocne budem snivat o 10k -20k masine na ktorú nemam a ak nezacnem vyrabat aspon nieco tak ani mat nebudem :-).

uz som sa asi rohodol ze to risknem :-) ale co dalej?
RaS

29. 5. 2016, 9:02

co dál to je jednoduchý - pevné nervy :D
a navyšovat rozpočet na frézy, svěrák, měřidla...
chb

29. 5. 2016, 9:59

dotaz zazněl ale bez reakce - (já neumím poradit) ale myslím, že je to dost zásadní finanční otázka.

Jaké CAD - CAM programy a za kolik dokáže autor dotazu legálně získat (a dostatečně rychle se naučit) pro plánované použití ?
profíci - poraďte
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
RaS

29. 5. 2016, 10:09

ono záleží co chce dělat, spousta lidí si pod pojmem 5os představuje že bude obrábět výrobek typu hrací kostka a jen se mu budou otáčet a naklápět aby mohl vrtat dirky do jednotlivých ploch, to se dá napsat kolikrát ručně nebo s hodně jednoduchým camem.. druhej si pak představí lopatku turbíny a to už je samozřejmě na profi CAM ..
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“