Dobrý den,
rád bych poprosil o informaci ohledně USB Mach 3 Interface - není mi to totiž zcela jasné.
V současné době řeším potřebu mobilní verze driveru pro krokové motory s připojením k notebooku, za účelem vývoje a ladění software mimo pracoviště.
Problém je však s novými notebooky, které nemají LPT port a domnívám se, že brzy jej nebudou mít ani stacionární PC.
Zkoušel jsem možnost ExpessCard do notebooku, kde bylo uvedeno, že se jedná o plný LPT port dle normy IEEE1285, ale jaksi bohužel toto řešení nefunguje.
Adresy se pohybují bůh ví kde, k plnohodnotnému LPT portu to má daleko a nedostanu se na jednotlivé piny. V podstatě se jedná pouze o printery.
Na internetu se objevily převodníky USB - LPT za cenu zhruba 140 Euro - jeden hodlám koupit a vyzkoušet.
Pokud to bude kulturně fungovat, bude to dobré, pokud ne tak ho odložím do šuplíku s tím, že jsem 140 Éček vyhodil do luftu.
V souvislosti s tímto, jsem viděl na Ebay několik desek cca tohoto popisu 3 - 6-Axis-USB-Interface-Mach3-Stepper-Motor-Controller-Card-CNC.
U některých bylo napsáno, že USB slouží pro komunikaci s PC a konektor DB25 pro signály krokových motorů.
Není mi jasné, jak to tedy vlastně funguje, když je to USB proč tedy potřebuji ještě konektor DB25, když drivery pro KM se připojí na svorkovnicích.
Nebo je USB pouze jako zdroj napájení ? Nebo si mohu zvolit, jak budu desku ovládat? Buď přes USB nebo přes DB25 ?
Děkuji za informace.
Obrázek je pouze ilustrativní - není to přesně určitý typ desky, Ebay jich je mnoho typů.
Převodník USB - LPT versus USB Mach 3 Interface Board
kup si rovnou desku na ethernet připojení (zde ve vláknech pod zkratkou ESS), ta ti bude chodit s jakýmkoliv PC/notebookem a navíc je to dnes asi nejspolehlivější rozhranní pro Mach3
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
http://www.gravos.cz/gve84.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tohle chodí po sériovém portu nebo přes převodník USB/serial. Na stránkách Gravosu mají i galvanicky oddělený převodník. Myslím, že s přihlédnutím k i dalším nešvarům notebooků je to nejlepší řešení pokud tedy netrváš na Machu. Ale i pro Mach existují interpolátory s USB vstupem.
Tohle chodí po sériovém portu nebo přes převodník USB/serial. Na stránkách Gravosu mají i galvanicky oddělený převodník. Myslím, že s přihlédnutím k i dalším nešvarům notebooků je to nejlepší řešení pokud tedy netrváš na Machu. Ale i pro Mach existují interpolátory s USB vstupem.