Kloubové hacice na chlazení
Nemáte někdo zkušenosti s kloubovýma hadicema jako třeba tady?
http://www.ebay.com/itm/371516025223" onclick="window.open(this.href);return false;
Jde mi o to, jestli to vůbec něco vydrží. Ta, kterou mám nyní na soustruhu je 3/4" a už delší dobu z ní chytám dost nerva. Asi před rokem jsem nahrazoval některé klouby a už je to zase vyběhané a nedrží to.
Oproti tomu na frézce je právě 1/4" a s ní jsem frézku před 8mi léty koupil, je pořád velmi stabilní a drží perfektně.
Můžete mi napsat vaše zkušenosti?
Díky všem
http://www.ebay.com/itm/371516025223" onclick="window.open(this.href);return false;
Jde mi o to, jestli to vůbec něco vydrží. Ta, kterou mám nyní na soustruhu je 3/4" a už delší dobu z ní chytám dost nerva. Asi před rokem jsem nahrazoval některé klouby a už je to zase vyběhané a nedrží to.
Oproti tomu na frézce je právě 1/4" a s ní jsem frézku před 8mi léty koupil, je pořád velmi stabilní a drží perfektně.
Díky všem
tak ono je výrobek a výrobek.. mám 20 let staré a pohoda pořád to drží, jde to ztuha a neteče to.. a nové čínské, které nedrží v poloze, teče to, upadává a je to na vyhození.. už si dva tři roky říkám, že vyfrézuju labyrint s tryskama kolem vřetene a bude to stříkat třeba z 10ti trysek dokola ze všech stran.. ale není čas
tyhle klouby už mě taky vytáčej.. ty originální původní rukou nezmáčknu do sebe, je na to potřeba takovej lisovací přípravek, tyhle moderní čínské zmáčkneš jak nic..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Muzes zkusit tyhle "hadice" na kterych maji lampy http://www.machinery-lighting.eu/produc ... en&prodi=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to uvnitr kovove a pomerne tuhe, nahore je natazena jakasi buzirka. Nema to ovsem prilis velky prumer a jak je to s odolnosti te buzirky vuci olejum taky netusim. Pro detaiIy by chtelo zavolat primo do te firmy, ja je potreboval k necemu jinemu a bez problemu mi poslali jen ty hadice.
Je to uvnitr kovove a pomerne tuhe, nahore je natazena jakasi buzirka. Nema to ovsem prilis velky prumer a jak je to s odolnosti te buzirky vuci olejum taky netusim. Pro detaiIy by chtelo zavolat primo do te firmy, ja je potreboval k necemu jinemu a bez problemu mi poslali jen ty hadice.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ty kloubove hadice znacky NOGA jsou ok
je to fest
stezi to v ruce das, jak pise ras jsou na to takove kleste
ale zase treba pulmetrova udrzi natazena v horizontalni poloze spolehlive
je to fest
stezi to v ruce das, jak pise ras jsou na to takove kleste
ale zase treba pulmetrova udrzi natazena v horizontalni poloze spolehlive
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kdysi jsem měl na své první SV18 ohebnou kovovou hadici. Uvnitř byla bužírka, nebo guma a bylo to celkem fajn. Musela se trochu přetáhnout aby se pak vrátila na zamýšlené místo chlazení. Občas to taky trochu zlobilo, ale šlo to.
Před časem jsem se po ní díval na netu, ale nenašel, tak nevím, zda ji někdo vůbec ještě vyrábí, či prodává.
Nechci používat ty kovové, určené na lampy, tam to s tou výdrží nebude asi nic moc a degradace materiálu se asi rychle projeví.
Před časem jsem se po ní díval na netu, ale nenašel, tak nevím, zda ji někdo vůbec ještě vyrábí, či prodává.
Nechci používat ty kovové, určené na lampy, tam to s tou výdrží nebude asi nic moc a degradace materiálu se asi rychle projeví.
Myslíš pouze ten vlnovec, který používají instalatéři?elbarto píše:Za hobbiky doplnim: nerezova vrapova hadice, snadne a vecne reseni.
dost často se stane, že tou hadicí narazíte třeba do upínky, haldy špon, části obrobku atd a ona se klidně dostane do kontaktu s frézou.. pak oceníte plastovou..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mi_los1 píše:Nemáte někdo zkušenosti s kloubovýma hadicema jako třeba tady?
Díky všem
Mám lock-line, mám z Maplastu z Blučiny a mám i tyhle čínské, kupoval jsem těch 12ks v balíku za pakatel oproti tomu lock-line

Za mě můžu říct: ta čína naprosto perefektní, drží tvar, nepadá, jdou hodně ztuha, nikde netečou zkušenost cca roční používání, netvrdím ovšem, že po další době se můžou ochodit, ale to se časem ochodí všechny pokud s tím budeš rajbovat dnes a denně

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo ja mam taky jeden poznatek
moc se ty ruzne znacky plastovych hadic nedaj kombinovat
vypadalo to ze to pasuje ale bylo to volne
ten kloub kde jsem prechazel z jedne znacky na druhou jsem musel odmastit a pojistit vterinakem jinak bych nic neudelal
moc se ty ruzne znacky plastovych hadic nedaj kombinovat
vypadalo to ze to pasuje ale bylo to volne
ten kloub kde jsem prechazel z jedne znacky na druhou jsem musel odmastit a pojistit vterinakem jinak bych nic neudelal
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ja som objednal z Ebay 2ks hadica so závitom 3/8" dĺžka asi 40cm. Cena za 2ks cca 6eur.
tuhosť je celkom slušná, aj keď staršia locline drží lepšie ako táto nová.
Problém je ale v tesnosti, medzi jednotlivými článkami mi kvapká kvapalina.
tuhosť je celkom slušná, aj keď staršia locline drží lepšie ako táto nová.
Problém je ale v tesnosti, medzi jednotlivými článkami mi kvapká kvapalina.
Oživím téma dotazem:
Kovonástroje má na webu 2 různě pojmenované systémy LI-NOX a LOC-LINE.
Konkrétní položky jsou vidět až po zvolení nějaké skupiny z
https://www.kovonastroje.cz/Chladici-sy ... i-systemy/
Nepodařilo se mi na internetu najít, zda jsou to "vzájemné klony", tedy rozměrově kompatibilní nebo zda to jsou úplně rozlišné systémy.
Na pohled se jeví jako shodné, ale je to jen pohled.
Ví někdo? Díky.
Kovonástroje má na webu 2 různě pojmenované systémy LI-NOX a LOC-LINE.
Konkrétní položky jsou vidět až po zvolení nějaké skupiny z
https://www.kovonastroje.cz/Chladici-sy ... i-systemy/
Nepodařilo se mi na internetu najít, zda jsou to "vzájemné klony", tedy rozměrově kompatibilní nebo zda to jsou úplně rozlišné systémy.
Na pohled se jeví jako shodné, ale je to jen pohled.
Ví někdo? Díky.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Pro neinsidera - Čejka je Kovonástroje?
Pokud ano, obvykle se prodejce prvotně neptám, protože to je právě prodejce (předpokládám, že český a s českými nějaké zkušenosti už mám ...) a já s tímto konkrétním žádné zkušenosti nemám ... To je zcela neutrální ...
Proto jsem šel za zkušeností z fóra

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...