Učení řezání závitů...kotoučový nůž ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Hoj, chystám se učit řezat závity na SV18, nikdy jsem je neřezal... Co za nůž je nejlepší pro trénování ? Plátkový zamítám, jelikož by to vyšlo draze, až bych lámal plátky... přemýšlel jsem o kotoučovém noži z hlediska, že se dá xkrát brousit a zdá se mi více blbuvzdorný a na aukru se dají sehnat za pár korun...
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se plátkového nebál, pokud se to závitování nebudeš učit na kroužcích ze starých ložisek tak nic moc nehrozí
A plátkový je asi tak 100x pohodlnější než jakýkoliv jiný.

Aleš Procháska
-
- Kontaktovat uživatele:
tak já myslel pro začátek... plátkový chci časem určitě, jen bych nerad za odpoledne udělal plátky za litr bez výsledkuprochaska píše:Já bych se plátkového nebál, pokud se to závitování nebudeš učit na kroužcích ze starých ložisek tak nic moc nehrozíA plátkový je asi tak 100x pohodlnější než jakýkoliv jiný.

Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Ahoj, kup si nože s letovaným plátkem-dva kusy a soustružnickou šablonu na metrický závit. To tě vyjde na bratru 350,-Kč, až u toho prvního ulomíš špičku, tak si prohlídneš ten druhej nepoužitej a ten ulomenej podle něj nabrousíš-a pořád dokola až budeš umět řezat závity a jako bonus brousit nože. Stejně se tomu broušení nevyhneš.
Zdar Draku, mam uplne stejnou predstavu i podobne NEzkusenosti
Selskym rozumem mi mozna naivne pripada, ze tohle vydrzi nejvic v nesikovnych prackach. Kotoucove noze uz jsem nejake koupil. Na Aukru je prodava stara Nezarkova a prekvapive za docela slusne penize. Chystam se vyrabet drzak, ktery nikde neni k mani a nejaka dobra duse tusim Salus mi poslala vykres.

Ahoj, a nebylo by možné ten výkres tady vyvěsit? Nebo do SZ? Předem díky. Vláďa
- Zdenek Valter
Čím se zajistí, aby se nůž neprotočil?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Asi byly, na rozdíl od kotoučů, přesně na počet.
To by nemělo bejt těžký vyrobit:

To by nemělo bejt těžký vyrobit:

Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.