CNC Miruška
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ta rezna rychlost spis odpovida vrchnimu limitu pro zelezo
na hlinik muzes mnohem vic
zde podrobnejsi info:
http://www.tumlikovo.cz/rubriky/rezne-p ... -nastroju/" onclick="window.open(this.href);return false;
na hlinik muzes mnohem vic
zde podrobnejsi info:
http://www.tumlikovo.cz/rubriky/rezne-p ... -nastroju/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop:
Nazdárek no podle mě ty otáčky jsou malé. To vím. Jen fréza je HSS a pokud jsem správně informován tak řezná rychlost pro HSS je 200 až 250 m/min. A průměr nástroje byl 6 mm myslím 4 bř. Kolik bys dal tedy ty? V solidcamu ?
Materiál je od gleichu 290 MPA to solidcam bere v potaz taky. Pokud mu zadám materiál s tou to hodnotou má to vliv jak na otáčky tak posuv. Pokud mu zadám jiný materiál (hlinik v solidcamu ) tak ty otáčky jsou jiné vyšší.
Nazdárek no podle mě ty otáčky jsou malé. To vím. Jen fréza je HSS a pokud jsem správně informován tak řezná rychlost pro HSS je 200 až 250 m/min. A průměr nástroje byl 6 mm myslím 4 bř. Kolik bys dal tedy ty? V solidcamu ?
Materiál je od gleichu 290 MPA to solidcam bere v potaz taky. Pokud mu zadám materiál s tou to hodnotou má to vliv jak na otáčky tak posuv. Pokud mu zadám jiný materiál (hlinik v solidcamu ) tak ty otáčky jsou jiné vyšší.
Filozofie je jet výrazně větší hloubky, ale má to samozřejmě limity, daný tuhostí stroje, výkonem vřetena atd. Tady mi to přijde hluboký až až.robokop píše:na tu hloubku jsem se ptal protoze dost casto vidavam obrabeni imachiningem po krocich do hloubky coz neodpovida uplne filozofii
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque píše:Filozofie je jet výrazně větší hloubky, ale má to samozřejmě limity, daný tuhostí stroje, výkonem vřetena atd. Tady mi to přijde hluboký až až.robokop píše:na tu hloubku jsem se ptal protoze dost casto vidavam obrabeni imachiningem po krocich do hloubky coz neodpovida uplne filozofii
Holubka je 5 mm. Ja sám si myslím že ty otáčky by měli bejt vyšší
robokop píše:tak to jo
s hss vpodstate neobrabim tak jsem to ani nepredpokladal
fofrem nakupte karbidovej vercajk
budete uplne nekde jinde
Já to říkám Jirkovi alias Suri pořád. Sám vím že v tom je opravdová změna. Ale Jirka právě začíná a tak nastroje dokoupí. Máš nějaký dobrý typ na eshop za rozumné kačky?
Mám nějaké dobré zkušenosti s firmou navel. sice jsou dražší ale sama ochota a radost komunikovat.
A podle vás jsou na hliník lepší frézky kolik stupňů. imachining podle všeho vychází líp když je 4bř a TK
Jen ne vždy člověk používá tenhle typ obrábění. A pokud obrábiš klasicky je lepší 2 a nebo 3 bř a kolika stupňové?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze ta masina nevypada vubec zle takze by to melo do duralu jit
vyhoda imachiningu je v tom ze ten bocni uber muzes dat velice maly takze to nepretezuje vreteno a nechveje s masinou
vetsi styk britu s materialem by taky mohl pomoct k omezeni vibraci
vyhoda imachiningu je v tom ze ten bocni uber muzes dat velice maly takze to nepretezuje vreteno a nechveje s masinou
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
hlavne s timhle vretenem jsou hss nastroje vpodstate uplne nevhodne (nema na ne kroutak v nizkych otackach)
co se tyce kupovani a parametru nastroju
kupuju kde se co namane nebo co najdu po netu
na neco cinske z ebaye na neco datrony, drahe jak prase ale zaslouzene
neco kupuju z wnt
neco kdyz se tu objevi dobra cena
ty uhly jsem prilis neresil, obecne mas vzdy v katalogu pouziti, takze vyberu vzdy to co je nejbliz
co se tyce kupovani a parametru nastroju
kupuju kde se co namane nebo co najdu po netu
na neco cinske z ebaye na neco datrony, drahe jak prase ale zaslouzene
neco kupuju z wnt
neco kdyz se tu objevi dobra cena
ty uhly jsem prilis neresil, obecne mas vzdy v katalogu pouziti, takze vyberu vzdy to co je nejbliz
Nevypadá.robokop píše:myslim ze ta masina nevypada vubec zle takze by to melo do duralu jit

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
https://www.youtube.com/watch?v=xW7Ulav18XQ" onclick="window.open(this.href);return false;
btw ty otacky jsou hodne nizko ale masina vic proste neumi
proto i ta rezna rychlost
jinak by to bylo bzink bzink ....
Mohl bych se zeptat? Ten materiál byl železo nebo hliník ? Typl bych si že AL. Pokud bys vzal v potaz konstrukci Suriho strojku. A frézoval bys imachinigem. Hloubku 10 mm fréza 8 mm 3 bř. HSS. kolik bys nastavil max boční krok ?robokop píše:https://www.youtube.com/watch?v=xW7Ulav18XQ
je to tak že pokud mám nastroj 15 mm dlouhý tak boční krok je stejný jako když beru 10 mm?