Vie mi niekto poradit ako dosiahnut v machu, aby po stlaceni PAUSA vysiel nastroj v osi Z nad material a po stlaceni START nastroj zisiel do povodnej hlbky a pokracoval vo frezovani.(pouzivam ceske prostredie
od sysla, ktoremu tymto dakujem, lebo s anglictinou nie som kamarat).
Vdaka za rady.
PAUSE a vyjazd nad material
Nejsem si jistý, ale tuto funkci Mach asi nemá. Ale zřejmě se dá tak, že po stisknutí tlačítka PUASE se stiskne tlačítko Goto Save_Z (tím vyjede do polohy nad obrobkem .... dle nastavení hodnoty Safe_Z). Po stisknutí START CYCLE se Mach zeptá, že se chystá najet zpět do polohy, kde bylo obrábění přerušeno PAUSE. To se potvrdí, spindl sjede a pak se čeká na další stisknutí START CYCLE, čímž se pokračuje v obrábění.
Safe_Z se nastavuje v extra menu Config>Safe_Z Setup
Safe_Z se nastavuje v extra menu Config>Safe_Z Setup
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš zač
Nevím jestli by to šlo dát na origo tlačítka, ale určitě by tam šlo dodat tlačítka které by toto možná dokázaly, ale v tuto chvíli fakt netuším jestli by to šlo... Teď jsem zkoušel při PAUSE programu cokoliv dělat a nereauguje to, ani na příkaz z příkazového řádku ani na ruční posuv.... Tak nevím, na co to potřebuješ? Vyčištění nástroje v případě zalepení co? 

5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
To Sysel: Mě to při zastavení programu (Feed Hold) jde ručně polohovat .... pokud nejde, stačí zapnout JOG On a můžu všema osama kam chci. Když pak spustím opět START CYCLE, hodí to opět ten dialog, kam se může v případě potřeby zadat parametry najetí do původní pozice a pak to zpět najede tam, kde to zastavilo a další stisk START CYCLE a jede to. Tobě to nejde ?
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
To PavelZ: Ha tak jsem na to přišel.... Načetl jsem program kde jsem měl použité poloměrové korekce (u mně 80% programů) a tam při zmáčknutí PAUSE se ve zprávě přímo objeví: No jogging or Reverse.... Takže proto.. U normálního programu to funguje tak jak ty říkáš
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
Dakujem za odpovede. Chcel som to pouzit ako pise sysel na vycistenie nastroja, kontrolu opracovania, premeranie frezovaneho dielca a pod.
Aj ked po stlaceni PAUSA mozem zdvihnut frezu pomocou klavesnice, ale chcel som si to nejako zjednodusit. V zamestnani pracujem na podobnych strojoch asi 10 rokov a za tie roky som si zvykol
na automaticke zdvihnutie nastroja.Preto sa obcas mylim pri prechode na iny stroj.
Aj ked po stlaceni PAUSA mozem zdvihnut frezu pomocou klavesnice, ale chcel som si to nejako zjednodusit. V zamestnani pracujem na podobnych strojoch asi 10 rokov a za tie roky som si zvykol
na automaticke zdvihnutie nastroja.Preto sa obcas mylim pri prechode na iny stroj.
Doteraz som pouzival verziu 1.90.065, ale nebol som spokojny s kvalitou opracovanej plochy (frezujem plastove pismena rychlost 50mm/s), preto som skusil nainstalovat vyssie verzie vratane 3.42.020. Kvalita frezovania sa zlepsila, ale nechce mi fungovat pauza (prerusenie frezovania)+presun nastroja mimo obrabaneho dielca a nasledne pokracovanie vo frezovani. V povodnej verzii mi to funguje.
Viete mi niekto poradit. Vdaka.
Viete mi niekto poradit. Vdaka.
Pavle diky zaradu, ale nepomohlo to. Po stlaceni PAUSE freza zostane
stat a nereaguje na tlacitka pre rucne ovladanie osi.
Mach som skusal nainstalovat na PC doma a fungovalo to dobre.
Skusim este porovnat nastavenia machu na domacom PC a PC v dielni.
Dufam, ze tam najdem nejaky rozdiel. Dam vediet co som nasiel.
Mozem iba skopirovat adresar s Machom z domaceho PC do PC na dielni?
stat a nereaguje na tlacitka pre rucne ovladanie osi.
Mach som skusal nainstalovat na PC doma a fungovalo to dobre.
Skusim este porovnat nastavenia machu na domacom PC a PC v dielni.
Dufam, ze tam najdem nejaky rozdiel. Dam vediet co som nasiel.
Mozem iba skopirovat adresar s Machom z domaceho PC do PC na dielni?
Uz som na to asi prisiel. V General Configuration (LookAhead … Lines)
som podla manualu nastavil hodnotu 200 a povodna tam bola 20.
Pri 20 to funguje OK.
Asi tam nemoze byt vacsie cislo ako je pocet riadkov v programe.
Vo verzii 1.90.065 na tejto hodnote nezalezi.
som podla manualu nastavil hodnotu 200 a povodna tam bola 20.
Pri 20 to funguje OK.
Asi tam nemoze byt vacsie cislo ako je pocet riadkov v programe.
Vo verzii 1.90.065 na tejto hodnote nezalezi.