Dramatické není ani tak vlastní připájení, ale to, co a kam připájet.Thomeeque píše:Tak když uděláš drama i z pájení DB25 konektoru, tak to pak samozřejmě celý zní jako naprosto šílená myšlenka.
Po létech zkušeností se zákazníky, kteří na holý pupek vždy přísahali, že vše zapojili úplně přesně podle plánku a pak se zjistilo, že vlastně neměli brejle a tak neviděli na čísílka na konektoru (velmi častý případ u Arduina), spletli si jedničku s jedenáctkou, případně vlastně vůbec nepochopili, na co se na tom zapojovacím plánku dívají, jsem k takovýmto salámovým konstrukcím velice skeptický.
Cituji tazatele:
===Ano zapojené jsem to měl podle odkazu co jste mi poslal... Když jsem si to cvičně zapojil tak mi schořelo arduino
Pokud vím, tak prakticky každá oddělovací deska má na výstupu potokoplery a každý výkonnější driver pro krokové motory má optokoplery na svém vstupu. Takže mezi výstupem desky a vstupem driveru je kus zapojení, které nemá žádné napájecí napětí. A pokud tam to napětí přivedu z desky, či z driveru, vždycky tím překlenu jeden nebo druhý optokopler. Je samozřejmě možné napájení z dalšího samostatného zdroje, ale to už bychom se asi dostali nebezpečně blízko k hranici šílenstvíThomeeque píše:Překlenování optokoplerů a další problémy, můžeš to nějak rozvést?