Jo, jenomže zaprvé kdo má doma obrážečku, a zadruhé kolikrát se Ti stane, že potřebuješ součástku, která má jen rovné plochy? Myslím, že tady se lidi ptali spíš na vhodnost materiálů k CNC obrábění.
Ale tu obrážečku Ti závidím, už jenom taková běžná věc jako hranatá díra nebo vnitřní drážka na pero je pro mě skoro nepřekonatelný problém.
Jaky hlinik/dural na frezovani
tak jednoduché to zase není, možná je ale lepší projít obchodníky s použitými stroji a vybrat si nějakej šikovnej šeping. Já měl štěstí a tak mám komplet parádního volmana za 8tis. a tak na co nemám frézy, tak si vyšťouchám na něm, samozřejmě že nesmím spěchat, protože to jde pomaličku 

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Hihi tak toto jsem kupoval v listopadu 2008 ,za 15 000 a k tomu jsem dostal jako bonus tady tuhle obrážečku strigona 400H.Bylo to z Tetčic,tam to znáš ne?Přiznám se že jsem to spíš jak kvůli frézce kupoval kvůli obrážečceKrutor píše:Jo, jenomže zaprvé kdo má doma obrážečku, a zadruhé kolikrát se Ti stane, že potřebuješ součástku, která má jen rovné plochy? Myslím, že tady se lidi ptali spíš na vhodnost materiálů k CNC obrábění.
Ale tu obrážečku Ti závidím, už jenom taková běžná věc jako hranatá díra nebo vnitřní drážka na pero je pro mě skoro nepřekonatelný problém.

Přesně tuto hoblovku pamatuji z bývalé práce. Co já se s nahobloval. Koukám, že už je předělaná elektrika dle normy. 

kdo nic nezkusí, nic nezíská.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak tos mi zkazil sobotu, taková nádhera za 15 tisíc. Já mám za 20 tisíc podstatně hnusnější horizontálku: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=2293&start=15
A bez jakéhokoliv příslušenství. Celkově to nechápu - každej koupil super stroj za šrotovou cenu, a já když zkusím projít internet, tak všude vidím šroty za super vysokou cenu :-L
Tetčice jsou odsud kousek, je tam snad nějakej dobrej zdroj podobných věcí?
A bez jakéhokoliv příslušenství. Celkově to nechápu - každej koupil super stroj za šrotovou cenu, a já když zkusím projít internet, tak všude vidím šroty za super vysokou cenu :-L
Tetčice jsou odsud kousek, je tam snad nějakej dobrej zdroj podobných věcí?
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
oukejivčo píše:Nenechej si kazit víkend, vždyť kecá....
Taky jsem koupil 2m3 dubových fošen a když se mě ptali od konkurence za kolik tak jsem řekl za 8000. Ty objednávky jsem ani nestačil zapisovat....![]()
![]()

ta frézka samozřejmě vypadala jinak když jsem ji dovezl