Pila sukalka PR20 help:

Odpovědět
elbarto

11. 9. 2016, 7:24

Davam do pucu pilku. Pila reze, zveda, nepada, je relativne jeste svezi a vesela. Bohuzel mi tece olej kolem ovladaci paky. Pod bakelitovou prirubu vuci telu stroje tesneni neresim, to nejsis dam na lepidlo. Potreboval bych poradit, jak je tesnena hridel proti telu priruby. Zatesnene to bude hadam nejspis v tele rukojeti nebo nejaky labyrint ?? Pouze "O" to asi resit hadam nebude ? Navic axialni vule proti prirube je pomerne velka. Asi reknete: "proc se nepodivas" ? Hridel je na osu natlucena nejaky hrebikem silou vetsi nez velkou. Bojim se, ze pri rozborce to cele rozlamu a budu to muset vyrobit cele nove. Vykres i rada potesi.
P.S. Mam ulomeny kus jedne celisti sveraku. Pokud by nekdo vedel o vraku PR20, uvitam dily. Diky za rady mistri tunici tohoto nesmrtelneho stroje :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
aleshonsa

18. 9. 2016, 2:07

https://stroje.bazos.cz/inzerat/6339831 ... zelezo.php" onclick="window.open(this.href);return false;
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
icewing

18. 9. 2016, 3:26

Ty jo to teda docela zlevnil. Taky jsem po ni koukal ale ta váha je na manipulaci do kopce po schodech moc. Ale jinak zadarmo tak snad to problém vyřeší.
elbarto

18. 9. 2016, 9:35

To icewing: jen pomateni obchodnici je zkousi 8-10 tis. Normalni privatnici nebo zamecnicke firmy se toho zbabuji za cenu zeleza, aby se s tim do srotaku nemuseli tahat. MV ji davalo presd 14 dny za dvojku na Akru a zajem nulovy. Nakonec ji nekdo zobnul jako jediny prihazujici za vyvolavacku. Vetsina co jsem videl, vcetne moji byla nekde odstavena v krovi bez moznosti vyzkouseni. Zaruku ti nikdo neda. Dovleces si domu pracne 500 kilo a muzes zjistit, ze nezveda a je kaputo. Potom ji opet nalozis a predas hutim. Lepsi nez chodit do kasina, loterie. Oprava hydraulicke casti je mam obavu znacne mimo moznosti hobbika.
Az mi naroste zpet kuze po vyvaleni se na motorce na ruce a noze:-( chystam se na zalepeni prepadu do spodni vany a upravu zachytavani emulze do uzavrene nadrze. To obri jezero smradu pod strojem, ktery se permanet odparuje me dost stve. V CKD to nevadilo v mikro dilne nic moc.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 9. 2016, 9:39

ten smrad se da resit
a resi se uplne jinak

je tu na to nekolik vlaken kde se to probira

prvne se musis zbavit necistot a infekce v te vane
takze vycistit a vydesinfikovat

potom casto pry staci hodit do vany s emulzi chomac medenych dratu
funguje jako desinfekce
nektere drazsi emulze se nekazi a maji spoustu dalsich vyhod
jsou ruzne chem. pripravky proti kazeni emulze

to ze to zavres neznamena ze se ti tam ten smrad nerozline desetinasobne az pustis chlazeni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
elbarto

18. 9. 2016, 11:05

Pouzivam Castrolcke emulze, mam pocit docela kvalita. Jsem liny casto menit a po par letech asi shnije vsechno. Kus medi tam zbluknout muzu, to je jeste nejmensi prace :-) UV lampu na obcasnou desinfekci jsem planoval :-( ale nezrealizoval. Po krutem vycisteni nadrzek v litinobvych telech stroju uz pacham chlazeni do externich nadom mimo stroje k maximalni spokojenosti. Ted jsem dovlekl dalsiho skoro tritunoveho mastodonta a chystam se opet na bagrovani hnusu. Pachali mozna nejakou litinu, dole je cerna dokonale hnijici kase v mnozstvi vetsim nez velkem.
aleshonsa

18. 9. 2016, 11:58

Já používám Aknel. Už jí tam mam asi 1,5 roku a zatím smrad žádný (vyjma takového olejnatého co byl cítit z té emulze už id začátku). Jinak ty boky doporučuju stejně zakrytovat, protože jinak se emulze hlavně ve vedrech zbytečně odpařuje.

Tu pilu za 1 800,- jsem myslel jestli to nechceš na součástky.

U PR20 je nejdražší přeprava. Já jsem si vybral nějakou ve slušném stavu z Teplic. Nechal jsem si jí i předvést. Prodávala jí nějaká autodoprava, protože pořídily větší PR30. Pila sice byla za 6 000,-, ale s dopravou jsem se stejně dostal k 10 000,-.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
elbarto

18. 9. 2016, 6:59

Jasnacka, diky Alesi za odkaz. Potrebuji pouze jednu celist, tak dvojku davat nechci. Kdyz bude vice zajemcu, muzeme ji vzit na organy. Platit za dopravu pilky co ma 500kg je uplne zbytecne. Ve dvou jsme ji uplne v pohode prevezli beznou dodavkou a to jsme nakladali ve sterku. Kdyz se trosku mysli, nemusi se platit :-) Gravirku jsem si nalozil do auta dokonce sam. Za 10 tis. uz jsou pri trose stesti slusne pasovky.
aleshonsa

18. 9. 2016, 10:49

Kdybych měl vysokozdvižný paleťák, tak to taky umím složit a přivezl bych si to sám, na tom není nic chytrého. Tam to nakládali Destou. Kvůli dovozu jedné pily a jedné gravírky ho nemá pro mě cenu kupovat, protože nic víc to neuzvedne a ani nic víc stejně vozíkem na 500kg nepoberu. Jinak za 10 000,- podle mého žádnou solidní pásovou pilu neseženeš. Leda tak takovou tu malou přenosnou co dělá Pilous anebo Pilana. Velkou s chlazením jsem za 10 viděl jen jako vrak.

Nezapomněl jsi takhle náhodou počítat s naftou, co ta dodávka za tu cestu sežere a svůj čas???? Ono to taky bohužel něco stojí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
elbarto

19. 9. 2016, 7:55

Jasnacka. Protoze vim, ze vzdy musis mit posledni slovo, nebudu to dale resit :-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2016, 9:35

elbarto píše:...... Zatesnene to bude hadam nejspis v tele rukojeti nebo nejaky labyrint ?? Pouze "O" to asi resit hadam nebude ? Navic axialni vule proti prirube je pomerne velka. Asi reknete: "proc se nepodivas" ?
a proč se nepodíváš do manuálu ? tam by to mělo být v řezu :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
T.Andrlik

20. 9. 2016, 11:55

Tumliku, jak dlouho máš ten manuál na webu? To jsem byl nedávno slepej nebo tam nebyl? :D Každopádně velice děkuji.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2016, 7:00

T.Andrlik píše:Tumliku, jak dlouho máš ten manuál na webu? To jsem byl nedávno slepej nebo tam nebyl? :D Každopádně velice děkuji.
dával jsem to tam minutu před tím, než jsem sem napsal :lol: :lol: poslal to jeden moc hodnej pán, taky tam je nově přístroj na broušení fréz a tykadlových kolíků Vm1 co sehnal tady jeden člen fóra :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
elbarto

21. 9. 2016, 8:20

... taky me to zmalo, slepota rikam si :-) V klazdem pripade diky !! Bohuzel ke kote ucpavky paky nenachazim zadny popis.
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“