https://stroje.bazos.cz/inzerat/6474127 ... -freza.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Příjde mi to jako nějaký Deckel. Konstrukčně je podobná jako Deckel GK2 co jsem před rokem koupil. Akorát má jinou nohu.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/6505565 ... -MP200.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Strigon MP200. DS Praha jsou překupníci co mi nabízeli třeba pilu PR20 za 12 000,- v dost špatném stavu, takže je otázka jak to je s tímto. Cena 9 000,- zase až tak lákavá není, ale zase nesmyslně drahé to taky není. Pro někoho z Prahy to může být zajímavé, protože dost ušetří na dopravě.
Pantografické frézky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Trosku bych se DS Praha zastal. Ano jsou to prekupnici a ano prodavaji nekdy i srot za nesmyslne ceny. Nikdo nas, ale nenuti ho kupovat. Nekolikrat jsem s nimi neco resil, naposledy kupoval dokumentaci ke stroji a ochota maximalni.
Tak já netvrdím, že jsou vyloženě špatní. Na domluvu s nimi si taky nemůžu stěžovat (na rozdíl od Svobody, kde když jsem volal tak jsem měl dojem, jako když ho snad obtěžuju). Některé stroje se snaží i dostat do provozuschopného stavu. Ale ty pily mě tenkrát dostaly do kolen. Nabízejí je dodnes. Tenkrát byly celkem 3 a docela to tam i zabíralo dost místa. A vzhledem k tomu, že je průměrná cena těchto pil ve funkčním stavu kolem 5 000,- tak je to trochu těžko pochopitelné.
Já mam dojem, že tu pantografickou frézku nabízeli už dřív a odhadem za 2x tolik. Buďto je to jiný kus, anebo šli s cenou dolů, protože je to ležák.
Já mam dojem, že tu pantografickou frézku nabízeli už dřív a odhadem za 2x tolik. Buďto je to jiný kus, anebo šli s cenou dolů, protože je to ležák.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no ten strigon je teda fakt za bábu
, jenomže tohle jsou stroje už jen pro fajnšmekry a kutily, proto ležá a ta cena je taková jaká je, kdybych nepásl po GL1 tak bych si dal říct, příslušenství k tomu mám hodně akorát do prahy je to teda lán cesty 

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Já mam se svou Deckel GK2 velké plány:tumlik píše:no ten strigon je teda fakt za bábu, jenomže tohle jsou stroje už jen pro fajnšmekry a kutily, proto ležá a ta cena je taková jaká je, kdybych nepásl po GL1 tak bych si dal říct, příslušenství k tomu mám hodně akorát do prahy je to teda lán cesty
- Chci tím gravírovat číslice u různých stupnic a noniů.
- Chci tím gravírovat alfanumerické kódy na součástky, abych pak později byl schopen dohledat výrobní výkres.
- Chci tím gravírovat různé rytiny (umělecké použití). V podstatě obtáhnout předlohu nakreslenou na papíře.
- Ale co mě hlavně napadlo je udělat CNC router, který by vodil hmatadlo. Pak se s tím dá už dělat ledacos včetně třeba výroby plošných spojů z polotovaru.
Já jsem viděl různá videa jak s takovým pantografem dělají různé kousky. Třeba nožíři speciální tvarované čepele, nebo dokonce jsem viděl výrobu kovové součástky podle dřevěného modelu vrstvu po vrstvě (to dělali na větším stroji než je Strigon MP200, tuším, jestli to nebyl Deckel GK21). Samozřejmě plno z toho dnes už nahradí CNC frézka.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
To jsou tedy plány co delat s Deckel GK 1 nebo Deckel GK 21 ja je mam a jeste Sempuco a jeste nejakej dalsi pantograf a spise nez praci bych potreboval sikovne ruce.
Ale pokud tu je nekdo kdo umi na ten pantograf udelat CNC tak to by bylo fajn, hodilo by se mi to.
Stejne tak potrebuji frezky, klestiny, atd, kazda rada, pomoc(placena) je dobra. Diky Slavek
Ale pokud tu je nekdo kdo umi na ten pantograf udelat CNC tak to by bylo fajn, hodilo by se mi to.
Stejne tak potrebuji frezky, klestiny, atd, kazda rada, pomoc(placena) je dobra. Diky Slavek