Zdravim,
chtel bych pozadat o radu, jak v Solidcamu nejak elegantne zrcadlit komplet cely dil. Do ted jsem to delal nekolika zpusoby, ale zadny neni bez dalsiho zasahovani.
1) V Solidworks jsem ozrcadlil kus o nejakou rovinu, nakreslil polotovar v konfiguraci, v Solidcamu zvolil nuly jak na kusu pravem tak na kusu levem, naprogramoval pravy kus, vykopiroval operace, zmenil nulovy bod a proklikal znova drahy a plochy pro levy kus.
2) Nyni to delam tak, ze naprogramuji cely kus. Pote ho ulozim jako s koncovkou zrc, ozrcadlim design model o rovinu v polovine dilu, skryji puvodni model, prepocitam iMachining a zbytek drah ozrcadlim transformaci.
Je nejaky rychlejsi zpusob jak resit kompletni zrcadleni celeho dilu se zachovanim souslednosti? To co jsem si sam vydedukoval mi prijde takove krkolomne a na lepsi zpusob jsem zatim neprisel.
Diky
Solidcam - zrcadlení
Solidkam nepouživám, ale mám zažitej tento postup: Vytvořim v CAMu kopie už hotových drah nezrcadlového dílu, směr jim otočim na nesousledný a na stroji zapnu zrcadlení v tom nesousledném programu. Samozřejmě nul.bod na stroji musim najet taky zrcadlově. Ideální je mít nul.bod X-Y na středu obrobku, pak na zrcadlení nul bodu neni potřeba myslet. Ještě je možnost pomoci transformací v CAMu zapnout zrcadlení pro postproces, ale vůbec nevim, jestli to solidkam umí.
Ja to robim rovnako ako Ruff a korekcie na protibezne prehadzujem len na opraciach na hotovo.
dodo
dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020