valcovy snek s promenym stoupanim
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by se to dalo dělat ze čtverhranu, který upneš do svěráku (dvou svěráků) a ve čtyřech polohách vyfrézuješ po částech kulovkou jako obecnou tvarovou plochu a ty čtverhranné konce nakonec odřízneš. Ovšem bude to dost zdlouhavé, neekonomické a dost těžko se bude držet přesnost.
Aleš Procháska
asi budu muset poridit 4 rotacni osu. jen driver mam jen 3 kanaly. musel bych to cele upgradovat. sakra.prochaska píše:Teoreticky by se to dalo dělat ze čtverhranu, který upneš do svěráku (dvou svěráků) a ve čtyřech polohách vyfrézuješ po částech kulovkou jako obecnou tvarovou plochu a ty čtverhranné konce nakonec odřízneš. Ovšem bude to dost zdlouhavé, neekonomické a dost těžko se bude držet přesnost.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za šnek? Mlýnek na maso? Vstřikolis?turbyho píše:asi budu muset poridit 4 rotacni osu. jen driver mam jen 3 kanaly. musel bych to cele upgradovat. sakra.prochaska píše:Teoreticky by se to dalo dělat ze čtverhranu, který upneš do svěráku (dvou svěráků) a ve čtyřech polohách vyfrézuješ po částech kulovkou jako obecnou tvarovou plochu a ty čtverhranné konce nakonec odřízneš. Ovšem bude to dost zdlouhavé, neekonomické a dost těžko se bude držet přesnost.

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli je to něco mrňavýho a jeden kus, tak to zkus z toho čtverhranu
V nejhorším si aspoň pěkně zafrézuješ a potrénuješ se v hodu obrobkem do bedny na zmetky. V tom extrudéru budou dva šneky vedle sebe?

Aleš Procháska
ne jen jeden. na moji masine bych to z hranolu neudelal dobre, zas tak presna neni (predelana BF-25). zkusim to udelat s tim konusem. zatim jsem to sice tak nikde nevidel udelane, ale teoreticky by to mohlo fungovat. prakticky, to uz je jina otazka. ono se tam ruzne projevuje i treni na sneku a stene a muze se to spatne promichavat nebo tak neco, ale tak hluboko do toho zase nevidim. takze bude urcite pokus a omyl
jen tak nahodou, nema nekdo ochotny 4 rotacni osu? ze bychom to vyhledove vyzkouseli. delka cca 100mm, nic velkeho.
jeste v ramci toho resim z ceho to udelat. potrebuji ay byl material magneticky jelikoz se snek bude ohrivat indukcne a zaroven by bylo dobre aby to byl nerez. matne si pamatuji, ze martenzitické nerezové oceli by meli byt magnticke stejne jako uhlikova ocel. pamatuji si to dobre?

jen tak nahodou, nema nekdo ochotny 4 rotacni osu? ze bychom to vyhledove vyzkouseli. delka cca 100mm, nic velkeho.
jeste v ramci toho resim z ceho to udelat. potrebuji ay byl material magneticky jelikoz se snek bude ohrivat indukcne a zaroven by bylo dobre aby to byl nerez. matne si pamatuji, ze martenzitické nerezové oceli by meli byt magnticke stejne jako uhlikova ocel. pamatuji si to dobre?
No viděl jsem hobby se šnekama z vrtáků co se nad tím zamyslet https://www.google.cz/#q=vrt%C3%A1k+had ... 9777391298" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ani vrtaky ani sneky z mlejnku pouzit bohuzel nejde, pri extrudovani plastu musi dojit k postupne kompresi a miseni plastu. Vypada to cca takto:fmodel píše:No viděl jsem hobby se šnekama z vrtáků co se nad tím zamyslet https://www.google.cz/#q=vrt%C3%A1k+had ... 9777391298" onclick="window.open(this.href);return false;

uplne stejny ucel plni i promenne stoupani zavitu (pouziva se take bezne) a nebo (teoreticky, jeste jsem nevidel) konicka komora a snek.Monteg píše:Spíš bych to viděl na konický šnek kde se směrem ke špičce mění hloubka drážky
a dochází ke stlačování taveniny a vytěsňování vzduchu
Souhlasím ale proměnné stoupání je pro kolegu problém a o konickém šneku + komoře ani nemluvímturbyho píše:uplne stejny ucel plni i promenne stoupani zavitu (pouziva se take bezne) a nebo (teoreticky, jeste jsem nevidel) konicka komora a snek.Monteg píše:Spíš bych to viděl na konický šnek kde se směrem ke špičce mění hloubka drážky
a dochází ke stlačování taveniny a vytěsňování vzduchu
Navíc si myslím že povrch jak komory tak šneku musí mír povrchovou úpravu - tvrdost jinak se to bude vydírat a polezou z toho špony a né plast
Proto se mi zdálo nejjednodušší použít šnek s proměnou hloubkou