Malá zajímavá frézka

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
lubos
Sponzor fora

23. 10. 2016, 1:04

brutal píše:
filla píše:ze by to byl mechanizmus zvaný klikový? jenž dělá to co ma za úkol?
Poslední dobou se tu rozmohl takový nešvar - místo odpovědi dávat jenom uštěpačné odpovědi, nebo vůbe žádné. Dřív mi přišlo že lidi tady na fóru se snažili si navzájem pomáhat, i když to znamenalo i třeba něco zopakovat co už někde psali apod.
Pamatuju se, že mi tu kdysi na můj trapný dotaz ohledně rádlování někdo věnoval 10s času a normálně napsal je to tak a tak, zato teď nedávno jsem zkusil stejně amatérský obecný dotaz ohledně směru posuvů na frézce, četlo to 1300 lidí a nikdo z nich asi nemá frézku, takže odpověď žádná.
Zdá se to jenom mně, nebo se fakt něco změnilo?
Můžeš dát odkaz na ten dotaz kde ho shlédlo 1300 lidí a nikdo neodpověděl?
Koukal jsem na té příspěvky někdy do dubna ( když nedávno ) a nějak jsem to nenašel.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 3:15

kdyz se zeptas na neco co neni blbost nebo tu nebylo 1000x reseno nemas se ceho bat viz:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=121&t=20955" onclick="window.open(this.href);return false;

ani jsem to nedopsal a uz tu byl dalsi takovy obligatni dotaz 4x do mesice 1000x jinak v jinem vlakne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
brutal

23. 10. 2016, 6:40

lubos píše:
brutal píše:
filla píše:ze by to byl mechanizmus zvaný klikový? jenž dělá to co ma za úkol?
Poslední dobou se tu rozmohl takový nešvar - místo odpovědi dávat jenom uštěpačné odpovědi, nebo vůbe žádné. Dřív mi přišlo že lidi tady na fóru se snažili si navzájem pomáhat, i když to znamenalo i třeba něco zopakovat co už někde psali apod.
Pamatuju se, že mi tu kdysi na můj trapný dotaz ohledně rádlování někdo věnoval 10s času a normálně napsal je to tak a tak, zato teď nedávno jsem zkusil stejně amatérský obecný dotaz ohledně směru posuvů na frézce, četlo to 1300 lidí a nikdo z nich asi nemá frézku, takže odpověď žádná.
Zdá se to jenom mně, nebo se fakt něco změnilo?
Můžeš dát odkaz na ten dotaz kde ho shlédlo 1300 lidí a nikdo neodpověděl?
Koukal jsem na té příspěvky někdy do dubna ( když nedávno ) a nějak jsem to nenašel.
Jasně, je to tento: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15&t=12804&start=0. Ale ten počet shlédnutí je asi celkový, takže kolik lidí konkrétně shlédlo jen mou reakci vlastne přesně nevím. Navíc jsem se trochu rozepsal, takže předpokládám že to spousta lidí ani nedočetla k tomu 5.bodu, čili si za to tak nějak můžu sám. Ale v pohodě, já si kvůli tomu pouštěl den videa na youtube, až jsem tam nakonec vysledoval jak to je :)

Mimochodem můj dotaz ohledně toho, kam se přepíná páka pro rychloposuv je samozřejmě trapný, ale nedávno jsme tu řešili prakticky stejnou blbinu ohledně směru zapínání vřetene u soustruhů a někdo hodil do placu zajímavé info o rozdílu mezi "západním" a "východním" pojetím, tak jsem se zkusil zeptat i na toto, jestli nevypadne něco podobně zajímavého.
lubos
Sponzor fora

23. 10. 2016, 6:51

No nevím, ale pokud tento stroj tady nidko nemá tak ti asi těžko někdo poradí co k čemu je. Vzhledem k tomu že jsi odpovídal na vlákno na které 3 roky nikdo neodpověděl tak nevím čemu se divíš.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
brutal

23. 10. 2016, 7:01

lubos píše:No nevím, ale pokud tento stroj tady nidko nemá tak ti asi těžko někdo poradí co k čemu je. Vzhledem k tomu že jsi odpovídal na vlákno na které 3 roky nikdo neodpověděl tak nevím čemu se divíš.
Říkám, že já si za to můžu v tomhle případě vlastně sám, ale zakládat nové vlákno s názvem "kam přepínáte posuvy" se mi fakt nechtělo. Můj předpoklad je, že většina čte fórum jako já, tedy si nechává zobrazit všechny nové příspěvky, takže to automaticky uvidí, ale možná ne, nevím.
Ale nechme to být, já si to vyřešil, mně spíš mi šlo přesně o to co psal kolega Slezak77 - na forumu by se asi lidi neměli bát zeptat na cokoliv je zajímá jen proto, aby se jim někdo nevysmál že nic neví. Naši předci měli moc chytré přísloví - "Jediná hloupá otázka je ta, kterou člověk nepoloží", tím bych to asi uzavřel.
Naposledy upravil(a) brutal dne 23. 10. 2016, 7:12, celkem upraveno 1 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 7:08

tohle potrebovalo radu od cloveka ktery stroj ma
zpravidla ty stroje maji jednoduche pravidlo ze smer se ridi smerem kam ma jet nastroj
ale verim ze se najde stroj ktery to bude mit jinak
a tam se zda nikdo moc neprojevoval vlastnictvi stejneho stroje

ja osobne povazuju nejjednodussi to vyzkouset
proste vemu za paku a ono to nekam pojede

samozrejme nekdo povazuje za jednodussi sundat monterky jit domu a dat dotaz do diskuzniho fora a cekat na odpoved

vzasade chapu proc tohle reseni spousta lidi zde na foru nejak nemuze pochopit, ja tomu reseni taky nerozumim
brutal

23. 10. 2016, 7:14

robokop píše:tohle potrebovalo radu od cloveka ktery stroj ma
zpravidla ty stroje maji jednoduche pravidlo ze smer se ridi smerem kam ma jet nastroj
ale verim ze se najde stroj ktery to bude mit jinak
a tam se zda nikdo moc neprojevoval vlastnictvi stejneho stroje

ja osobne povazuju nejjednodussi to vyzkouset
proste vemu za paku a ono to nekam pojede

samozrejme nekdo povazuje za jednodussi sundat monterky jit domu a dat dotaz do diskuzniho fora a cekat na odpoved

vzasade chapu proc tohle reseni spousta lidi zde na foru nejak nemuze pochopit, ja tomu reseni taky nerozumim
Hm, co třeba když si přivezeš koupený stroj a nevíš jak měl zapojenou tu 380 zásuvku původní majitel, a knoflík na přepíání směru má smazanou tabulku, takže nevíš jestli to máš správně nebo obráceně?
Naposledy upravil(a) brutal dne 23. 10. 2016, 7:17, celkem upraveno 1 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 7:17

to je samozrejme prvni co vyzkousis
nekde na stroji/motoru/krytu bude sipka
poznas ze ti vreteno toci opacne nez znacka na vypinaci
cerpadlo netlaci olej atd....
brutal

23. 10. 2016, 7:18

robokop píše:to je samozrejme prvni co vyzkousis
nekde na stroji/motoru/krytu bude sipka
poznas ze ti vreteno toci opacne nez znacka na vypinaci
cerpadlo netlaci olej atd....
tak zrovna v mém případě to nešlo - tabulky úplně nečitelné, čerpadlo olej netlačí, vřeteno se mi taky netočí (ale to dřív nebo později rozchodím, to problém nebude). Holt nemám na to kupovat stroje v lepším stavu, všechny úspory padly na soustruh, tak se potýkám u frézky s tímhle
Naposledy upravil(a) brutal dne 23. 10. 2016, 7:21, celkem upraveno 1 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 7:20

cerpadlo na emulzi to ma?
nedavno jsem resil na kterou stranu to vic cerpa tam je to ok
brutal

23. 10. 2016, 7:24

robokop píše:cerpadlo na emulzi to ma?
nedavno jsem resil na kterou stranu to vic cerpa tam je to ok
dobrý tip - takhle jsem to rozpoznal tenkrát u soustruhu. Ale u té frézky je to chlazení kapitola sama pro sebe - jednak tam nemám chladící kapalinu, a než to celé vyčistím tak tam ani nic nebude, a hlavně z krabičky co je na čerpadle a vede do ní elektrika, tak z ní vedl nějaký další (asi 4-žil) drát, který někdo ustřih a teď tam kouká zbytek do prostoru. Vůbec netuším k čemu tu je, a mám trochu strach do toho pustit šťávu než to rozeberu a zjistím co a jak, takže kolem vypínače chlazení chodím velkým obloukem.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 7:28

nekde ten smer urcit pujde
bude to vyplyvat z funkce (nebo treba z toho jak jsou olestena kola v prevodovce)
paklize to nikde z funkce vyplyvat nebude
pak to logicky bude uplne jedno a muzes si to dat jak ti to bude vyhovovat
brutal

23. 10. 2016, 7:32

robokop píše:nekde ten smer urcit pujde
bude to vyplyvat z funkce (nebo treba z toho jak jsou olestena kola v prevodovce)
paklize to nikde z funkce vyplyvat nebude
pak to logicky bude uplne jedno a muzes si to dat jak ti to bude vyhovovat
no vidíš, mně přišlo jednodušší se zeptat na to, kam běžně jede posuv když dám páku doprava, a tím bych to celé vyřešil :) (teda aspoň doufám, že ty posuvy mají normální asynch.motory a přehozením zásuvky se začnou otáčet obráceně, je fakt že tam může být teoreticky cokoliv, to můžu ověřit až se dostanu zase do garáže)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2016, 7:36

tak hlavne mozna ta otazka mela byt polozena uplne jinak
treba:
jak zjistim ze mam spravny sled fazi
RaS

23. 10. 2016, 7:37

vždyť už to robokop psal.. páka doprava posuv jede doprava .. já to třeba obráceně neviděl.. ale já toho moc neviděl.. já jen umím kecat :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“