Po pročtení tohoto fóra jsem začal uvažovat o stavbě vlastního CNC. S mechanickou částí nemám problém, ale s elektronikou si nevím rady. Našel jsem tyto výrobky:
SB3201
SMCB05
MAE HY100 1713
+ zdroj
Je to z:http://www.hobbyrobot.cz/cnc.htm
Chtěl bych se zeptat zda tato elektronika stačí k ovládání CNC samozřejmě za použití PC.
Uvítám i typi jak nejednodušeji elektroniku udělat, případně levně koupit.
Děkuji za odpovědi.
El. k CNC
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako provozovatel uvedene stranky vas musim zklamat - zadny z vyrobku se pro ovladani obrabeciho stroje typu frezka ci gravirka prilis nehodi. A navic, krokove motory MAE jsou uz delsi dobu vyprodany (je to tam vyrazne uvedeno) a na webu zustavaji jen kvuli zpetne historii hledani rozmeroveho nacrtku a parametru.
Prohledejte toto forum, najdete spoustu odkazu na prodejce dilu i kompletnich elektronickych systemu.
--
jrt
Prohledejte toto forum, najdete spoustu odkazu na prodejce dilu i kompletnich elektronickych systemu.
--
jrt
JJ jasně, mě ale nejde o to jak to bude velký nebo jestli je to skladem. Asi jsem špatně položil otázku. Myslel jsem jestli takto složená elektronika by byla kompletní k ovládání cnc nebo jestli tam ještě něco chybí.
Pokud jsem to správně pochopil tak je potřeba nějaký rozdělovač signálu + driver pro jednotlivé motory + zdroj + PC?
Dále se chci zeptat jestli neni někde schema jaký signáli a napájení leze ze seriového a paralelního portu?
Díky za odpověďi
Pokud jsem to správně pochopil tak je potřeba nějaký rozdělovač signálu + driver pro jednotlivé motory + zdroj + PC?
Dále se chci zeptat jestli neni někde schema jaký signáli a napájení leze ze seriového a paralelního portu?
Díky za odpověďi
Prohlídni schéma http://www.c-n-c.cz/download.php?id=3722 - je to složeno z profi modulů z www.cncshop.cz .Petrdake píše:JJ jasně, mě ale nejde o to jak to bude velký nebo jestli je to skladem. Asi jsem špatně položil otázku. Myslel jsem jestli takto složená elektronika by byla kompletní k ovládání cnc nebo jestli tam ještě něco chybí.
Díky za odpověďi
Snaž se ho pochopit a dohledej si k němu nejasnosti.
Pak se zeptej na zbytek.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
JJ díky
Teď už mě to je snad jasný.
Teď už mě to je snad jasný.