El. k CNC

Odpovědět
Petrdake
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 2:15

Po pročtení tohoto fóra jsem začal uvažovat o stavbě vlastního CNC. S mechanickou částí nemám problém, ale s elektronikou si nevím rady. Našel jsem tyto výrobky:
SB3201
SMCB05
MAE HY100 1713
+ zdroj
Je to z:http://www.hobbyrobot.cz/cnc.htm
Chtěl bych se zeptat zda tato elektronika stačí k ovládání CNC samozřejmě za použití PC.

Uvítám i typi jak nejednodušeji elektroniku udělat, případně levně koupit.

Děkuji za odpovědi.
siliconbrain
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 4:59

Jako provozovatel uvedene stranky vas musim zklamat - zadny z vyrobku se pro ovladani obrabeciho stroje typu frezka ci gravirka prilis nehodi. A navic, krokove motory MAE jsou uz delsi dobu vyprodany (je to tam vyrazne uvedeno) a na webu zustavaji jen kvuli zpetne historii hledani rozmeroveho nacrtku a parametru.
Prohledejte toto forum, najdete spoustu odkazu na prodejce dilu i kompletnich elektronickych systemu.
--
jrt
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 6:53

Nejdriv musis mit predstavu co to bude jak velky to bude, co stim chces obrabet. A s ceho to bude :wink: Vsecjny tvoje otazky jsou uz rozepsany tady na foru. takze cist a cist
Petrdake
Kontaktovat uživatele:

16. 2. 2009, 9:19

JJ jasně, mě ale nejde o to jak to bude velký nebo jestli je to skladem. Asi jsem špatně položil otázku. Myslel jsem jestli takto složená elektronika by byla kompletní k ovládání cnc nebo jestli tam ještě něco chybí.

Pokud jsem to správně pochopil tak je potřeba nějaký rozdělovač signálu + driver pro jednotlivé motory + zdroj + PC?

Dále se chci zeptat jestli neni někde schema jaký signáli a napájení leze ze seriového a paralelního portu?

Díky za odpověďi
rawen
Sponzor fora

17. 2. 2009, 7:04

Petrdake píše:JJ jasně, mě ale nejde o to jak to bude velký nebo jestli je to skladem. Asi jsem špatně položil otázku. Myslel jsem jestli takto složená elektronika by byla kompletní k ovládání cnc nebo jestli tam ještě něco chybí.

Pokud jsem to správně pochopil tak je potřeba nějaký rozdělovač signálu + driver pro jednotlivé motory + zdroj + PC?

Dále se chci zeptat jestli neni někde schema jaký signáli a napájení leze ze seriového a paralelního portu?

Díky za odpověďi
Prohlídni schéma http://www.c-n-c.cz/download.php?id=3722 - je to složeno z profi modulů z www.cncshop.cz .
Snaž se ho pochopit a dohledej si k němu nejasnosti.
Pak se zeptej na zbytek.

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Petrdake
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2009, 9:25

JJ díky
Teď už mě to je snad jasný. :D
rawen
Sponzor fora

18. 2. 2009, 5:12

Akorát ten otočný spínač tam je blbě. Nakonec to nouzové odpojení řeším relátky...

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“