testone píše:t256 píše:No, u pajeni napriklad 10 SMD odporu hned vedle sebe pistolkou musi byt veselo

tak si uděláš smyčku z tenšího drátu a už to funguje
No, jeste jiny duvod proti pistolce a SMD

.
Ja zkousel pajeni SMD s pistolovou pajeckou s hrotem/smyckou z tenkeho dratu, ale problem nebyl v "tloustce" hrotu/smycky (ty jsem si udelal hodne "tenke"), ale v momentu setrvacnosti te pistolky.
Proste jemne pohyby/dosmerovani na prtavy SMD kontakt byy tak unavney (po par desitkach bodu se mi docela rozklepala ruka, mysleno na pozadovanou citlivost/presnost pro SMD), ze jsem nakonec koupil pajeci stanici. A tam je (krome male hmotnosti pajecky) jako bonus ta regulace teploty.
Ale je fakt, ze mam pistolovku jeste tu starou cernou bakelitovou (pres 40 let stara) a je mozna tezsi nez nejake ty vase pistolovky. Ale porad drzi a maka - jenom jsem musel puvodni diry M3 pro pripojeni hrotu pomoci sroubu prevrtat na M4, dat na pajecku srouby M4 zavity "ven" od pajecky a hroty na ne navlekat a fixovat maticemi

.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...