Popřípadě dotaz na odborníky, zda by to mohlo být případně i ze slitiny hliníku - je to kulisa (držák) ozubených kol k strojnímu posuvu ze soustruhu Unimax (Proma, Seig

Nejde o tloušťku tu jsem naměřil na původní kulise (5,5) myslím že 5 by také stačila. Potřebuju jinou kulisu protože bych rád upravil převody a měl tak možnost dělat mnohem jemnější závit než je nabízených 0, 4 !!!vlada2 píše:Proc potrebujes novou? Kontaktuj uzivatele Tumlik, ten presne takovehle veci dela a tusim ji i nabizel na aukru. Bral jsem od nej dvakrat a naprosta spokojenost. Mimochodem, proc chces zvetsovat tu tloustku?
Chápu že přesně nee, ale řádový odhad by nešel ?Pupik píše:Bez rozmeru to fakt spocitat nejdeDiky.
No já myslím spíš slitinu.k píše:hlinik je makky, otlaci sa.
No já taky a proto se ptám.k píše:Zalezi ako casto to budete menit, ako namahat .. v principe to moze byt nejaky dural, ja by som ale dal prednost zelezu.
Vzhledem k původnímu materiálu i použití je přesnost až nadbytečná stačlo by bohatě +- 0,1 mmPupik píše:Do litru se to vejde i s postovnym a materialem vyrezano dratem(+/-0.01) z 5mm duralu (letecka jakost)
Pocital jsem velmi hrube delku rezu (obvod 400 + dira 60 + drazka 200) spise to bude min.
Bohuzel 5mm ocel nemam skladem, jsme zarizeni na dural.
Myslim, ale ze 5mm dural bude stacit az nad hlavu, pod matky musis dat ale podlozky jinak se rozmacka i ocel.
Pokud mas zajem dej mi to do mailu, termin ihned po dodani podkladu
Tome moc díky za nabídku. Nicméně je rozhodující i cenaTomasBroz píše:Ahoj, pokud na to ještě nikoho nemáš, tak to nějak zmáknem, ačkoliv jeden kus zabere více času přípravy než výroby.
Pokud by to mělo být ze železa, potom i s tepelným zpracováním.
Můžeme to vyrobit včetně tepelného zpracování.
Stačí to poponést k nám, máš to pár metrů
Jsem z Ústí nad labem.