3D scaner
robokop, už jsi ten plugin nějak testoval?
robokop: a co sondu, máš ? 

Paráda, už se na to těším. Já snad vyhodím "profi" řídicí systém z mašiny a nainstaluju tam mach, abych to mohl otestovat 

Chystam se vyrabet taky sondicku.Mam nasledujici ideu-viz.obrazek.
Vlastni kontakt je realizovan mezi dvema valcovymi plochami a jednim cervíkem na axialni dotek.Sonda je tvorena mosaznou tyckou o prumeru 3mm.Na jednom konci je kulicka,druhy je zasunut do mosaz. valecku o prumeru 3.1mm.Na kazdou stranu je 0.05 mm vule.Nahore je cervik,ktery vymezuje axialni pohyb na cca 0.05 mm.Tycka je ve strednim casti zapajena do fosfobronzove mebrany 0.08-0.1mm tluste,ktera je zas zapajena do mosazneho valce. Membrana tvori pruzny uchyt tycinky a presne definuje jeji polohu.Kontaktni valecek by se centroval pomoci 3-sroubecku (neni zakresleno).Elektr. kontakt tvori kontaktni valecek versus valec membrany.Cele by se to vestavelo do valcoveho tela na uchyceny na osu.
Uvitam jakekoli pripominky a napady,jelikoz o teto problematice vim prdt a mozna je to uplne nepouzitelny...
Vlastni kontakt je realizovan mezi dvema valcovymi plochami a jednim cervíkem na axialni dotek.Sonda je tvorena mosaznou tyckou o prumeru 3mm.Na jednom konci je kulicka,druhy je zasunut do mosaz. valecku o prumeru 3.1mm.Na kazdou stranu je 0.05 mm vule.Nahore je cervik,ktery vymezuje axialni pohyb na cca 0.05 mm.Tycka je ve strednim casti zapajena do fosfobronzove mebrany 0.08-0.1mm tluste,ktera je zas zapajena do mosazneho valce. Membrana tvori pruzny uchyt tycinky a presne definuje jeji polohu.Kontaktni valecek by se centroval pomoci 3-sroubecku (neni zakresleno).Elektr. kontakt tvori kontaktni valecek versus valec membrany.Cele by se to vestavelo do valcoveho tela na uchyceny na osu.
Uvitam jakekoli pripominky a napady,jelikoz o teto problematice vim prdt a mozna je to uplne nepouzitelny...
tohle by mělo být přesnější: (už to tady jednou bylo)
- Přílohy
-
- SW_Digitising_Probe.pdf
- (1.09 MiB) Staženo 506 x
Na tuhle konstrukci jsem koukal a pripada mi pomerne slozita.
Navic nevidim zadny duvod,proc by mela byt presnejsi.Muzes to nejak
vysvetlit?
vysvetlit?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Jak je videt , udelal jsem si i sondu podle navodu na strankach Machu, ale vubec se mi to nelibilo , treba 1500 X to jelo bezvadne a pak to 10X neseplo. Proste to nebylo ono. Tak sem to strcil do supliku a vytahl z nej nabourane 3D hodinky , ktere jsou uz na dilne nepouzitelne , ale na takoveto veci to nema chybu. Byla to provizorka protoze jsem to potreboval rychle , nasnimal jsen 25 000 bodu , trvalo to cca 6,5 hod. Dojelo to bez chyby. jezdi to asi na setiny a krasne se tim da zjistit v jakem stavu mame posuvy.
RADEK
RADEK
- Přílohy
-
- MOV122.avi
- (2.31 MiB) Staženo 660 x
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že máš stejný hodinky jako já, až je nabořím tak si do nich taky vyvrtám dírku a bude sondaRadek-B píše:Jak je videt , udelal jsem si i sondu podle navodu na strankach Machu, ale vubec se mi to nelibilo , treba 1500 X to jelo bezvadne a pak to 10X neseplo. Proste to nebylo ono. Tak sem to strcil do supliku a vytahl z nej nabourane 3D hodinky , ktere jsou uz na dilne nepouzitelne , ale na takoveto veci to nema chybu. Byla to provizorka protoze jsem to potreboval rychle , nasnimal jsen 25 000 bodu , trvalo to cca 6,5 hod. Dojelo to bez chyby. jezdi to asi na setiny a krasne se tim da zjistit v jakem stavu mame posuvy.
RADEK

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řek, že ta membránová sonda bude mít necitlivost danou vůlí toho prstence, čili 0.05. Ta kuličková má v reálu necitlivost menší než 0.001 (Renishaw), takže se nemůže stát, že sonda bude nejslabší částí řetězce.Pupak píše:Na tuhle konstrukci jsem koukal a pripada mi pomerne slozita.
vysvetlit?
Ta membránová bude citlivá na zrychlení v X a Y pokud nebude tyčka chycená přesně v těžišti a v Z v každém případě (ale nevím jak moc, třeba se to týká až nějakých kosmických zrychlení).
Kuličkoválečkové řešení bych neviděl jako tak složité, navíc se dá snadno zjednodušit nebo upravit podle materiálu který je k dispozici. A šest kuliček a tři HSS nebo HM čudlíčky by mohl mít doma snad každý

Aleš Procháska
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ta kulickovaleckova lezi v supliku. Pri vyrobe doporucuju dat si zalezet , je to nachylne k tomu nevracet se dobre do vychozi polohy.
RADEK
RADEK
- Přílohy
-
- MOV126-0.avi
- (579.26 KiB) Staženo 515 x
-
- MOV125-0.avi
- (924.82 KiB) Staženo 466 x
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To by mně zajímalo jak to dělá ten Renishaw, oni ty kinematické sondy ještě vyrábějí. Možná se podívat dovnitř, ale už vidím někoho jak mě nechá kuchnout sondu která stojí stejně jako čtrnáctidenní zájezd na KanáryRadek-B píše:Ta kulickovaleckova lezi v supliku. Pri vyrobe doporucuju dat si zalezet , je to nachylne k tomu nevracet se dobre do vychozi polohy.
RADEK

Aleš Procháska