frezka

1lubos1

4. 11. 2016, 9:55

este ma napadlo...
ako som spominal, plotnu odnesiem na brusku..ked tam budem zvarat ten trojuholnik, myslis ze platna si zachova nadalej svoju rovinnost? Dat tam tie trojuholniky dva, alebo staci jeden do stredu?
Zdenek Valter

4. 11. 2016, 9:58

testone píše:
Zdenek Valter píše: Nebo třeba na zkoušku přidat dva plocháče 200 x 10 mm. podle náčrtku -15mm je k ničemu !! uvědom si že se to chová jako jednostraně upevněný nosník a tam pokud zvětšuješ rozměr ve směru zatížení klesá průhyb s třetí mocninou velikosti. ;-)
to si asi nerozumíme
ten trojúhelník na obrázku je míněn jako bokorys skříně svařené z desek o tl. 15mm (10 by asi stačilo) s obdélníkovým půdorysem a nárysem
Sorry jsem trochu utahanej - o těch 15 mm psal už 1lubos1 a já jsem to opravdu blbě pochopil.

To 1lubos1 - myslel jsem to takhle:
Přílohy
Plochace.jpg
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
RaS

4. 11. 2016, 10:05

pokud chceš a tu desku něco vařit tak to broušení dělej až pak.. tím svářením se to spolehlivě prohne..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zdenek Valter

5. 11. 2016, 8:56

RaS píše:pokud chceš a tu desku něco vařit tak to broušení dělej až pak.. tím svářením se to spolehlivě prohne..
To si nerozumíme, já nepsal nic o vaření - stačí ji jen dostatečně přišroubovat!!!
RaS

5. 11. 2016, 8:58

1lubos1 píše:este ma napadlo...
ako som spominal, plotnu odnesiem na brusku..ked tam budem zvarat ten trojuholnik, myslis ze platna si zachova nadalej svoju rovinnost?
já reagoval na tohle..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zdenek Valter

5. 11. 2016, 9:01

RaS píše:
1lubos1 píše:este ma napadlo...
ako som spominal, plotnu odnesiem na brusku..ked tam budem zvarat ten trojuholnik, myslis ze platna si zachova nadalej svoju rovinnost?
já reagoval na tohle..
Jo tak to sorry
Zbýňa

5. 11. 2016, 9:20

Bohužel tohle jsou způsoby jak vylepšit něco co je už v základu špatně. Nějaký zlepšení určitě přinesou, ale nejsem si jistej, že stojej za tu námahu a finance. Asi jako když mi padá plot, tak ho podepřu trámem a fertig. Přes zimu dobrý, ale co dál. Buď bych šel cestou úplně novýho mezikusu, což samozřejmě neni úplně jednoduchá záležitost jak konstrukčně tak výrobně a nebo bych se snažil sehnat ten mezikus jakejkoli jinej. Klidně třeba vykuchanej a skoro z jakýkoliv velikostně podobný frézky. Budu mít těleso a do něj dodělám ozubenej převod s hřídelema. Stavět svařovaný lešení na stávající zgarb s vidinou, že budu na takovýhle frézce budu používat desítku frézu pro mě neni správná cesta.
testone
Sponzor fora

5. 11. 2016, 9:43

Zbýňa píše:Bohužel tohle jsou způsoby jak vylepšit něco co je už v základu špatně. Nějaký zlepšení určitě přinesou, ale nejsem si jistej, že stojej za tu námahu a finance. Asi jako když mi padá plot, tak ho podepřu trámem a fertig. Přes zimu dobrý, ale co dál. Buď bych šel cestou úplně novýho mezikusu, což samozřejmě neni úplně jednoduchá záležitost jak konstrukčně tak výrobně a nebo bych se snažil sehnat ten mezikus jakejkoli jinej. Klidně třeba vykuchanej a skoro z jakýkoliv velikostně podobný frézky. Budu mít těleso a do něj dodělám ozubenej převod s hřídelema. Stavět svařovaný lešení na stávající zgarb s vidinou, že budu na takovýhle frézce budu používat desítku frézu pro mě neni správná cesta.
samozřejmě
já ve své pozici bych do toho vůbec nešel
je tam od základu vše špatně počínajíc požadavkem použít frézu pr. 40 na rychloběžné hlavě
ale pokud jsem to správně pochopil, zadání bylo jak to vylepšit tak, aby to fungovalo lépe než teď
to ta trojúhelníková krabice splní
netvrdím, že neexistuje i nějaké lepší řešení
.....
tu trojúhelníkovou krabici ke stávající desce nevař, dostal by ses zase do vleku neřešitelných komplikací
udělej ji jako samostatný kus dole s rybinou pro upevnění do rybiny stroje a na čele přišroubovat ke stávají desce
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

5. 11. 2016, 9:53

Po rychlobezkach je docela hlad. Zbav se hlavy, pokud si jeste nedokazal znicit a sezen kebuli co na jinak pekny stroj patri. Mozna budes prekvapeny, ze doplatek nebude velky/zadny.
Zbýňa

5. 11. 2016, 10:01

testone píše:
Zbýňa píše:Bohužel tohle jsou způsoby jak vylepšit něco co je už v základu špatně. Nějaký zlepšení určitě přinesou, ale nejsem si jistej, že stojej za tu námahu a finance. Asi jako když mi padá plot, tak ho podepřu trámem a fertig. Přes zimu dobrý, ale co dál. Buď bych šel cestou úplně novýho mezikusu, což samozřejmě neni úplně jednoduchá záležitost jak konstrukčně tak výrobně a nebo bych se snažil sehnat ten mezikus jakejkoli jinej. Klidně třeba vykuchanej a skoro z jakýkoliv velikostně podobný frézky. Budu mít těleso a do něj dodělám ozubenej převod s hřídelema. Stavět svařovaný lešení na stávající zgarb s vidinou, že budu na takovýhle frézce budu používat desítku frézu pro mě neni správná cesta.
samozřejmě
já ve své pozici bych do toho vůbec nešel
je tam od základu vše špatně počínajíc požadavkem použít frézu pr. 40 na rychloběžné hlavě
ale pokud jsem to správně pochopil, zadání bylo jak to vylepšit tak, aby to fungovalo lépe než teď
to ta trojúhelníková krabice splní
netvrdím, že neexistuje i nějaké lepší řešení
.....
tu trojúhelníkovou krabici ke stávající desce nevař, dostal by ses zase do vleku neřešitelných komplikací
udělej ji jako samostatný kus dole s rybinou pro upevnění do rybiny stroje a na čele přišroubovat ke stávají desce
Jasný, já se nepřu. Je to jak píšeš cesta ke zlepšení stávajícího. Psal jsem to proto,aby měl luboš podnět k zamyšlení, protože už hledá materiál a nese desky k brusiči :)
1lubos1

5. 11. 2016, 5:54

dakujem pani za odpovede...
popsalo sa tu teho dost... ja si mohu vybrat ako cestou ist... mal som od leta inzerat na vertikalnu hlavu FA2U, samozrejme bez uspechu. Potom som dal inzerat na vertikalnu hlavu FA3, bez uspechu. Vlastne som od leta na bode 0. Original hlavu sa mi nepodarilo sehnat, nahrazku tez ne, proto som sa rozhodol sem napisat ako tento problem vyriesit. Mnohi pisu, original hlavu, pripadne hlavu z inej frezky tu ,,doladit,, na moju frezku. O to som sa pokusal pol roka. Na druhej strane, mat pomerne dobru frezku, pouzivat ju len na stopkove frezy do 10-12mm je podla mna trochu pritiahnute za vlasy, nemozem sa s tym zmierit. Preto by bolo asi lepsi ,,ten plot podepret, aby nespadl,, teda urobit riesenie ake je momentalne mozne na stav aky je, aby mi frezka necinne nestala dalseho pol roka, mozna i vic, pokial sezenu hlavu, ci vobec sezenu... aj tak mam z toho vsetkeho nervy, ze to nebola prave najlepsia kupa. V prvom rade pondeli dohodnem brusica na ten smejd plotnu. Dnes som bol v srote, vymontoval z motora ozubene remenice, niektoru z nich by som pouzil. Este jednu malu remenicu pojdem do srotu demontovat, (nemal som taky kluc). Takze prevod by som rad urobil cez ozubeny remen. Do tretice tu padlo zlepsenie tuhosti hlavy zo zadu prirobit svarenec miesto posuvneho ramena. Samozrejme bude treba urobit do plechu pod uhlom presne rybiny , to neviem ako urobim . Tieto tri ukony ktore ste mi poradili by som rad urobil, budem silno dufat, ze sa to polepsi aspon natolko, aby frezka bola prevadzky schopna. Ak sa naskytne prilezitost kupit hlavu original (co nepredpokladam) alebo nejaku vhodnu trebars FA3, pokial nebude dosadacia plocha siroka, rad to zasa zbastlim, aby to bolo lepsie. Vsetkym Vam dakujem za navrhy a pripomienky.

PS: Este posielm na posudenie foto ozubenych remenic, ktore sa mi zdaju velmi slabucke, tenke steny.
Inak dnes som skusal prevod frezky. Prevod je 1:2,3 Jedna otacka vretena frezky = 2,3otacky nastroja.
Přílohy
ozubene remenice
ozubene remenice
ozubena remenica
ozubena remenica
ondrej

5. 11. 2016, 10:02

https://stroje.bazos.cz/inzerat/6735452 ... ezka-2.php" onclick="window.open(this.href);return false;
1lubos1

6. 11. 2016, 8:00

budu dostatocne silne ozubene remenice, na prevod ?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 11. 2016, 8:52

Budou o tom není pochyb .jen musí být opravdu rovnoběžné.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

6. 11. 2016, 10:42

jo, to by asi taky šlo, podstatný je chytit/opřít nějak horní konec té svislé desky
....
do té rybiny nemusí dělat přesný protikus, nebude se to hýbat, stačí jen aby tam bylo něco masivního rozepřenýho šroubama
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“