frezka

1lubos1

7. 11. 2016, 1:00

zdravim ...
bu_bu, ano je to z rozvodu auta, preto sa pytam, ci to bude dostatocne pevne... vizualne sa mi remenice zdaju velmi jemne, tenkostenny material...
testone, stale rozmyslam, nad tvojim navrhom, ako plotnu utlmit, pritom ponechat vyloznik hore, nejak mi to nejde. Samozrejme, ak by sa dalo opriet o vyloznik usetrilo by mi to vela prace, vedlajsich problemov. Vyloznik totiz nemam kam uskladnit, dole vedla frezky mi bude zavadzat, ked budem potrebovat horizontalne frezovat, neviem si predstavit 50-60kg zasa davat hore do rybin, predsa uz mi neni 20 roku. V neposlednom rade, na vylozniku je upevnena pracovna lampa. Vyloznik nema T drazku :(
1lubos1

7. 11. 2016, 5:46

zdravim vsetkych...
trosku som dnes po praci pokrocil, demontoval hlavu aj plotnu. Prikladam foto. Ako mi bolo na fore doporucene, urobit ozubeny prevod. Vedeli by ste mi niekto prosim doporucit ake velke remenice mam kupit, pripadne aky prevod by bol dobry kompromis??
Teraz je 160mm v prirube hlavy, 80mm frezka.
dakujem
Přílohy
demontovana hlava aj remenica
demontovana hlava aj remenica
dosadacia plocha hlavy na plotnu
dosadacia plocha hlavy na plotnu
pritlacny material na rybiny
pritlacny material na rybiny
demontovana plotna
demontovana plotna
plotna po dvoch hodinach
plotna po dvoch hodinach
1lubos1

10. 11. 2016, 10:05

zdravim...
prosim vas, vie mi niekto napisat, ako sa tato hlava maze?
1lubos1

18. 12. 2016, 1:13

nikto nic... vie mi niekto poradit, ako demontujem pinolu z tejto hlavy? Je to pravdepodobne hlava z frezky FN32.
Jednoduchsie by bolo zohnat ozubeny remen, ktory bol ako prevod v hlave, preto frezka zastavovala. Ozubeny remen ma rozustup zubov stred-stred 6.5mm. Vzhladom na znacne opotrebenie nelze presne zmerat, moze to byt aj 6,3mm/ 50 zubu.Taky remen som nikde na internete nezohnal. Pocul som, ze take remene montovali do CSSR strojov, da se to nekde zehnat?
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“