Akcie - předběžný zájem

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 8:49

kutil_tim píše:
DwPetr píše:každej rok přišly dividendy, až jednou přišel papír, že byla valná hromada, kde se usneslo, že kdo na ni není, bude vyplacen a zdarec, takže založili účet v bance na jméno, kam poslali peníze a hotovo.
Pro mladé moje zkušenost "akcionáře"
Nakoupil jsem v kupónovce 10 druhů akcií .Z devíti nic nebylo protože většina akciovek dokázaly malé akcionáře ojebat - vytunelovat apod.
U 1.akcií třineckých železáren každý rok jsem dostal na dividendách hovno (na rozdíl od DwPetr)
Pak se hromada usnesla že musí malý akcionář odprodat a pokud si osobně nedojedu do Prahy tak dostanu úplné hovno
Tak jsem na 10 různých akciích za zhruba 10 let "vydělal :D " kolem 500,-
Hodit peníze do kanálu a koupit akcie vyjde malému akcionáři nastejno

Mám zájem ale
51% procent pro všechny :D jinak s námi nepočítej
Srovnávat můj záměr s nějakými vychčiony z devadesátých let nebo současné vychčiony finančníky není asi úplně OK.
Já mám záměr postavit firmu ve které bych mohl pracovat - ne ojebat akcionáře nebo tunelovat.
Kdybych chtěl prachy a někoho ojebat tak jsem nenakoupil stroje a udělal bych tohle rovnou.
Pokud někdo vytasí 1.100.000,- Kč a koupí majoritní podíl tak budu jedině rád... podvody s financema na splacení akcií apod. podporovat nebudu.

Beru to z tohodle pohledu - život je krátkej, čas letí. Já dva miliony do začátku nemám, nezdědím a na fyzickou osobu si je nepůjčím, podovdy mě také neberou takže firmu sám nezafinancuju.
Jako živnostník si v takovémto oboru budu vydělávat méně než v současném zaměstnání. Bude hodně a hodně zakázek které odmítnu z důvodu vybavení.
Jako akcionář ve své firmě budu alespoň šťastnější a třeba až ušetřím odkoupím pár akcií za tržní hodnoty.
Podvody nejsou a nikdy nebyly v mém životě tím co by mě těšilo a proto je nedělám a neplánuji dělat.
Možná to bude znít divně, ale vlastně to nedělám ani kvůli penězům, ale pro to abych postavil větší firmu a měl z toho radost.
Když začnu jako živnostník, ve svém životě postavit postavit větší firmu nestihnu :)

Pokud se tento plán nebude jevit jako správný budu pokračovat v budování firmy jako živnostník a uvidí se časem.
Ale už nyní vím, že budu potřebovat mnoho lidí kolem sebe a rád si nechávám poradit jak dojít k cíli tak proč ne třeba zrovna akciovku?

Mnoho lidí - akcionářů by možná zajímalo i zaměstnání v takové vlastní firmě.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
doncarlos

10. 11. 2016, 9:26

Martasq se zaručuje čistými úmysly, což nechci nijak zpochybňovat, ale sám
předpokládá, že bude jen menšinový podílník, takže rozhodovat nebude sám.
Pokud vznikne akciovka úpisem, skutečně se rozběhne a začne vydělávat, tak její vedení brzy přestane bavit
každoročně posílat divi akcionářům, které už nepotřebují, a začne přemýšlet, jak se jich zbavit.
Jinak akciovka musí mít ze zákona určitou personální strukturu - ředitele, správní radu, dozorčí radu, všichni tito
funkcionáři odčerpávají část zisku na svoje odměny, často se to obsadí rodiči a dědečky, jeden ze způsobů,jak se šikovně
vyvádí zisk mimo dividendy, u malé firmy se dá takto vyvést všechno.
DwPetr

10. 11. 2016, 9:27

Ještě bys měl uvážit jednu věc, ty třeba máš čistý úmysly, ale jako minoritní akcionář nebudeš mít moc vliv, taky by se mohlo přihodit, že zatím co budeš makat za minimálku ve "svý" firmě, druhej ti ji vybere.

Co je dneska v módě je vedlejší, důležitý jsou zkušenosti, a ty dobrý nejsou. Ideální firma je s jedním vlastníkem, někdy i dva je problém.

Ještě zkus napsat proč nejdeš tou cestou jak jsem psal tj. s.r.o.- záměr - úvěr
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 10:10

Ano je to riziko, proto je lepší oslovit více malých akcionářů a navíc strojařů.

Srovnejme:

S.r.o. se základním kapitálem 200 tis. Kč a jedním jednatelem, úvěr v hodnotě 2 miliony nedostane a následně leasingy v hodnotě 2x5 milionů také ne. Podnikatelský plán přinést do banky - to je dnes již fikce (bez známostí).

A.s. se základním kapitálem 2 miliony leasingy 2x5 milionů na dva stroje v pohodě dostane.

Pokud bych měl nemovitost v hodnotě 2 milionů tak není problém zaúvěrovat, ale je to možná větší riziko než přijít o akcie a vliv v a.s. a finance - přijít o střechu nad hlavou je horší.

Nehledě na nekompromisní systém splácení u Bank a jejich nesmyslené sankce za škobrtnutí, pět let nervů umořování dvoumilionového úvěru.
Při profinancování akciemi holt dostanou dividendy akcionáři o měsíc později když dojde ke škobrtnutí, pokud by třeba nějaký odběratel měl delší splatnost nebo špatnou platební morálku.

O práci a počáteční rozjezd strach nemám, spíš jde pouze o platební morálku odběratelů a míra cashflow vs. movitý kapitál v podobě výrobních prostředků a lidských zdrojů.
Banku zajímá ten cashflow - akcionáře to druhé vzhledem k tržní hodnotě akcie.
Udržet cashflow je rizikovější. Proto já volím a.s.
DwPetr

10. 11. 2016, 10:21

No jo, 10 mil ze startu je hodně.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
1asv
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 10:22

H-system i další firmy se tadé dušovaly naprosto čistými úmysly :lol:
doncarlos

10. 11. 2016, 10:41

Při profinancování akciemi holt dostanou dividendy akcionáři o měsíc později
A už se konečně blížíš realitě - automaticky akcionáři budou první obětí problémů, proč tě třeba
nenapadlo pozastavit platy managementu ?
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 11:24

kutil_tim píše:
martasg1 píše: Vzít své peníze a dát je cizím lidem ať si s něma dělají co chtějí - nemít možnost svobodně rozhodnout
to udělá jen blázen .
Hahaha tak tohle mě pobavilo... a co podle tebe dělá 99 procent národa se svýma úsporama? Dají je na spoření k Lišce nebo do Banky, nebo státních dluhopisů a nemají nejmenší šanci o něčem rozhodovat.

Tvůj pohled je příliš zúžený, nesrovnáváš vše - pouze hovoříš o své zkušenosti.

Co mi povíš o těch lidech co spoří s Liškou nebo na úročeném kontě v bance? Mají možnost rozhodovat? Není to náhodou tak, že když banka zkrachuje a že už se to tady stalo a stát může tak taky dostanou jen tolik co se jim určí?

A rozdíl je vložit s vysokou mírou rizika 1000-2000Kč a mít za dva roky 10.000-20.000 v tržní honotě akcie nebo šetřit x měsíců vkládat peníze a mít ubohých 4 procenta navíc?

Tak jak to popisuješ to nefunguje v a.s. naopak rozhoduje ten koho si akcionáři vyberou takže dění zcela ovlivňujou. Ten kdo rozhoduje nemusí být ani akcionářem, nýbrž zaměstnancem nebo externím subjektem.
Můžu ti vysvětlit jak to funguje jestli máš zájem?
filla
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 11:30

to je dobrovolne rozhodnouti, dat sve vydelane penize lisce, mnohem horsi je, nechat si je ukrast a pak prerozdelit mezi privarni sektor a cigany, nad tim uz nemas vubec zadnou kontrolu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Francotirador

10. 11. 2016, 11:39

martasg1 píše:Ujišťuji vás že podvod za tím není a přesně jak Luboš píše - mám kontakty v ČR a DE, mám poptávky na výrobu, mám společníky, mám stroje …
To jsou tito společníci a tyto stroje http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=120 ... Dk#p217459" onclick="window.open(this.href);return false;, nebo jde o úplně jinou akci?
A tohle je ten podnikatelský záměr http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=120 ... ve#p226293" onclick="window.open(this.href);return false;, nebo jde také o úplně jiný plán?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Engineer
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 12:20

No asi tak rok, možná i déle se zde na DF snažíš sehnat zakázky, nabízíš práci a zkoušíš rozjet kovo dílnu při zaměstnání a tipuju, že se Ti to dosud nepodařilo tak, abys mohl za sebou něco solidně odprezentovat (foto produktů, dílnu, stroje, vybavení atd...). Nediv se, že jsi tedy zatím v téhle akci nevzbudil moc důvěry, spíš si z Tebe děláme kapku legraci (nic ve zlém... mnoho z nás má s podnikáním už všelijaké a ne vždy jen pozitivní zkušenosti).
Tak by mně zajímalo, jak si představuješ rozjezd avizované akciovky, resp. aby jsi trochu zvednul důvěryhodnost tomuto projektu, tak by stálo za to nastínit co vůbec ta nová mladá a dynamická firma, která má zachránit budoucnost strojírenství v Čechách bude dělat?
Máš nějakej zajímavej produkt s vysokou přidanou hodnotou a s velkým odbytovým potenciálem a nebo to bude jen další z dlouhé řady obroben ve mzdě stoprocentně závislá na zadavatelích zakázek pro německý nebo jiný "západní" vyčůránky ?
Nebo máš příslib toku milionů v zakázkách tisíců dílů pro automotive?
V čem bude výjimečnost a konkurenční výhoda té nové firmy oproti roky zavedený a profinancovaný konkurenci?
Jakou míru zhodnocení investic předpokládáš?
Kolik zaměstnanců předpokládáš, že bude firma mít a v jaké kvalifikaci?
Firma bude sídlit ve svém (Tvém) objektu nebo bude platit nájmy za prostory?
Co certifikáty.... např. ISO ?
Těch otázek by se asi našlo víc, nicméně abys podpořil serioznost svého projektu tak bys mohl aspoň na něco z toho výše napsaného odpovědět. :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2016, 12:46

No zatim mas proti konkurenci vyhodu levne koupenych stroju. A minimalnich nakladu. Ted ji chces zabit rezii takove pravni formy jakou je a.s.

Hodne stesti
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
vvitty

10. 11. 2016, 12:50

martasg1 píše: Hahaha tak tohle mě pobavilo... a co podle tebe dělá 99 procent národa se svýma úsporama? Dají je na spoření k Lišce nebo do Banky, nebo státních dluhopisů a nemají nejmenší šanci o něčem rozhodovat.
Tvůj pohled je příliš zúžený, nesrovnáváš vše - pouze hovoříš o své zkušenosti.
Co mi povíš o těch lidech co spoří s Liškou nebo na úročeném kontě v bance? Mají možnost rozhodovat? Není to náhodou tak, že když banka zkrachuje a že už se to tady stalo a stát může tak taky dostanou jen tolik co se jim určí?
A rozdíl je vložit s vysokou mírou rizika 1000-2000Kč a mít za dva roky 10.000-20.000 v tržní honotě akcie nebo šetřit x měsíců vkládat peníze a mít ubohých 4 procenta navíc?
Kdyz banka zkrachuje tak verejne obecenstvo vyplati stat. To je celkem slusna jistota - pokud stat na to vyplaceni uz mit nebude a nikdo mu nepujci tak je to pak stejne jedno protoze papirky s logem takoveho statu budou stejne dobre jedine na tapetovani, topeni nebo utreni ...
Jestli mas neco tak prevratneho ze to za dva roky hodi 10x zhodnoceni tak to neinzeruj tady ale na serverech k tomu zamerenych a treba tam neco pusti :D

Jeste bych si dovolil upozornit na jedno uskali pokud to teda nebude tak ze budes delat vsechno sam snad krome myti podlahy... nejsou lidi.
Kvalifikovani lidi co neco umi a umi vzit za praci nejsou v technickych oborech uz nekolik let (doby kdy nam na vypsanou pozici prislo 150 CV jen prvni den jsou davno pryc, dneska uz lovime i na Ukrajine a to neplatime zrovna podprumer) a posledni dobou co jsem slysel z jinych firem tak uz nejsou ani ty lidi na myti podlahy...
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 1:12

Engineer píše:Těch otázek by se asi našlo víc, nicméně abys podpořil serioznost svého projektu tak bys mohl aspoň na něco z toho výše napsaného odpovědět. :wink:
Ahoj, částečně máš pravdu, ale opravdu jen částečně.

Vše zpracuju a odprezentuju, ale udělám to koplet zvlášť v PDF to bude rozuměnjší.
martasg1
Sponzor fora

10. 11. 2016, 1:16

robokop píše:No zatim mas proti konkurenci vyhodu levne koupenych stroju. A minimalnich nakladu. Ted ji chces zabit rezii takove pravni formy jakou je a.s.

Hodne stesti
Tyto vyhody zustavaji, nechci je zabit, ale investice a rozvoj jsou možná důležitější...

Každopádně to vlákno splnilo mé očekávání - rozpoutalo velice zajímavou diskuzi :)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“