Srovnávat můj záměr s nějakými vychčiony z devadesátých let nebo současné vychčiony finančníky není asi úplně OK.kutil_tim píše:Pro mladé moje zkušenost "akcionáře"DwPetr píše:každej rok přišly dividendy, až jednou přišel papír, že byla valná hromada, kde se usneslo, že kdo na ni není, bude vyplacen a zdarec, takže založili účet v bance na jméno, kam poslali peníze a hotovo.
Nakoupil jsem v kupónovce 10 druhů akcií .Z devíti nic nebylo protože většina akciovek dokázaly malé akcionáře ojebat - vytunelovat apod.
U 1.akcií třineckých železáren každý rok jsem dostal na dividendách hovno (na rozdíl od DwPetr)
Pak se hromada usnesla že musí malý akcionář odprodat a pokud si osobně nedojedu do Prahy tak dostanu úplné hovno
Tak jsem na 10 různých akciích za zhruba 10 let "vydělal" kolem 500,-
Hodit peníze do kanálu a koupit akcie vyjde malému akcionáři nastejno
Mám zájem ale
51% procent pro všechnyjinak s námi nepočítej
Já mám záměr postavit firmu ve které bych mohl pracovat - ne ojebat akcionáře nebo tunelovat.
Kdybych chtěl prachy a někoho ojebat tak jsem nenakoupil stroje a udělal bych tohle rovnou.
Pokud někdo vytasí 1.100.000,- Kč a koupí majoritní podíl tak budu jedině rád... podvody s financema na splacení akcií apod. podporovat nebudu.
Beru to z tohodle pohledu - život je krátkej, čas letí. Já dva miliony do začátku nemám, nezdědím a na fyzickou osobu si je nepůjčím, podovdy mě také neberou takže firmu sám nezafinancuju.
Jako živnostník si v takovémto oboru budu vydělávat méně než v současném zaměstnání. Bude hodně a hodně zakázek které odmítnu z důvodu vybavení.
Jako akcionář ve své firmě budu alespoň šťastnější a třeba až ušetřím odkoupím pár akcií za tržní hodnoty.
Podvody nejsou a nikdy nebyly v mém životě tím co by mě těšilo a proto je nedělám a neplánuji dělat.
Možná to bude znít divně, ale vlastně to nedělám ani kvůli penězům, ale pro to abych postavil větší firmu a měl z toho radost.
Když začnu jako živnostník, ve svém životě postavit postavit větší firmu nestihnu

Pokud se tento plán nebude jevit jako správný budu pokračovat v budování firmy jako živnostník a uvidí se časem.
Ale už nyní vím, že budu potřebovat mnoho lidí kolem sebe a rád si nechávám poradit jak dojít k cíli tak proč ne třeba zrovna akciovku?
Mnoho lidí - akcionářů by možná zajímalo i zaměstnání v takové vlastní firmě.