neřešil někdo někdy offset více vřeten? Jde o to, že vyexportuji drahu, dejme tomu gcode pro řez tvaru, kde začinam tam, kde vynuluji relativní souřadnice. No a nyní mám výměnu nástrojů, Mach se zastaví a čeká. Je možné přímo v machu nastavit offset pro nástroj, který po příchodu M06 a číslo nástroje posune i souřadnice, tak aby zaměnil druhe vřeteno v offsetu, ale tak, aby nezměnil relativní souřadnice ?
Další otázka je, že si to mohu napsat v postprocesoru, udělat tabulku nastroju s offsetem vřeten, ale tam nevim jak udělat odečtení či přičtení offsetu toho daneho vřetene, tak, aby nedošlo i ke změně souřadnic relativních, tedy těch co jsem nyní použil k frézování.
Standardně to nyní reším tak, že mi CPU posouva offsety vřeten, ale je to pak uživatelsky komplikované pro jakoukoliv změnu. Jen pro ty co neví o co jde, tak jde například o frézku, která na X ose má 3 vřetena od sebe středem vzdálená 100mm a potřebuji vřetena mezi sebou proazovat, ale tak, aby si SW myslel, jako by tam mel jen jedno vřeteno a jen se vymenil nastroj. Nevim za to v Machu jde