vyroba vřetena - kalit či ne

Odpovědět
lubos
Sponzor fora

4. 12. 2016, 4:51

marabu píše:jak to tak čtu tak jsem to vlákno neměl pojmenovat kalit či nekalit ale čína nebo značka ....
Vždyt mi kalíme :-) , jenom nevím jestli Mexovi v té kavárně taky nalili.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 4:52

No tak máš konečně dlouhý vlákno :D ale dohnat Lifyho nebude tak jednoduchý ten má na dřevostavbě 730 příspěvků :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 4:54

lubos píše: Vždyt mi kalíme :-) , jenom nevím jestli Mexovi v té kavárně taky nalili.
Určitě, ale jenom do dlaně protože jim rozmlátil ty čínský skleničky :lol:
aleshonsa

4. 12. 2016, 4:58

Nevím, jestli bych se mohl živit jako spisovatel, ale vy dva (Mex s fmodel) byste mohli jít dělat na silvestra do televize baviče. Taková sranda tady od dob Vladimíra Menšíka, nebo Dvořáka s Bohdalovou už dlouho nebyla.

Někde výše jsem psal - věřte si čemu chcete, hlavně to nevnucujte ostatním jako děsné moudro. Fmodel nevím proč sis z toho celého vybral zrovna Pilanu. Sorry, nic ve zlém a nic osobního proti tobě, ale tohle je typický čechářkovský přístup "mě nikdo nenapálí, já jsme děsně chytrej a všechny přečůrám". Takže aby mě náhodou nenapálila (údajně) Pilana, tak si koupím úplně ten nejlevnější krám co najdu. Ono vůbec neexistuje nic mezitím. Nakonec pak může Robokop dost velkou část tohoto fóra zabalit, protože proč se bavit jestli je lepší tohle nebo tohle. Na co písmenka, vše je přeci jasné - automaticky to nejlevnější.
Hele klidně tu zkoušku Pilany udělej. Já ti budu jen vděčný. Zjisti si dle normy, jak se má zkouška provádět hlavně s ohledem kolik těch upínačů budeš muset systematicky skur*it aby to bylo průkazné (nevím kolik jich bude třeba - 10ks?). Pak nezapomeň to celé udělat třeba s Bison, s Darmet, s Čínou za 1100,- a s Čínou za 250,- ať máme srovnání.

Tak konečně jsme se dostali i tomu, že díly do počítačů se dělají v Asii (jen jsem čekal, kdy to někdo vytáhne). To že to celé dělá automat a nikdo na to nesáhne a Číňan to jen skládá do krabice to je jedno. Automat, který se dá přesunout kamkoliv. Sorry, ale nevím, jak může někdo myslet vážně srovnávat výrobu elektroniky (kterou jim navíc ještě někdo zadal) se strojírenskou výrobou.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 5:06

Říkals že pracuješ v ústavu nebo jseš v ústavu?? :D
Neříkal jsem nejlevnější čínu ,ta je tvoje interpretace .
Ale jinak jsme se pěkně pobavili ,alespoň nemám u kreslení nudu když už jsem v práci, a jako majitel můžu jít do práce když chci,nejsem zaměstnanec.
Mex

4. 12. 2016, 5:14

aleshonsa píše:To že to celé dělá automat a nikdo na to nesáhne a Číňan to jen skládá do krabice to je jedno. Automat, který se dá přesunout kamkoliv. Sorry, ale nevím, jak může někdo myslet vážně srovnávat výrobu elektroniky (kterou jim navíc ještě někdo zadal) se strojírenskou výrobou.
Nojo, zase máš pravdu.
Je jasné, že elektroniku děkají na automatech, kdežto strojařinu dělají na rýžovém poli bambusovejna nástrojema (dneska už ale většinou kalenýma).
Proč nás to sakra nenapadlo dřív, že výroba elektroniky (včetně výroby polovodičů) je vlastně brnkačka proti strojařině.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 5:37

Mex píše: Proč nás to sakra nenapadlo dřív, že výroba elektroniky (včetně výroby polovodičů) je vlastně brnkačka proti strojařině.
Protože nejseš v ústavu :wink: :lol:
aleshonsa

4. 12. 2016, 5:57

Tak hlavně že se fabriky na elektroniku staví v podstatě leckde a jediné kritérium je cena pracovní síly.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
RaS

4. 12. 2016, 6:02

aleshonsa píše:Tak hlavně že se fabriky na elektroniku staví v podstatě leckde a jediné kritérium je cena pracovní síly.
a myslíš, že třeba fabrika na výrobu upínačů do frézek to má jinak? zajdi na youtube a najdi si video jak se takovej upínač dělá, nebo cokoliv jiného.. na ten upínač nešáhne lidská ruka.. takže to neskurví ani bílá, žlutá ani černá ruka takže pak je uplně jedno kam to dáš (za předpokladu, že ta tyč materiálu do toho poleze pořád stejná (to jen než začne argumentovat že v číně je jiný železo, cobalt, nikl atd.... a ten inteligentní stroj, kterej mohl vyrobit třeba ten nejlepší němec se dá odvézt kamkoliv..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
aleshonsa

4. 12. 2016, 6:09

To já netvrdím. Jenomže u strojírenství je daleko větší prostor to šidit. Řekl bych, že u strojírenství máš i komplikovanější výstupní kontrolu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 12. 2016, 6:15

Pak je zásadní rozdíl, jestli to je provoz západní firmy v Číně plně v režii oné firmy. Jestli je to výroba pro západní firmu v Číně v režii čínské firmy. Nebo jestli je to celkově provoz čínské firmy pro jejich vlastní prodej.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
RaS

4. 12. 2016, 6:19

no o tom by se dalo opět dlouze diskutovat.. :D myslíš, že takový procesor se dá lépe vyzkoušet jestli není ošizený než třeba upínač SK40?

jako šidit se to dá u té částky 250kč/kus.. ale když vezmu cenu materiálu 30/70kč (koncová maloobchodní cena u českýho obchodníka) tak cena pro takovou továrnu bude třeba polovina takže na vstupním materiálu je rozdíl co já vím třeba 40kč (ve finále asi mnohem méně) pak se dá ušetřit třeba jedna z tepelných operací to je třeba dalších 0kč v takovém množství spíš opět daleko méně.. to soustružení a broušení se musí udělat vždy a tak si prostě myslím, že u cen někde kolem těch 1000kč už to šizení nemá takovej vliv.. a dá se koupit za dráž kvalitnější.. druhá věc jsou samozřejmě obchodníci kteří mnohdy vytáhnou ten za 250 a prodávaj ho za 1000 ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
aleshonsa

4. 12. 2016, 6:24

fmodel píše:Neříkal jsem nejlevnější čínu ,ta je tvoje interpretace .
A podle čeho to chceš vybírat? Značka je podle tebe blbost a lakýrka. Takže jak chceš u noname věcí určit, co si máš vybrat? Těch nabídek jsou stovky, všechny ty výrobky vypadají stejně. Jak mam vědět, že když koupím na něčí doporučení od toho a toho prodejce (jedno jestli na eBay nebo Aliexpress), že dostanu to samé co dotyčný co mi referenci dal?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 12. 2016, 6:42

RaS píše:no o tom by se dalo opět dlouze diskutovat.. :D myslíš, že takový procesor se dá lépe vyzkoušet jestli není ošizený než třeba upínač SK40?

jako šidit se to dá u té částky 250kč/kus.. ale když vezmu cenu materiálu 30/70kč (koncová maloobchodní cena u českýho obchodníka) tak cena pro takovou továrnu bude třeba polovina takže na vstupním materiálu je rozdíl co já vím třeba 40kč (ve finále asi mnohem méně) pak se dá ušetřit třeba jedna z tepelných operací to je třeba dalších 0kč v takovém množství spíš opět daleko méně.. to soustružení a broušení se musí udělat vždy a tak si prostě myslím, že u cen někde kolem těch 1000kč už to šizení nemá takovej vliv.. a dá se koupit za dráž kvalitnější.. druhá věc jsou samozřejmě obchodníci kteří mnohdy vytáhnou ten za 250 a prodávaj ho za 1000 ..
Tak můžeš udělat zátěžové testy. Fajn - má to fungovat bez poruchy při 50stC tak to necháme týden běžet, pořádně tomu naložíme, a uvidí se. Když to klekne tak to vyhodí, nebo se třeba procesor může zkusit na 1/2 výkon. Navíc tohle zase až tak navíc nestojí, protože když to neuděláš tak ti to stejně odběratel hodí na hlavu. A může to dělat i cvičená opice.
U strojírenství je to horší a může se na to výrobce prostě taky vykašlat. Když ti bude notebook končit modrou smrtí, tak ti to nejspíše jako reklamaci vezmou, protože prodejci přímo předvedeš, co to dělá. Když přineseš upínač, co nevydržel, tak začne nekonečné kolo handrkování, že jsi s tím dělal něco, cos neměl, že jsi to přetížil atd. Vyz reklamace třeba prasklých paleťáků, kde to běžně smetou, že jsi to přetížil, nebo zatížil nerovnoměrně atd. (naštěstí ne moje zkušenost, jen jsem o tom slyšel).
Když to vezmeš kolem a kolem, tak mi prostě přijde jednoduší si koupit značkový výrobek, kde prostě na výrobce tzv. vidíš. Prostě když se to začne dělat poctivě včetně řízení kvality atd. tak to něco stojí a pak už je lepší když se pod to někdo podepíše svojí značkou.

Tohle samé se řešilo kdysi i s disketami. Drahé značkové třeba Verbatim vs. levné noname. A kolik těch noname letělo do koše jako vadných ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
milan584

4. 12. 2016, 7:04

RaS píše:
aleshonsa píše:Tak hlavně že se fabriky na elektroniku staví v podstatě leckde a jediné kritérium je cena pracovní síly.
a myslíš, že třeba fabrika na výrobu upínačů do frézek to má jinak? zajdi na youtube a najdi si video jak se takovej upínač dělá, nebo cokoliv jiného.. na ten upínač nešáhne lidská ruka.. takže to neskurví ani bílá, žlutá ani černá ruka takže pak je uplně jedno kam to dáš (za předpokladu, že ta tyč materiálu do toho poleze pořád stejná (to jen než začne argumentovat že v číně je jiný železo, cobalt, nikl atd.... a ten inteligentní stroj, kterej mohl vyrobit třeba ten nejlepší němec se dá odvézt kamkoliv..
To sice máš pravdu, (že ho xxxxxxx lidská ruka), ale výsledek obvykle VŽDY odpovídá tomu, co si zákazník přeje za svůj obolus :D dostat - když číňan ví, že zákazník nerozezná 12050 od 14220, ví, že nepozná závit vysmažený tupým očkem od broušenýho, ví, že uživatel do toho bude upínat (možná :mrgreen: ) 2x týdně a že ani netuší že na tý obtažený brusce to, co na tom chce brousit ani brousit nejde :mrgreen: zachová se přesně podle situace - a wo tom to přesně je.
Prostě mě fascinuje to, jak si někteří myslí, že číňan je obchodní idiot, spasitel a od přírody sponzor všech hobbistů a proto jsou věci od něj 5x levnější než od jiných z "klasických" strojařských teritorií. To samý - v fabrikách jsou zase pitomci, kteří okrádají sami sebe, protože si z plezíru kupují Rego Fix (nebo cokoli jiného - to je jen příklad), když na Alibabě si můžou koupit to samý :mrgreen: , ale 10x levněji.
Zajímavé je ale na tom je to, že obvykle ten samý "strojař" dobře chápe, že "original" Jim Beam v PETlahvi, z bazoše, asi bude trochu "jiný" než ten origoš z Clermontu - když ale vidí značkovou :D kovadlinu z šedý litiny :mrgreen: za 10kč/kg, zatmí se mu před očima a klidně i sám sebe oblbuje, že on je a bude obchodní vítěz.
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“