Jak vyrobit drobný díl?

Technologicke postupy a měřidla v dílně
RaS

5. 12. 2016, 1:57

já bych viděl jako hlavní otázku, jestli to náhodou nemá mít ty zuby broušené až po zušlechtění, aby to bylo ostré a mohlo se to do té trubky zaříznout.. pak by se museli udělat jen kostičky, zušlechtit a brousit to dodatečně..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Nemoo

5. 12. 2016, 3:42

Grell píše:Otázka je o kolika kusech se bavíme a jaké jsou možnosti co do upínání a investic do upínání.

Dražší ale produktivnější varianta jsou zeropoint palety. A normálně to frézovat na centru. Méně produktivnější je soustruh s CY a poháněčkama a valit to z tyče.

Mělo by se jednat až o 20 000 ks. Soustruh máme bez poháněček.
Doosan Puma 2100L, Puma 3100L, Lynx 2100LMSA, DNM 500II, MCV 750, SPT 16 NC
Nemoo

5. 12. 2016, 3:48

RaS píše:já bych viděl jako hlavní otázku, jestli to náhodou nemá mít ty zuby broušené až po zušlechtění, aby to bylo ostré a mohlo se to do té trubky zaříznout.. pak by se museli udělat jen kostičky, zušlechtit a brousit to dodatečně..
Zítra se ještě přeptám, ale brousit to nechtěli.
Doosan Puma 2100L, Puma 3100L, Lynx 2100LMSA, DNM 500II, MCV 750, SPT 16 NC
potraviny
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2016, 5:26

Asi kravina, ale zkus pohledat na netu, připadá mi to jako nějakej zajišťovací - západkový hřeben
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2016, 9:25

Nemoo píše:Zdravím,

dostal se mi do ruky dík, kterého bych měl vyrábět několik tisíc. Potřeboval bych poradit s technologií. Napadá někoho něco? Jak to co nejrychleji a nejlevněji vyrobit?

Důležitá je tam ostrá hrana těch zubů.
Materiál nespecifikovali, ale má se to kalit.
Má to přijít nějak "přilepit" na trubky které někde půjdou zastrčit.

Díky za všechny poznatky
mě chodí tak dvakrát denně do emailu poptávky od jednoho olizovače z německa co přeprodává práci, v emailu vždy několik dílů většina jsou vydrbávky a tohle jsem tam viděl taky, jinak to většinou mažu aniž bych na to koukal, typický ukazatel je uvedená max. cena za kus, německé výkresy, někdy anglie, dost často tisícinové tolerance
prdel je, když se toho někdo chytne, vytáhne si nějakej výkres a poptává to ještě tady v česku na vylízání vylízaného a dojde to z jiné strany do emailu většinou o půlku snížené :D

ps: to nebylo na tebe nemoo, předpokládám, že tys to dostal jen za úkol
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
milan584

6. 12. 2016, 5:37

tumlik píše: mě chodí tak dvakrát denně do emailu poptávky od jednoho olizovače z německa co přeprodává práci, v emailu vždy několik dílů většina jsou vydrbávky a tohle jsem tam viděl taky, jinak to většinou mažu aniž bych na to koukal, typický ukazatel je uvedená max. cena za kus, německé výkresy, někdy anglie, dost často tisícinové tolerance
prdel je, když se toho někdo chytne, vytáhne si nějakej výkres a poptává to ještě tady v česku na vylízání vylízaného a dojde to z jiné strany do emailu většinou o půlku snížené :D

ps: to nebylo na tebe nemoo, předpokládám, že tys to dostal jen za úkol
Přesně - po mě to (taky tento díl) místní kooperační asshole divers (dohazovači největších možných výhodných :mrgreen: obráběcích vyjexxxxk :roll: co lze snad vymyslet) taky už chtěli. Tak se celkem těším, který dobrodinec jim ten chobot vezme.
t256

6. 12. 2016, 6:30

Obcas tuto metodu taky pouzivame. Ono ani tak nejde o odrbani dodavatele podobnych komponent o kazdou korumu (i kdyz o to same se snazi zakaznici pri prodeji nasich vyrobku), jde spis o to, ze se takto nekdy podari najit dodavatele ktery je danou vec schopen vyrobit opravdu o dost levneji. At uz k tomu ma prislusne vybaveni, nebo nejaky jiny duvod. Proto se rozesle poptavka na poptavkove servery s cenovym stropem treba o 30% nizsim nez je bezna cena a prilis se nepocita s tim, ze se nekdo ozve. Pokud ale ano, je cenovy rozdil uz tak velky, ze se vyplati prejit na noveho dodavatele i se vsemi potencionalnimi problemy s tim spojenymi. Osobne na tomto postupu nevidim nic spatneho. Delam to proto, abych zajistil dobre fungovani predevsim sve firmy, nikoho nenutim aby do takove zakazky sel.

Ti prepisovaci zahranicnich poptavek, to je jina vec. Ale vetsinou neni problem zjistit pro koho se vlastne dela a prekupnicky z retezce bleskove vysachovat.
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“