Meranie dinama (magneto)
Zdravim, potrebujem poradit ako zmeriat elektroniku na sneznom skutri.
Jedna sa o to ze mi pocas jazdy prehadzuje otacky z lavych do pravych a ked mu pridam skape.
Je to neuveritelne este som sa s tym nestretol a ide tak aj na jednej sviecke aj ked prehodim kable na svieckach ak sa da pripojim video.
Na tychto skutroch je spiatocka prehodenim otacok motora je to dvojvalec 500ccm dvojtakt.
Co potrebujem:
Zapalovanie sa sklada z dvoch halovych sond (snimac polohy klukoveho hriadela),
Dinama ktory pozostava z rotora a statora ktory ma 8 vinuti,
A asi elektromagnetickej tiristorovej zapalovacej cievky.
Idu do nej vodiece:
Zasuvka A 2 kontakty snimace polohy hriadela (dva prepojene)
Zasuvka B 4 kotakty na spiatocku dva na cievku a dva na tlacidlo reverz
Zasuvka C 3 kontakty dve z cievky a jedna von.
Chcem Vas poprosit mam doma merak ako premerat co je zle?
Ako premeriam snimace klukovej polohy (halovu sonu)?
Ako premerat cievky vynutia (aky odpor musia mat musia pipat na kostru)?
Ako premerat tu zapalovaciu kocku?
Su to veci z ktorej kazda stoji cca 400€ a menit to a skusat by bola vrazda.
Potrebujem len zaklady ako sa meraju taketo suciastky.
Jedna sa o to ze mi pocas jazdy prehadzuje otacky z lavych do pravych a ked mu pridam skape.
Je to neuveritelne este som sa s tym nestretol a ide tak aj na jednej sviecke aj ked prehodim kable na svieckach ak sa da pripojim video.
Na tychto skutroch je spiatocka prehodenim otacok motora je to dvojvalec 500ccm dvojtakt.
Co potrebujem:
Zapalovanie sa sklada z dvoch halovych sond (snimac polohy klukoveho hriadela),
Dinama ktory pozostava z rotora a statora ktory ma 8 vinuti,
A asi elektromagnetickej tiristorovej zapalovacej cievky.
Idu do nej vodiece:
Zasuvka A 2 kontakty snimace polohy hriadela (dva prepojene)
Zasuvka B 4 kotakty na spiatocku dva na cievku a dva na tlacidlo reverz
Zasuvka C 3 kontakty dve z cievky a jedna von.
Chcem Vas poprosit mam doma merak ako premerat co je zle?
Ako premeriam snimace klukovej polohy (halovu sonu)?
Ako premerat cievky vynutia (aky odpor musia mat musia pipat na kostru)?
Ako premerat tu zapalovaciu kocku?
Su to veci z ktorej kazda stoji cca 400€ a menit to a skusat by bola vrazda.
Potrebujem len zaklady ako sa meraju taketo suciastky.
Bc. Maroš Majchràk
Zapalovacia cievka
Odkaz kde sa da kupit
http://www.ebay.com/itm/Ski-Doo-New-OEM ... 0883632542" onclick="window.open(this.href);return false;
Odkaz kde sa da kupit
http://www.ebay.com/itm/Ski-Doo-New-OEM ... 0883632542" onclick="window.open(this.href);return false;
Bc. Maroš Majchràk
To je úpně jednoduché .
1 je potřeba změřit jestli ti nějakým chvěním nespíná zpátečka nebo chcípák (nejlépe celou větev odpojit a vytvořit propojky na vyzkoušení) .
2 změřit jednoduchým auto osciloskopem jestli neblbne snímač polohy .
3 namotat pár závitů drátu na kabel zapalovací cívk a změřit jestli pálí obě strany.
4 podívat se jak vypadaj svíčky (vodivé stopy po izolátoru nebo špatné spalování) udělej fotko jiskřiště svíček.
5 taky to můžou dělat klapky alias jazýčkový ventil a taky přeplavování karburátoru ,pokud nejde motor od spodu je potřeba kouknout na výfukovou přívěru jestli se hejbe podle otáček.
6 taky můžeš mít v hajzlu tlumič výfuku a vata ti ucpala výtokovou trubku.
1 je potřeba změřit jestli ti nějakým chvěním nespíná zpátečka nebo chcípák (nejlépe celou větev odpojit a vytvořit propojky na vyzkoušení) .
2 změřit jednoduchým auto osciloskopem jestli neblbne snímač polohy .
3 namotat pár závitů drátu na kabel zapalovací cívk a změřit jestli pálí obě strany.
4 podívat se jak vypadaj svíčky (vodivé stopy po izolátoru nebo špatné spalování) udělej fotko jiskřiště svíček.
5 taky to můžou dělat klapky alias jazýčkový ventil a taky přeplavování karburátoru ,pokud nejde motor od spodu je potřeba kouknout na výfukovou přívěru jestli se hejbe podle otáček.
6 taky můžeš mít v hajzlu tlumič výfuku a vata ti ucpala výtokovou trubku.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakujem za Vasu odpoved.
Vetvu som uplne odpojil nechal som zapnuty len snimac polohy a napajaciu cievku, robi zasa.
Sviecky boli krasne tehlove vymenil som za nove, robi zasa.
Vyfuk som zhodil uplne prec, skoro som ohluchol ale robi to zasa.
Priveru to ani nema je to rok 1997. Klasicke 2 stare karbise zo supatkami.
Motor rotax bombardier 503
A ako sa meraju tie snimace osciloskopom?
To som este nikdy nemeral?
Da sa nejako premerat ta tiristorova skrinka?
Ta je najdrahsia.
Mozu mat oba vyvody z cievky ukostrenie lebo mi oba piskaju na kostre aj medzi sebou?
Dakujem.
Vetvu som uplne odpojil nechal som zapnuty len snimac polohy a napajaciu cievku, robi zasa.
Sviecky boli krasne tehlove vymenil som za nove, robi zasa.
Vyfuk som zhodil uplne prec, skoro som ohluchol ale robi to zasa.
Priveru to ani nema je to rok 1997. Klasicke 2 stare karbise zo supatkami.
Motor rotax bombardier 503
A ako sa meraju tie snimace osciloskopom?
To som este nikdy nemeral?
Da sa nejako premerat ta tiristorova skrinka?
Ta je najdrahsia.
Mozu mat oba vyvody z cievky ukostrenie lebo mi oba piskaju na kostre aj medzi sebou?
Dakujem.
Bc. Maroš Majchràk
Teď jsem se koukal ,to je opravdu jednoduchá hračka .
Chce to nějakej osciloskop a někoho kdo umí trošku měřit aby při volnoběhu viděl jestli jsou stejný impulsy a jak při přidání plynu.
Kdy ta závada začala a jak se projevuje ,v jakejch otáčkách ?? Koukals do plovákové komory a na trysky jestli nejsou trochu ucpaný nebo tam není pár kapek vody v plovákové komoře (hlavně nečistit drátem). Zkus nahrát nějakej zvukovej soubor jak to reaguje , na startování,volnoběh a přidání do chcípnutí.
Chce to nějakej osciloskop a někoho kdo umí trošku měřit aby při volnoběhu viděl jestli jsou stejný impulsy a jak při přidání plynu.
Kdy ta závada začala a jak se projevuje ,v jakejch otáčkách ?? Koukals do plovákové komory a na trysky jestli nejsou trochu ucpaný nebo tam není pár kapek vody v plovákové komoře (hlavně nečistit drátem). Zkus nahrát nějakej zvukovej soubor jak to reaguje , na startování,volnoběh a přidání do chcípnutí.
No video sem skúsim priložiť. Ale neviem či sa mi to podarí ma 100MB.
Konvertoval som to na 2MB tak je kvalita naprd, normálne vidno ako trhne celý motor pri pre-hodení otáčok.
No došiel som až po dynamo, natreli ho červenou proti-povoľovaciu pastou a zapieklo ho na kuželi.
Nešlo mi ho stiahnuť, aj som sťahovák na ňom pokazil...
100% je na svojom mieste je tam wodrufovo pero a je nepohnuté.
Karburátory som prefúkal kompresorom všetko palivo s nich vystriekalo aj dýzy sú čisté.
Pýtal som sa na to automechanikov a nikto sa s tým ešte nestretol...
Vôbec neviem čo to môže robiť
, jediná indícia čo ma napadla je ta cievka, pískajú na kostre oba jej vodiče aj medzi sebou.
Vôbec neviem ako to môže pre-polóvať motor, ono to asi len otočí časovanie iskry naopak.
Ide to rovnako aj keď jednu sviečku vy-šrobujem a nechám len jednu aj keď prehodím káble naopak, pri videu som mal všetko odpojené šlo to len na jednu cievku 2 vodiče a na prepojene snímače kľukovej polohy 2 vodiče....
Konvertoval som to na 2MB tak je kvalita naprd, normálne vidno ako trhne celý motor pri pre-hodení otáčok.
No došiel som až po dynamo, natreli ho červenou proti-povoľovaciu pastou a zapieklo ho na kuželi.
Nešlo mi ho stiahnuť, aj som sťahovák na ňom pokazil...
100% je na svojom mieste je tam wodrufovo pero a je nepohnuté.
Karburátory som prefúkal kompresorom všetko palivo s nich vystriekalo aj dýzy sú čisté.
Pýtal som sa na to automechanikov a nikto sa s tým ešte nestretol...
Vôbec neviem čo to môže robiť

Vôbec neviem ako to môže pre-polóvať motor, ono to asi len otočí časovanie iskry naopak.
Ide to rovnako aj keď jednu sviečku vy-šrobujem a nechám len jednu aj keď prehodím káble naopak, pri videu som mal všetko odpojené šlo to len na jednu cievku 2 vodiče a na prepojene snímače kľukovej polohy 2 vodiče....
Bc. Maroš Majchràk
jo pískat asi budou , chtělo by to kyžtak přesně změřit odpory , ale v cívce bych to neviděl , jak přesně je tam řešené to snímání ? , chtělo by to fotku .
ty dvě svíčky pálí vždy spolu nebo na přeskáčku ? dá se těmi snímači pootočit ??
ty dvě svíčky pálí vždy spolu nebo na přeskáčku ? dá se těmi snímači pootočit ??
Tady je společná cívka pro oba válce(tak že můžeš přehazovat vysokonapěťové kabely jak chceš)tak že to pálí dvakrát za otáčku ,je to takové výrobní zjednodušení .
Ještě jsi nenapsal kdy to začalo ,to je tvůj nebo ti ho někdo přivez na opravu ?
Ještě jsi nenapsal kdy to začalo ,to je tvůj nebo ti ho někdo přivez na opravu ?
Ano snimace su dva pootocene asi 30° pripojene napevno skrutkami.
Hybat sa s nimi neda dynamo ma dva magnetiky oproti sebe.
Kupil som ho na Orave tam siel.
Bola uz tma dosiel som domou a zaclo toto.
Kupil som ho vyhodne ale macku vo vreci
Hybat sa s nimi neda dynamo ma dva magnetiky oproti sebe.
Kupil som ho na Orave tam siel.
Bola uz tma dosiel som domou a zaclo toto.
Kupil som ho vyhodne ale macku vo vreci
Bc. Maroš Majchràk
Taková hloupá otázka nedolils tam benzín nebo ten chlap co ti to prodával ??