FRÉZKA PAVLÍNA
Papír má velkou výhodu, člověk u toho musí přemýšlet a překreslování dá práci. Na ČVUT se v 1. ročníku stále kreslí rukou. Student si pak dá záležet na výkrese, neboť nechce strávit dalších 5 hodin opravou výkresu
.
Když jsme před 3 roky dělali model vítkovické pece do nár. muzea, tak jsem několik dní zkumal výkresy a nechápal, jak to v té době konstruktéři dokázali nakreslit bez cadu.

Když jsme před 3 roky dělali model vítkovické pece do nár. muzea, tak jsem několik dní zkumal výkresy a nechápal, jak to v té době konstruktéři dokázali nakreslit bez cadu.
Model stroje v měřítku M1:10
vyrobeno podle výkresů stroje pro kontrolu kde jsou chyby ...
vrtáček průměr 2mm/délka10mm tedy fréza 20mm/100mm
otočný dělící stůl průměr 380mm svisle posuvný na desce s T drážkami L=740mm
úhelník z TL=40mm
vyrobeno podle výkresů stroje pro kontrolu kde jsou chyby ...
vrtáček průměr 2mm/délka10mm tedy fréza 20mm/100mm
otočný dělící stůl průměr 380mm svisle posuvný na desce s T drážkami L=740mm
úhelník z TL=40mm
- Pepa z depa
čau Pavli a jak jsi daleko 1:1, kdy vemeš 1. pónu, nějaký přece vzetí?
(Nemyslím to špatně, snažím se tě jen hecnout
)
(Nemyslím to špatně, snažím se tě jen hecnout

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Chtel bych se zeptat co vam ten modilek řekl? Z těch fotek neni nic poznat. Žádný konstrukční detail vám to nepomůže vyřešit, nehledě na pevnostni kontrolu. Doporučil bych vam naučit se 3D programu (Creo, solidworks,...). Tam ten model bude mít nějakou funkci a ještě vám to pomůže vygenerovat výkresy, nehledě na editaci.
Neberte to jako vycitku, ale jako dobrou radu pro usnadnění vaší práce.
Neberte to jako vycitku, ale jako dobrou radu pro usnadnění vaší práce.
Což o to já se hecovat nechám
už jste mne na fóru přesvědčili o mnoha podnětech k řešení a jsem za to ráda ...
hodně svých nápadů jsem zavrhla a celý stroj překreslovala ...
Jen potřebuji vyhecovat členy fóra
k výrobě součástí pro můj stroj a samozřejmě to zaplatím ,
a nejsou to zas tak obtížné úkoly

už jste mne na fóru přesvědčili o mnoha podnětech k řešení a jsem za to ráda ...
hodně svých nápadů jsem zavrhla a celý stroj překreslovala ...
Jen potřebuji vyhecovat členy fóra

k výrobě součástí pro můj stroj a samozřejmě to zaplatím ,
a nejsou to zas tak obtížné úkoly

Tak tomu říkám modelování 
Ať se dílo daří nejen Tobě a nejen příští rok.
H.

...a to mi připomnělo https://youtu.be/gzy25h-n1lg?t=50m48s" onclick="window.open(this.href);return false;...pro kontrolu kde jsou chyby ...

Ať se dílo daří nejen Tobě a nejen příští rok.
H.
2 EPES-123 : to doporučení je fajn a ráda se to naučím ...
stejně mi nic jiného nezbude ,již jsem zde o tom diskutovala ...
nejsem tak dobrá na učení ,dlouho mi to trvá a zapomínám
dodnes mne třeba nebaví tabulky ...tak kusovníky píši na papír a pak teprve přepíši jako prostý text do PC
nějaký trpělivý učitel se snad najde jsem značně natvrdlá

stejně mi nic jiného nezbude ,již jsem zde o tom diskutovala ...
nejsem tak dobrá na učení ,dlouho mi to trvá a zapomínám

dodnes mne třeba nebaví tabulky ...tak kusovníky píši na papír a pak teprve přepíši jako prostý text do PC

nějaký trpělivý učitel se snad najde jsem značně natvrdlá

Je to přece, předsevzetí, ona nic přece nevzala? I když za 9 let, už mohla.Pepa z depa píše:přece vzetí
(Nemyslím to špatně, snažím se tě jen hecnout)
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Pokud si zvolíte Creo , můžu Vám dát skripta. Osobně si myslím, že je lepší najít si ukázky na youtube. Já ty kusovníky taky nemám rád, nehledě na to, že během konstruování se to pořád mění a člověk by se z toho zbláznil. V tom je ten 3D program dobrý, že to dělá za vás a generuje kusovníky a jiné tabulky "sám". Nutné je si uvědomit, že ne výkres, ale model je nositel informace.
Rozhodně není pravda, že při práci s 3D dokumentací není nutné přemýšlet, právě naopak. Já osobně, když něco modeluji, tak vždy s papírem a tužkou dělám náčrtky.
Rozhodně není pravda, že při práci s 3D dokumentací není nutné přemýšlet, právě naopak. Já osobně, když něco modeluji, tak vždy s papírem a tužkou dělám náčrtky.
Tak zkusím Creo ...
skripta se budou hodit ,snad se v nich neztratím
nejlepší je pro mne vidět tu práci v reálu a ptát se ...pak to zapomenu a začnu znova ...
/třeba digitální mixážní pult měl 270stran textu jak se co dělá a naprogramování trvalo dva roky , za provozu ,při nahrávání měl jeden na starost jen obsluhu programů a jiný akustické nastavení aby se mohl soustředit na zvuk a nezbláznil se z toho.. někdo programuje jiný slyší tu akustiku ale potřebuje toho programátora... sekvence klikání jsem si psala... u analogu prostě sáhneš a je to..každé má pro i proti/

skripta se budou hodit ,snad se v nich neztratím

nejlepší je pro mne vidět tu práci v reálu a ptát se ...pak to zapomenu a začnu znova ...
/třeba digitální mixážní pult měl 270stran textu jak se co dělá a naprogramování trvalo dva roky , za provozu ,při nahrávání měl jeden na starost jen obsluhu programů a jiný akustické nastavení aby se mohl soustředit na zvuk a nezbláznil se z toho.. někdo programuje jiný slyší tu akustiku ale potřebuje toho programátora... sekvence klikání jsem si psala... u analogu prostě sáhneš a je to..každé má pro i proti/

2 HonzaCh : Ano tak nějak mi to připomenulo dětství
...
jen táta přišrouboval svěrák na kuchyňskou linku a učil mne obrábět=pilovat atd...
on musel na ty housle
a dobře si to pamatoval
... a na střeše trnavského hotelu jsme jako banda vojáků ZVS očumovali slečny v pokojích
cca 1976
jezdila jsem s kapelou AUSVN a byli jse tam také ubytováni
mám historky v čase pomíchané ...

jen táta přišrouboval svěrák na kuchyňskou linku a učil mne obrábět=pilovat atd...
on musel na ty housle

... a na střeše trnavského hotelu jsme jako banda vojáků ZVS očumovali slečny v pokojích

jezdila jsem s kapelou AUSVN a byli jse tam také ubytováni

mám historky v čase pomíchané ...
Tady je odkaz na skripta:
http://projekty.fs.vsb.cz/147/ucebniopo ... 2752-0.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady na návody na youtube:
http://projekty.fs.vsb.cz/147/ucebniopo ... 2752-0.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Není to reklama Creo, ale asi před 10lety mě to začali učit na škole tak jsem při něm zůstal. Takové návody najdeš i pro jiné CAD programy.
Tady na návody na youtube:
Není to reklama Creo, ale asi před 10lety mě to začali učit na škole tak jsem při něm zůstal. Takové návody najdeš i pro jiné CAD programy.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem kdysi zacinal jeste na pro-e v dobach kdy mel jeste takovy ten silne unixovy vzhled a byl priserne neintuitivni
pozdeji tomu pribyli ikonky a tak
nicmene jsem pak presel na solidworks kvuli jeho rozsireni mezi lidmi a mnohem vyssi intuitivnosti
jestli zadny cad neumis tak osobne doporucuju radsi solidworks
po instalaci v menicku s napovedou naleznes vyukove kurzy
za tri vecery stravene nad temi kurzy namalujes jakoukoli soucast na tve cnc
pozdeji tomu pribyli ikonky a tak
nicmene jsem pak presel na solidworks kvuli jeho rozsireni mezi lidmi a mnohem vyssi intuitivnosti
jestli zadny cad neumis tak osobne doporucuju radsi solidworks
po instalaci v menicku s napovedou naleznes vyukove kurzy
za tri vecery stravene nad temi kurzy namalujes jakoukoli soucast na tve cnc
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Creo nebo Solidwork zdarma nejsou a Pavča na piráta nevypadá. Zdarma jen ten Fusion 360 nebo Creo Element omezený jen na 60 dílů sestavy či DesignSpark Mechanical. Za "menší peníz" lze koupit ZW3D lite.
Za trochu větší peníz lze koupit T-Flex, který jsem použil na konstrukci mého prvního CNCčka.
Za trochu větší peníz lze koupit T-Flex, který jsem použil na konstrukci mého prvního CNCčka.