Nástrojařská frézka 675P
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/6933855 ... o-675P.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zrovna nejlevnější to nění, ale zase je k tomu základní příslušenství. Nabídku na 675P jsem už dlouho neviděl.
Zrovna nejlevnější to nění, ale zase je k tomu základní příslušenství. Nabídku na 675P jsem už dlouho neviděl.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Cena je 70+DPH+doprava to je kilecko. Navic mi prijde, ze ta hlava sedi ne nejakem domadelnem mezikuse ? Kdyz tady byly krasna za 40 nikdo ji moc nechtel, nerozumim tomu ... Tohle za kilco ma byt super cena
To uz radeji v teto cenove hladine FNGJ.

Tak až někde seženeš FNGJ za 100k tak dej vědět, protože to tam určitě za tu cenou budou hned 2 nebo 3 .-))) Ještě se tak objeví FNGJ32 a vždy to jde k 200k a více. Akorát jednou jí někdo prodával za 80k a taky byla hned pryč.elbarto píše:Cena je 70+DPH+doprava to je kilecko. Navic mi prijde, ze ta hlava sedi ne nejakem domadelnem mezikuse ? Kdyz tady byly krasna za 40 nikdo ji moc nechtel, nerozumim tomu ... Tohle za kilco ma byt super cenaTo uz radeji v teto cenove hladine FNGJ.
Já to nikomu nevnucuju. Obecně nástrojařské frézky se objevují hodně málo (když neřeším cenově úchylné nabídky od Pagáčové, CEE, a spol.), takže debaty o ceně jsou na nic - když to někdo potřebuje tak to koupí. Teď má ještě Boukal 767P za 75k.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
... Alesi klidek proboha, vzdyt je to diskuze ... Sehnat se da vsechno, letos je preci rok frezek. FU20 jsem koupil prakticky za zelezo, proste se obcas zadari, S28 opet za zelezo. Sice mi krute zabrala misto, ale jsou kupy co se nedaji odmitnout. I Pagacova se umi cenove kladne zblaznit (ano je to naprosto NEpochopitelne), ale o tom at pripadne napise stastny majitel tohoto super kupu, nechci byt drbna
Proste NIKDY nerikej NIKDY.

Jenomže FU20 je konsolová frézka. A není zrovna nejmenší a nejlehčí. Těžkých konsolových frézek je plno a asi bychom se divili, za jaké ceny to překupníci kupují (kolikrát to může být i za odvoz). 675P je nástrojařská a ještě navíc patří k těm nejlehčím. Mam dojem, že má méně než FN22.
Já jsem třeba v listopadu koupil šeping HM45 v bezvadném stavu za 3 000,-. Taky z toho nemůžeš říct, že MS200 je třeba za 10 000,- předražený.
Tohle prostě srovnávat nemůžeš. Já bych za 675P taky 75 000,- aktuálně nedal a nevím, jestli když jsem malou frézku sháněl, jestli bych se k tomu stavěl jinak. Nicméně jestli jí někdo na něco bude potřebovat, tak si jí třeba koupí a nemůže čekat 10 let jestli náhodou.
Já jsem třeba v listopadu koupil šeping HM45 v bezvadném stavu za 3 000,-. Taky z toho nemůžeš říct, že MS200 je třeba za 10 000,- předražený.
Tohle prostě srovnávat nemůžeš. Já bych za 675P taky 75 000,- aktuálně nedal a nevím, jestli když jsem malou frézku sháněl, jestli bych se k tomu stavěl jinak. Nicméně jestli jí někdo na něco bude potřebovat, tak si jí třeba koupí a nemůže čekat 10 let jestli náhodou.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Pokud se bude opakovat letosni rok, mozna bude stroju k mani vic, nez si nase omezene prostory budou prat ? Na pristi rok prosim jeziska o peknou kratkou (nepeknych je dost) 18ctkuRA a magnetku. Navic ted se objevuje stale vice vydejen. Jedu si pro nejakou kravinku a chlapik otevre garaz/stodolu a tam cela vydejna. Bohuzel ceny dobre znaji 

Letos to bylo vážně velice úrodné, toť i můj názor. Pořídil jsem věci, které se takových dobrých 5 let pořídit nedali. Teda když nepočítám ty obchodníky, ale i těm nejspíš teče do bot a dá se sehnat docela dobře. Zrovna ta zmíněná Pagáčová, která se tváří jako zkupovač továren. Není tomu asi úplně tak. Funguje i jako komisní prodej a umí se i docela krotit. Jinak si neumím vysvětlit to, co se mi podařilo začátkem prosince. Její nepříliš dobré jméno mi paradoxně velice pomohlo 
Takže můj názor je, že stroje zatím ještěte jsou. Horší kde na ně vzít a kam je dát.

Takže můj názor je, že stroje zatím ještěte jsou. Horší kde na ně vzít a kam je dát.
Sběratel strojů :-)
capumpor píše :
ukázkový příklad ve firmě, kde pracuju, polovina klasik stojí už léta, na druhé polovině už dělají jenom důchodci, nejstaršímu je 76 let, řekněme během 5-let už
tam nejspíš nebude ani jeden, máme tu tři mladíky těsně po vyučení, odmítají na klasiku byť jenom zaskočit při nějaké kvaltovce, při jejich nástupu jsem
řediteli navrhoval, ať jdou třeba na rok na klasiku, jednotně to odmítli pod hrozbou odchodu - oni jsou hrdí operátoři - programátoři CNC, ale umí naprostý kulový,
upozorňuju, že by nešli na žádnou sračku, ale velice pěkná FNGJ s odměřováním.
A další zdroj jsou garážovky - točili doma tak dlouho kličkama až se vypracovali, vydělali prachy, mají zkušenosti a kontakty a jsou schopni si pořídit nc-čko třeba z druhé ruky, jejich ceny ukrutně klesly, a dobře ví, že produktivita bude několika násobná, tak svoje klasiky prodávají.
Je to vidět i tady na fóru - čím dál častější téma - rozchození ojetejch nc-ček
Opravdu je poslední dobou slušná nabídka, a situace může být v horizontu několika let ještě lepší - nebo horší ? - na těchto mašinách totiž už nikdo nechce dělat,Letos to bylo vážně velice úrodné, toť i můj názor. Pořídil jsem věci, které se takových dobrých 5 let pořídit nedali. Teda když nepočítám ty obchodníky, ale i těm nejspíš teče do bot a dá se sehnat docela dobře
ukázkový příklad ve firmě, kde pracuju, polovina klasik stojí už léta, na druhé polovině už dělají jenom důchodci, nejstaršímu je 76 let, řekněme během 5-let už
tam nejspíš nebude ani jeden, máme tu tři mladíky těsně po vyučení, odmítají na klasiku byť jenom zaskočit při nějaké kvaltovce, při jejich nástupu jsem
řediteli navrhoval, ať jdou třeba na rok na klasiku, jednotně to odmítli pod hrozbou odchodu - oni jsou hrdí operátoři - programátoři CNC, ale umí naprostý kulový,
upozorňuju, že by nešli na žádnou sračku, ale velice pěkná FNGJ s odměřováním.
A další zdroj jsou garážovky - točili doma tak dlouho kličkama až se vypracovali, vydělali prachy, mají zkušenosti a kontakty a jsou schopni si pořídit nc-čko třeba z druhé ruky, jejich ceny ukrutně klesly, a dobře ví, že produktivita bude několika násobná, tak svoje klasiky prodávají.
Je to vidět i tady na fóru - čím dál častější téma - rozchození ojetejch nc-ček