ještě bych měl něco vědět než začnu lejt do forem ?????

už se mi nechce sbírat hliník po zahradě a po střeše garáže a taky bych to rád dodělal a doufám že druhej pokus bude uspešnější...fmodel píše:No asi dalších tisíc věcí ,ale to není teď důležitý počkáme na další pokusy.
Já si nemůžu pomoct, ale mam pocit, že je to opačně...lapa píše:Nevim, zda to hraje roli pro taveni (asi rekne nejaky tavic), ale jedla soda je hydrogenuhlicitan sodny NaHCO₃, kdezto praci soda je uhlicitan sodny Na₂CO₃.
To jen tak pro "osvetu".
Takže malé chemické okienko.Habešan píše:Já si nemůžu pomoct, ale mam pocit, že je to opačně...lapa píše:Nevim, zda to hraje roli pro taveni (asi rekne nejaky tavic), ale jedla soda je hydrogenuhlicitan sodny NaHCO₃, kdezto praci soda je uhlicitan sodny Na₂CO₃.
To jen tak pro "osvetu".
Akorát si pamatuju, ža ta jedovatá verze se na vzduchu samovolně mění na tu jedlou.
Pocit je hezká věc, ale ... donutils mne vytáhnout nezpochybnitelnou autorituHabešan píše:Já si nemůžu pomoct, ale mam pocit, že je to opačně...lapa píše:Nevim, zda to hraje roli pro taveni (asi rekne nejaky tavic), ale jedla soda je hydrogenuhlicitan sodny NaHCO₃, kdezto praci soda je uhlicitan sodny Na₂CO₃.
To jen tak pro "osvetu".
Akorát si pamatuju, ža ta jedovatá verze se na vzduchu samovolně mění na tu jedlou.
no nečetl jsem to celé, takže nevím přesně jaký měl být cíl, ale když vidím ty rozměry pravidelného válce, tak ten polotovar bude tak za dvě kila a obrobit to musíš stejně....kdybys to demonstroval na nějakém složitém tvaru tak tomu rozumím, ale takhle...?marabu píše:.........jednoduché tvary mělo se jednat o stromečkově řemenice
s průměrem 80/60/40
stavba pícky mi zabrala hodinu roztavení hliníku s oběmem asi litr trvalo cca 15 min ...
robokop píše:ber to jako generalni zkousku
ja jsem napr. jako jednu z prvnich veci odleval tenhle knoflik k paketaku
samozrejme ze to neslo pouzit ale melo to ukosy a tudiz to slo dobre zaformovat