mám SU 32 a FNC 25 C asi ze stejných důvodů, občas vyrábím, ale dám si kafe a jen tak popojíždím posuvama sem a tam a hledám závady. Taky sbírám nástroje po burzách.
čištění:
položím na zem hadr, nastříkam Milit- za chvíli vídíš jak ten bordel leze pryč, trochu mu pomáhám štětcem a stejnou stříkačkou ostříkam vodou. výhoda je že umeju i podlahu kolem.
Při provozu meju jen odmašťovačem na brzdy.Pro olej sem zajel do
http://www.tomotank.cz/index.php?page=oleje a řekl, že potřebuju do veterána ten předepsanej olej, dostal jsem současný ekvivalent a naprosto bez problémů. Vyčistil jsem nádrž a filtr.Než začnu dělat, tak páku na řazení předlohy dám do neutrálu a nechám běžet, aby se promazal cca 30sec.
Su 32 jsem koupil v dražbě a až doma sem zjistil že neběhá ale je poměrně v dobrém stavu.
opravy:
- poškozený mechanismus řadící páky a tím pádem demontáž celýho horejšku a tak výměna ložisek předlohy
- výměna řemenů,oleje, vyčištění filtru a nádrže, důkladné vymytí celého vnitřku a motoru. Po 60 ti letech docela síla.
- sundání suportu, vyčištění a kontrola závitů. Všechno leštím "skočbrajtem" a mažu zbytek oleje s přídavkem keramiky od LiquiMoly
- opravený Alnico-topuje ale brzdím reverzem, lampička,chlazení, kuželový pravítko je už komplet, nonius na podelném posuvu už taky jde nastavit.
MG