Modelářský soustruh na aukru
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
- Francotirador
To se takovéto soustruhy dělaly jako přidružená výroba v nějakém JZD?
Na samodomo garážovku mi připadá až moc hezkej
Na samodomo garážovku mi připadá až moc hezkej

soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Pánové,
mě se líbí také a celkem o něm i přemýšlím.
Je jasné, že podstavec je asi dělaný samodomo a třeba i pohon není originálně umístěn - netuším, ale ta celkový litina, vřeteník, lože je snad originál z něčeho.
Netušíte z jakého "origo" soustruhu to je?
lathes.co.uk a googla jsem prošel, ale netuším.
Co si myslíte o ceně? Je přiměřená?
Díky za každý názor
DB
Jo a typoval bych na nějaké učiliště
mě se líbí také a celkem o něm i přemýšlím.
Je jasné, že podstavec je asi dělaný samodomo a třeba i pohon není originálně umístěn - netuším, ale ta celkový litina, vřeteník, lože je snad originál z něčeho.
Netušíte z jakého "origo" soustruhu to je?
lathes.co.uk a googla jsem prošel, ale netuším.
Co si myslíte o ceně? Je přiměřená?
Díky za každý názor

DB
Jo a typoval bych na nějaké učiliště

[URL=https://meettomy.site]Prettys Girls from your town[/URL]
cena je tak zhruba max co za to může dostat - dle mého,
ty odlitky vypadají na větší serii tedy ne amatérská konstrukce, spodek je očividně dodělávaný doma a ke stroji myslím nepatří - tedy i motor nemusí být originální.
pokud bych to kupoval, plánoval bych vyměnit motor za 3f s měničem a dodělával bych krokový motor/elektroniku na posuv, aby to umělo závity. Připočti si to k ceně
ty odlitky vypadají na větší serii tedy ne amatérská konstrukce, spodek je očividně dodělávaný doma a ke stroji myslím nepatří - tedy i motor nemusí být originální.
pokud bych to kupoval, plánoval bych vyměnit motor za 3f s měničem a dodělával bych krokový motor/elektroniku na posuv, aby to umělo závity. Připočti si to k ceně
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
To Dream: sel bych jinou cestou. Za par hodin aukce skonci, inzerent procitne. Nech ho par dni v depresich a potom mu pisni a nejakou rozumnou nabidkou. 13-15tis. Zadne penize do toho necpi (zazrak z toho nikdy nebude), hraj si a toc a az budes mit moznost koupis si lepsi. Kdyz se do toho vysypes, nebude to nikdy zazrak a pri prodeji moc prodelas. Mozna max. ten menic, ten je pouzitelny i na jiny stroj. Ono az to popozenes zacne mozna skucet ta prevodovka dole v boude. Nakupum radosti zdar. Pokud to vyjde, tak se pochlub.
-
Kde sa ti to zdá byť kutené? Teda okrem toho postavca, ten zrejme je. To keď sa pozrieš na SUF 16, tak to vyzerá byť v porovnaní s týmto úplný garáž werk a je to pritom fabrický výrobok. Pravda je, že onehda kadejaké JZD a "strojní a traktorové stanice" vyrábali kadečo, mnohokrát iba niekoľko desiatok kusov na skúšku, kým sa prišlo na to, že to buď nevedia, alebo to nemá kto kupovať.elbarto píše:Muzeme udelat hlasovaniMuj typ je zrucny kutil. Nema to zadny strojni posuv, drvirka jsou papundeklova, v detailech je videt kuteni, atd. Presto krasna prace !
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel